Recensie Drakenhart van Ursula Visser

Hallo lieve lezers van Bookstsamel, Drakenhart heb ik gelezen in de periode dat het lichamelijk niet zo goed met me ging. Ik had natuurlijk aantekeningen gemaakt voor mijn recensie maar hoe het verhaal precies ging wist ik eigenlijk niet meer. Nu verscheen onlangs natuurlijk het vervolg op dit boek Drakenband die ik ook mag gaan lezen voor een recensie. Dus leek dit me het ideale moment om Drakenhart te gaan herlezen. Dus zo gezegd zo gedaan ik kroop met een lekkere kop thee op de bank en las het boek. Waardoor het nu dus tijd is om dan eindelijk de recensie van Drakenhart met jullie te kunnen delen.

Cover Drakenhart

Recensie Drakenhart

Titel: Drakenhart Auteur: Ursula Visser Uitgeverij: Perubo Publishing Genre: Fantasy Cijfer: 8

Hier gaat het boek over.

Geïnfecteerd door het bloed van een draak, is het lot dat haar beschoren is een leven vol pijn, dat naar verwachting eindigt in waanzin. Verbannen uit haar huis en haar veilige omgeving, ziet haar toekomst er eenzaam en somber uit, áls ze er al een heeft.

Het bevel van de koningin om aan een jaarlijks toernooi – de Dragonder – mee te doen, geeft Mara een kans om te ontsnappen aan het beklemmende isolement en een ellendig bestaan. Vastbesloten gaat ze het gevecht aan met haar vijanden – en met zichzelf. Heeft Mara de kracht om haar drakenhart te omarmen, of valt alles wat ze is, was en hoopte te zijn toch uiteen?

Dit vind ik van het boek.

Ik begin zoals altijd met de cover en deze vind ik geweldig! De tekening op de cover vind ik echt super mooi. Daarnaast valt de kleur enorm op en spat het boek dus uit je boekenkast. Daarnaast vind ik het vuur echt heel tof en dat past heel goed bij het verhaal. De titel is kort en duidelijk dus helemaal prima. Je kan dus wel zeggen dat het jasje van dit boek helemaal dik in orde is.

Dan gaan we naar het verhaal zelf. Het verhaal draait in het begin natuurlijk vooral om Mara. Mara is geïnfecteerd door het bloed van een draak en word daarom verbannen uit haar stad. Daardoor komt ze bij de drakenkoning terecht en daar begint het spannend te worden. Want de drakenkoning wil dat Mara mee doet met het Jaarlijkse toernooi de Dragonder. Vanaf dat moment gebeurd er van alles met Mara. Van een klein meisje ontwikkeld ze al vrij snel tot een krachtige jonge vrouw. Maar hé dat moet je toch echt zelf gaan ontdekken.

Op het pad dat Mara moet belopen komt ze allerlei bijzondere mensen tegen. Sommige zullen zich ontwikkelen als een vijand andere zullen later haar beste vrienden worden en haar enorm steunen. Deze personages zijn ook ontzettend goed neergezet door Ursula Visser. Daarnaast is het verhaal enorm goed opgebouwd. Je leert meer over de wereld en het drakenvuur. Je leert de personages kennen en vervolgens beland je in een epische strijd tussen goed en fout. Maar wie is nou eigenlijk de slechterik?

Veel meer kan ik niet vertellen want dan verklap ik teveel van dit geweldige boek! Dit is echt een boek dat jezelf moet gaan lezen. Zeker als je van fantasie boeken en draken houdt. Daarom krijgt dit boek van mij een mooie 8

Lees jij wel eens boeken over draken? Dan heb ik nog een tip voor je Kristallen hart van Cocky van Dijk.

Heel veel liefs, Melanie

*** Let op bloggen is een hobby voor mij, ik heb dan ook niemand die mijn teksten na kijkt op spelling want dat zou mij een paar 100 euro in de maand kosten. Ik heb dyslexie dus de kans is groot dat er hier en daar een spelfoutje in de tekst staat. Ik doe er alles aan om deze te voorkomen maar helaas is dat niet altijd mogelijk. ***

Bookstamel

Lezen en koken is een passie van mij. Deze passies deel ik op mijn blog

Dit vind je misschien ook leuk...

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest

CommentLuv badge

1 Reactie
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
trackback

[…] Drakenhart is een van deze boeken en onlangs verscheen het derde deel in deze serie. Wil je meer weten over de boeken van Ursula Visser neem dan eens een kijkje op haar website UrsulaVisser.com […]

1
0
Zou graag je gedachten willen weten, laat een reactie achter.x