Boeken die ik in jan en feb gelezen heb

Hallo lieve lezers van Bookstamel, ik heb besloten om dit jaar mijn gelezen boeken per 2 maanden met jullie te delen. Voor mij is dit fijner omdat het lichamelijk niet altijd goed gaat en dan kan ik gewoon langzaam aan de boeken toevoegen en daarna met jullie delen. Dus vandaag is het tijd voor de boeken die ik in jan en feb gelezen heb. Het waren iets minder boeken dan normaal maar er zaten wel heel veel toppertjes tussen.

covers van boeken

Boeken die ik in jan en feb gelezen heb.

Cover Zoals u wenst

1 Zoals u wenst van Denise Marinus

Het eerste boek van de boeken die ik in jan en feb gelezen heb is een prachtige young adult van een Nederlandstalige auteur. Zoals u wenst is een lekkere dikke pil dus met dit boek heb je uren leesplezier. Lees mijn recensie van Zoals u wenst voor mijn mening over dit boek. Het boek kreeg in elk geval een mooie 9 van me.

Hier gaat zoals u wenst over.

Nadat Jules haar privacy, spaargeld én droomreis naar het buitenland heeft verloren, werpt het lot een gouden kans in haar schoot: ze mag aan de slag als assistente van Constance, de rebelse kroonprinses van Fortura. Terwijl Jules haar best doet om het vertrouwen van de prinses te winnen, stilt Constance haar oneindige verveling met alcohol, onschuldige pilletjes en schandalen. En bovenal: met het kwellen van haar nieuwe assistente. Als Constances spelletjes niet alleen persoonlijker, maar ook gevaarlijker worden, staat Jules voor een pijnlijk dilemma. Vertrekt ze met lege handen? Of blijft ze loyaal aan de persoon die uit is op haar ondergang?

2 Uit bloed en As van Jennifer L Armentrout.

Het tweede boek van de boeken die ik in jan en feb las is Uit bloed en As van Jennifer L Armentrout dit is alweer zo’n lekker dik boek! Ik hou enorm van lekkere dikke fantasie boeken. Ook dit boek vindt ik erg leuk en het kreeg dan ook een mooie 8 van mij. Benieuwd geworden naar Uit bloed en As lees dan even mijn recensie.

Hier gaat uit Bloed en As over.

Uit bloed en as’ van Jennifer L. Armentrout gaat over Poppy, die nooit zeggenschap heeft gehad over haar eigen leven. Als Maiden leeft ze alleen: ze wordt nooit aangeraakt, nooit naar haar omgekeken en nooit met haar gesproken. De hele toekomst van het rijk rust op haar schouders, want ze moet tijdens haar Ascension waardig worden bevonden door de goden. Hoe kan ze ooit aan die verwachtingen voldoen? Dan ontmoet ze Hawke, een bewaker die ervoor moet zorgen dat Poppy haar Ascenion zal volbrengen, én iemand die haar hoofd en hart totaal op hol brengt.

Cover uit Bloed en As
Cover De jacht op de wolven

3 De jacht op de wolven van Christine Charliers

Het derde boek is er weer een van Nederlandstalige bodem. Dit keer is het een vierde deel in een serie maar Jacht op de wolven van Christine Charliers kun je ook als een losstaand deel lezen. Dit boek krijgt van mij een mooie 8. Ik vond hem namelijk prachtig maar niet de beste uit de serie. Benieuwd geworden naar het boek lees dan mijn recensie van De jacht op de wolven.

Hier gaat Jacht op de wolven over.

Na een inbraak bij haar thuis ontdekt Esther dat er in haar omgeving illegale jachtpartijen gehouden worden. Alle wolven in de streek lopen gevaar! Terwijl haar ouders op reis zijn en ze bij Hector en Els logeert, komt Esther op het spoor van de jachtorganisatoren en hun klanten. Maar de criminelen kruisen haar pad en doen er alles aan om te verhinderen dat ze ingrijpt. Ze zijn zelfs bereid om over lijken te gaan. Gelukkig heeft Esther haar vriend Jonathan aan haar zijde en bezitten ze allebei een geheime kracht… Ontdek hoe het voelt om een wolf te zijn!

4 Inwijding van Larissa Klein Bennink

Het vierde boek dat ik gelezen heb deze 2 maanden is Inwijding van Larissa Klein Bennink. Wederom een boek van een Nederlandstalige auteur. Dit keer een prachtig fantasie boek. Dit boek is het debuut van deze auteur en een debuut vindt ik altijd toch wel een beetje speciaal. Het verhaal kreeg een mooie 8 van mij. Lees de recensie van Inwijding en ontdek wat ik van dit boek vindt.

Hier gaat Inwijding over.

