Joseph Roelands stelt zich voor

Vandaag doen we het een beetje anders! Het is namelijk weer tijd voor een nieuwe auteur voor de blogs van eigen bodem. Normaal stel ik de auteur aan jullie voor. Maar vandaag stelt Joseph Roelands zichzelf aan jullie voor. Wat ik natuurlijk super leuk vindt!

Hoewel een blog uiteraard altijd persoonlijke elementen bevat, al is het soms alleen maar een mening of een standpunt, is eentje om jezelf voor te stellen toch lastiger. Wat zeg je als eerste? Wat vinden je (potentiële) lezers leuk om te weten, en wat niet? Dus maar eens rondgevraagd, binnen de snel groter wordende kring van kennissen hier op FB. En het blijkt dat er (verrassend genoeg) inderdaad behoefte is bij veel mensen aan achtergrond informatie over de auteur. Dus, laat ik me in mijn eigen voorstelronde, daar vooral op richten. Het ‘wie ben ik’, vanuit het oogpunt van de invloed op wat en hoe ik schrijf.

Mijn naam is dus Joseph Roelands (52), ik ben opgegroeid in het Katholieke Zuiden van het land, waar religie (zowel positief als negatief) een belangrijke rol speelde. En dit is absoluut 1 van de funderingen van mijn verhalen. Het afzetten, tegen dogma’s en tegen (seksuele) onderdrukking van vrouwen en andersdenkenden. Ik geloof heilig dat een mens tot zoveel meer in staat is, als hij/zij vrij is om te zijn wie of wat hij/zij wil zijn. En heb de overtuiging dat het open staan voor deze individuele vrijheid in jezelf, ook positief zal uitstralen naar je omgeving.

Vandaar ook dat ik heb besloten om mijn eerste boeken een FeelGood vibe mee te geven. Een positieve boodschap, over het jezelf bevrijden van taboes en belemmeringen. Wat veel mensen wellicht niet zullen ‘snappen’, is dat ik een echte bèta ben. Gestudeerd aan de TU Delft, ook mijn werk is technisch van aard, en ook met een voorkeur voor SF en fantasy, als genres die ik zelf lees en kijk. Dit is ook wel degelijk terug te zien in mijn eerste 2 boeken (waarvan de 2e bijna uitkomt), er komt veel magie in voor.

Samen met mijn vrouw woon ik al een aantal jaren op Texel en daar heb ik (parallel aan mijn werk en mijn privé-leven) de rust gevonden om veel te schrijven. Iets wat ik altijd al deed, maar nu nog veel meer en sinds kort dus ook gepubliceerd. Het blijft, zeker voorlopig, een uit de hand gelopen hobby van mij, maar ik heb nog heel veel verhalen die ‘eruit moeten’.

Joseph super bedankt dat je jezelf wilde voorstellen aan de lezers van mijn blog. De komende weken kunnen ze jou natuurlijk nog veel beter gaan leren kennen. O.a met een super leuk interview. Mocht je nog een vraag voor Joseph hebben stel hem dan gerust hieronder en wie weet beantwoord hij hem nog in het interview voor je. Benieuwd geworden naar de schrijfstijl van Joseph Roelands lees dan zijn korte verhaal sneeuwpop.

Liefs, Melanie

*** Let op bloggen is een hobby voor mij, ik heb dan ook niemand die mijn teksten na kijkt op spelling want dat zou mij een paar 100 euro in de maand kosten. Ik heb dyslexie dus de kans is groot dat er hier en daar een spelfoutje in de tekst staat. Ik doe er alles aan om deze te voorkomen maar helaas is dat niet altijd mogelijk. ***

Bookstamel

Lezen en koken is een passie van mij. Deze passies deel ik op mijn blog

Dit vind je misschien ook leuk...

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest

CommentLuv badge

4 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
petrasparkblog
2 jaren geleden

Fijn om hem wat beter te leren kennen.

Joseph
Joseph
2 jaren geleden
Antwoord aan  petrasparkblog

Thx, Petra!

Is ook heel fijn om jezelf bij Melanie te mogen voorstellen.
En om zo ook vele andere auteurs te leren kennen.

trackback

[…] Ja het is tijd om Joseph Roelands weer wat beter te gaan leren kennen De vorige keer stelde ik deze Joseph Roelands al aan jullie voor en konden jullie natuurlijk zijn prachtige korte verhaal sneeuwpop al lezen. […]

trackback

[…] niet zo veel en vaak als jullie van mij gewend zijn. Over twee weken komt het nieuwe boek van Joseph Roelands uit en dat vind ik wel een mooie tijd om jullie nog wat beter kennis te laten maken met deze auteur! […]

4
0
Zou graag je gedachten willen weten, laat een reactie achter.x