Recept Weense Zandtaart

Hallo lieve lezers van Bookstamel, Ik ben gek op koken en bakken maar de laatste tijd deed ik dit echt veel te weinig. Maar toen ik voor mijn verjaardag een Kithenaid kreeg kwam de passie weer helemaal terug. Want de pijn in mijn handen is nog steeds heel hevig en dingen als mixen kneden en roeren zijn daardoor te zwaar. Maar nu ik een machine heb die het werk voor mij doet heb ik er weer super veel plezier in. Hoewel het toch anders is dan lekker je handen vies maken. Naast mijn Kitchenaid heb ik ook een groot aantal oude kookboeken met recepten die je tegenwoordig niet meer zo vaak ziet. Ik vind het super leuk om aan deze recepten mijn eigen draai te geven en deze dan met jullie te delen. Dit keer waagde ik me aan een Weense Zandtaart die echt super lekker is. De volgende keer wil ik hem glutenvrij gaan maken.

Recept Weense Zandtaart.

Ingrediënten:
 • 6 eieren
 • 375 gram bruine basterdsuiker
 • 2 zakjes bourbon vanille suiker
 • 2 el water
 • 175 gram patent bloem
 • 175 gram maizena
 • 1,5 tl bakpoeder
 • 375 gram gesmolten roomboter
 • een half potje abrikozen Jam
 • ongeveer 80 gram poedersuiker

Zo maak je de Weense Zandtaart

 • Doe de 6 eieren in een mengkom of keukenmachine en meng ze op de hoogste stand tot ze luchtig zijn.
 • Voeg vervolgens in stapjes de bruine suiker toe aan het mengsel samen met de zakjes vanille suiker.
 • Meng de maizena met de bloem en het bakpoeder. Zeef deze en voeg het vervolgens ook in stapjes toe aan het eimengsel.
 • Mix vervolgens de boter en het water er voorzichtig doorheen.
 • Blijf als alles is toegevoegd nog ongeveer 1,5 minuut mixen.
 • Bedek een bakvorm met bakpapier op de bodem en vet de zijkanten in met een beetje boter of olie.
 • Giet het Weense zandtaart mengsel in bakvorm (Zorg dat je bakvorm op een bakblik staat of in een grotere bakvorm want het deeg wil er nog wel eens een beetje uitlekken.)
 • Verwarm je oven voor tussen de 150 en 175 graden dit hangt een beetje van je oven af. De ene oven is de andere namelijk niet.
 • Bak vervolgens de taart in 60 tot 75 minuten gaar. Ook dit is weer afhankelijk van je oven en de temperatuur. De taart is gaar als hij mooi donker van kleur is en je breinaald er schoon uit komt.
 • Laat de taart vervolgens afkoelen op een rooster.
 • Terwijl de taart afkoelt meng je de poedersuiker met de abrikozenjam
 • Smeer de glazuur over de afgekoelde taart en laat hem nog 30 minuten staan.

En klaar is kees eetsmakelijk! Extra lekker met een toef slagroom.

Natuurlijk ben ik nu benieuwd of jullie wel eens recepten maken die om het maar even makkelijk te zeggen niet meer in de mode zijn. Ouderwetse recepten die je weer een modern tintje geeft? Naast deze Weense Zandtaart zette ik ook al 2x een appeltaart in een nieuw jasje! Zo maakte ik Grootmoeders appeltaart en Oma’s appeltaart. En wie weet steek ik binnenkort weer een ander recept in een nieuw jasje!

Je kunt me natuurlijk altijd in een comment laten weten waar jij graag een lekker recept van ziet.

Liefs. Melanie

*** Let op bloggen is een hobby voor mij, ik heb dan ook niemand die mijn teksten na kijkt op spelling want dat zou mij een paar 100 euro in de maand kosten. Ik heb dyslexie dus de kans is groot dat er hier en daar een spelfoutje in de tekst staat. Ik doe er alles aan om deze te voorkomen maar helaas is dat niet altijd mogelijk. ***

Bookstamel

Lezen en koken is een passie van mij. Deze passies deel ik op mijn blog

Dit vind je misschien ook leuk...

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest

CommentLuv badge

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
0
Zou graag je gedachten willen weten, laat een reactie achter.x