Over iets meer dan twee maanden neemt Naria Sterling de Koperen Troon over van haar ouders. Er is alleen één probleem: Naria heeft de Vonk, het in Eslor streng verboden talent voor magie.

De Monarchen hebben de bevolking daarom verteld dat hun dochter lijdt aan een mysterieuze ziekte. Het volk zit echter niet te wachten op een zwakke leider. In de duistere hoekjes van de stad Obsidisturm smeden zij een complot om voor eens en altijd van de familie Sterling af te komen.

Alles loopt uit de hand wanneer Naria midden in een aanslag belandt en de strijd om de macht tussen Royalisten en Revolutionairen losbreekt. Daarbovenop sluit ze, zonder haar ware identiteit te onthullen, vriendschap met de luchtpiraten van de Zwarte Roos. Zij leren haar dat de wereld niet zo zwart-wit is als haar altijd verteld is. Naria’s dubbelleven begint…

Twee grote geheimen: de ware aard van haar ziekte en haar identiteit. Een rijk op de rand van een grootschalige burgeroorlog. De tijden zijn aan het veranderen. De Revolutie is hier.

Cover Inwijding
Cover De wadden in Vogelvlucht

5 De wadden in vogelvlucht door meerdere auteurs.

Het 5 de boek van de boeken die ik in jan en feb las is De wadden in vogelvlucht. Het leuke aan dit boek is dat het een bundel met 13 korte verhalen is. Deze verhalen zijn ook nog eens geschreven door 13 verschillende Nederlandse en Vlaamse auteurs. Alle verhalen gaan over het wadden gebied. Dit boek kreeg een mooie 7 van mij. Waarom dat lees je in mijn recensie van De Wadden in vogelvlucht.

Hier gaat de wadden in vogelvlucht over.

Tijdens een verblijf op Texel schreven dertien auteurs elk een kort verhaal dat zich afspeelt op een van de waddeneilanden. Het levert een bundel verhalen op vol spanning, ontroering en romantiek. De waddenbundels zijn een initiatief van Marelle Boersma. Eerder verschenen ook “Paal 15” en “Aangespoelde verhalen“. Van elk verkocht exemplaar doneren de auteurs één euro aan stichting Texel Vogeleiland.

6 Dragon Wings broken past van Elizabeth Kayland

Het 6de boek dat ik gelezen heb in jan en feb is Dragon Wings Broken past van Elizabeth Kayland. Dit is wederom ene auteur van eigen bodem. Dragon Wings is een fantasie serie en Broken past is het tweede deel in deze serie. Ook dit boek kreeg een mooie 8 van mij. Waarom dat lees je in mijn recensie van Broken past.

Hier gaat Dragon wings broken past over.

Terwijl het net van leugens, diefstallen en complotten steeds dichter rond hen geweven wordt, tracht Saber om Diribi uit zijn schulp te trekken. Met behulp van de beruchte dievegge, Sarah, komen ze steeds meer te weten van wat er gaande is op het landgoed van Diribi’s vader. Hoewel het oorspronkelijk de taak van Saber was om Diribi te leren vertrouwen te hebben in zijn medemensen, blijkt het steeds moeilijker om te weten wie er te vertrouwen is en wie niet. Als klap op de vuurpijl ontdekken Diribi en Sarah een verrassend feitje over hun voorouders. In Broken past is niet alles wat het lijkt en soms is het juist exact wat het lijkt. Gevoelens en herinneringen komen naar boven. Chaos en rust wisselen elkaar af. Lukt het ons trio om hun hoofd koel te houden?

Cover Broken Wings
Cover De stilte zegt genoeg

Boek 7 De stilte zegt genoeg van Jacodine van de Velde.

Als we het hebben over een auteur die prachtige ontroerende young adult boeken schrijft dan denk ik gelijk aan Jacodine van de Velde. Dit keer las ik het boek De stilte zegt genoeg. Ook dit boek wist mijn hart weer te veroveren wat een prachtig verhaal is dit. De stilte zegt genoeg krijgt van mij dan ook een dik verdiende 10. Waarom dat lees je in mijn recensie van De stilte zegt genoeg.

Hier gaat De stilte zegt genoeg over.

De hoofdpersonen proberen ieder op hun manier om te gaan met verlies en schuldgevoel. Sinds het overlijden van haar moeder staat de wereld van de zeventienjarige Tara stil. Ze is erg in zichzelf gekeerd en door haar verdriet en het gemis blijkt het moeilijk haar leven op te pakken. Op een kampeervakantie met haar oom en tante ontmoet ze de vijfjarige Eva. Meteen is er een klik tussen de twee, doordat ze elkaar woordeloos aanvoelen. Wat Tara van Eva’s negentienjarige broer Thom moet vinden, weet ze niet zo goed. Hij is lief en zorgzaam voor zijn familie, maar kan ook zomaar ineens uit zijn vel barsten. Tara komt tot de ontdekking dat ook de muzikale Thom een last met zich meedraagt. En dat is iets waar hij duidelijk niet over wil praten.

Boek 8 en de laatste van januari is Lakeside van Sabina Stepanovic

Hoewel ik het verhaal in dit boek veel belovend vindt. Waren er voor mij ook nog een aantal puntjes waar wel wat aan gewerkt kon worden. Dit keer dus geen mega hoog cijfer maar een mooie 6,5. Ik ben benieuwd naar de volgende boeken van deze auteur om te zien of ze gegroeid is. Wil je weten welke verbeter punten er zijn lees dan even mijn recensie van Lakeside verborgen geheimen.

Hier gaat Lakeside verborgen geheimen over.

Geloof jij in leven na de dood? Salina verhuist naar een andere stad. Op haar nieuwe school ontdekt ze dat er iets niet klopt. Haar klasgenoten gedragen zich vreemd, thuis verplaatsen objecten zich plotseling en vanuit het niets duiken mysterieuze schaduwen en stemmen op. Ze besluit op onderzoek uit te gaan. Zou het kunnen dat haar klasgenoten iets hebben gedaan in het verleden?

Cover Lakeside
Cover Zolang je bij me blijft

Boek nummer 9 de eerste van Februari is Zolang je bij me blijft van Suzanne van Bilderbeek

Wauw zolang je bij me blijft van Suzanne van Bilderbeek is echt een topper! Ik heb zo ontzettend genoten van dit verhaal. Dit boek krijgt dan ook een dikke 9 van mij. Als je houdt van een beetje drama, liefde en sex dan moet je dit boek zeker lezen. Ik vertel je er natuurlijk alles over in mijn recensie van zolang je bij me blijft.

Hier gaat zolang je bij me blijft over.

Kapot. Hun hoop en kracht. Alles is kapot.
Zo voelt het voor Sasha en Daniel. Gelukkig staat hun liefde voor elkaar als een paal boven water.
Op weg naar verbetering, moeten ze pijnlijke en confronterende keuzes maken. Sasha en Daniel proberen elkaar te vertrouwen en een manier te vinden om met hun trauma’s om te gaan.
Een lichtpuntje verheldert hun duisternis. Kunnen zij, ondanks hun angsten, dat stukje geluk toelaten?

Boek nummer 10 is Winter op Kreta van Eva de Wit

Momenteel zit ik nog steeds in een flow van lekkere feelgood boeken. Maar gelukkig lukt het me ook steeds vaker om een leuk fantasie boek op te pakken. Maar goed nummer 10 is dus wederom een lekkere feelgood van een Nederlandstalige auteur. Het boek speelt zich natuurlijk af op Kreta. Het verhaal krijgt van mij een mooie 8,5. Waarom het dit cijfer krijgt lees je in mijn recensie van Winter op Kreta.

Hier gaat Winter op Kreta over.

Modeontwerpster Barbara besluit vanwege gedoe op haar werk een paar dagen eerder naar Curaçao te gaan om al aan haar vakantie te beginnen. Daar aangekomen ziet ze haar man Norbert met een andere vrouw. Tot overmaat van ramp komt ze erachter dat Norbert degene is die haar bedrijf dwarsboomt. Verlangend naar rust gaat ze naar Kreta, waar ze echter heel wat meer vindt. 

Cover winter in Kreta
Cover Grace and glory

Boek 11 is Grace and Glory van Jennifer L Armentrout

Daar is dan wel een fantasie boek. Het is ook een young adult en het derde deel uit een serie. Ik zal maar eerlijk bekennen dat ik fan ben van Jennifer L. Armentrout. Ik ben dan ook weer helemaal verliefd geworden op dit boek jullie raden het al het krijgt een hoog cijfer namelijk een 9. Waarom dat zo is lees je in mijn recensie van Grace and Glory.

Hier gaat Grace and Glory over.

Trinity heeft de strijd en haar beschermer verloren. Zelfs met demonen én wachters aan haar kant is het niet zeker dat ze de
Harbinger kan verslaan. Lucifer terugbrengen op aarde om mee te vechten is een héél slecht idee, maar ze hebben geen keus: hij is de enige die machtig genoeg is. Naarmate Trinity en Zayne een gevaarlijk bondgenootschap aangaan en Lucifer de hel laat losbarsten op aarde, dreigt de Apocalyps. Of ze nu winnen of verliezen, één ding is zeker: niets zal ooit nog hetzelfde zijn.

Boek 11 is Machtige Wraak van Maja Vermeulen.

Zo nu en dan vindt ik het heerlijk om een jeugdboek te lezen. Zeker als ik kijk naar de jeugdboeken die vroeger beschikbaar waren en de keuze die je nu hebt. Dan kun je niet anders dan daar af en toe eens van te genieten. Machtige Wraak van Maja Vermeulen is het derde deel in de serie en dus ook het afsluitende deel. Machtige wraak krijgt van mij een mooie 8 waarom dat zo is dat lees je in mijn recensie van Machtige Wraak.

Hier gaat Machtige wraak over.

Het leven, de liefde. Niets is hetzelfde zonder Rosalind. Dus heeft Niccolo de belangrijke taak op zijn schouders genomen om Olivia en Leonard te laten terugkeren naar het verleden om haar te redden. Maar het loopt niet zoals gehoopt. Kunnen ze Rosie en haar familie helpen? Zo komen onze tijdreizigers op verrassende plaatsen en in spannende situaties terecht. En ook nu ligt een machtige, duistere tovenaar op de loer om heksenzielen te stelen. Maar is die tovenaar echt zo machtig als iedereen beweert?

Cover Machtige Wraak
Cover Opgescheept

Boek 12 is Opgescheept van Lianne Reijntjes

Tja en toen was het toch weer tijd voor een lekkere feelgood. Deze boeken zijn meestal niet zo dik dus makkelijk vast te houden in mijn handen. Wat met die dikke fantasie pillen vaak toch wel lastig is. Dit keer weer eentje van Nederlandse bodem die een mooie 7,5 van mij kreeg. Waarom dat lees je in mijn recensie van Opgescheept.

Hier gaat het boek over.

De slimme Else, de vrolijke Jenny en de pittige Lindsay kennen elkaar niet, maar hebben één ding gemeen: een ongelukkige thuissituatie. Ze besluiten hun leven om te gooien en schrijven zich in voor een gloednieuw appartementencomplex. Het resultaat: ze worden ingeloot. Met z’n drieën. In hetzelfde appartement. Daar hadden ze niet op gerekend!

Omdat ze zo graag uit huis willen besluiten ze het toch maar te proberen, maar drie totaal verschillende meiden samen in één huis blijkt zo simpel nog niet… Vooral omdat ze alle drie zo hun eigen problemen hebben.

Zullen de meiden het redden om op zichzelf te wonen en leren ze uiteindelijk ook om met elkaar te kunnen samenleven?

Boek 13 Wat als jij het bent van Roni loren

We sluiten deze 2 maanden af met Wat als jij het bent van Roni Loren. Een prachtig romantisch verhaal wat zeker weten voor een lach op je gezicht zal zorgen. Dit boek kreeg van mij een mooie 7,5. Waarom dat lees je in mijn recensie van Wat als jij het bent?

Hier gaat het boek over.

Iedereen kent Miz Poppy van haar populaire blog over het nachtleven in New Orleans. Maar niemand kent Hollyn – het ware gezicht achter de ster – met haar leven vol angst. Als Miz’ baas haar opdraagt video’s te maken omdat ze anders haar baan kwijtraakt, krijgt ze hulp uit onverwachte hoek. Aanstormend acteur en barista Jasper Deares ontdekt dat de verlegen vrouw die elke dag koffie bij hem bestelt Miz Poppy is. Hij ziet een gouden kans om de media-aandacht te krijgen die zíjn carrière zo hard nodig heeft en neemt Hollyn mee naar improvisatielessen om haar uit haar schulp te laten kruipen. Een win-winsituatie! Maar beiden hadden ze er niet op gerekend dat er gevoelens bij kwamen kijken…

Cover wat als jij het bent

13 boeken zijn voor veel mensen heel veel boeken in 2 maanden. Maar ik ben gewend om dit in een maand te lezen en baal als een stekker dat het me nu met mijn handen niet lukt om meer boeken te lezen. Voor mijn gevoel had ik echt heel veel gelezen. Maar omdat ik elke keer maar even achter elkaar kan lezen tja valt het toch tegen uiteindelijk. Maar aan de andere kant heb ik wel enorm genoten van de verhalen die ik gelezen heb en daar ben ik super blij mee?

Welk boek of boeken heb jij deze maand gelezen en wat vond je ervan?

Liefs, Melanie

*** Let op bloggen is een hobby voor mij, ik heb dan ook niemand die mijn teksten na kijkt op spelling want dat zou mij een paar 100 euro in de maand kosten. Ik heb dyslexie dus de kans is groot dat er hier en daar een spelfoutje in de tekst staat. Ik doe er alles aan om deze te voorkomen maar helaas is dat niet altijd mogelijk. ***

Bookstamel

Lezen en koken is een passie van mij. Deze passies deel ik op mijn blog

Dit vind je misschien ook leuk...

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest

CommentLuv badge

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
0
Zou graag je gedachten willen weten, laat een reactie achter.x