De favorieten van Suzanna Esther

Hallo lieve lezers van Bookstamel, donderdag alweer! Morgen 4 maart wordt mijn zoon alweer 19 dus ben ik even de winkel ingedoken om te kijken voor een leuk kado natuurlijk. Verder moeten we vanmiddag terug naar de tandarts vorige week hebben ze gaatjes gevuld maar ik heb er nog veel last van. En tja de tandarts is en blijft niet mijn favoriet. Dus ben ik als afleiding lekker achter de computer gekropen om weer een paar blogs voor jullie te gaan schrijven. Vorige week stelde ik Suzanna Esther al aan jullie voor. Maar deze week is het dus tijd om deze auteur nog wat beter te gaan leren kennen. Dat doen we natuurlijk aan de hand van de favorieten van Suzanna Esther.

Foto auteur Suzanna Esther

De favorieten van Suzanna Esther

Wat was je favoriete boek als kind?

Mijn favoriete boek van de serie wereldverhalen was Alleen op de wereld van Hector Malot.

Welk boek vind je het mooiste dat je ooit hebt gelezen?

Vooralsnog is dat De geheime tuin van Francis Frances Hogdson Burnett. De vertaling. Het is vooral de fijne herinnering aan een van mijn eerste magische leeservaringen.

Wat is je favoriete lees/schrijfplek?

Lezen doe ik in bed, ’s avonds en ’s ochtends, ik schrijf in de huiskamer aan een antiek bureau.

Welk gerecht kook je graag als je eters op visite krijgt?

Meestal iets makkelijks, omdat ik de gasten belangrijker vind dan het eten. Meestal iets met pasta of we maken samen het diner. Dat is nog gezelliger.

Wat doe je graag in je vrije tijd?

Schilderen, schrijven en lezen, film kijken, buiten spelen met mijn honden, wandelen, maar ook chillen met vrienden en familie.

Wat is je favoriete snack of drankje?

Ik ben een bierliefhebber, maar een goede rode wijn is ook heerlijk. Koffie is onmisbaar. Mijn snacks wisselen nogal. Meestal is het hartig. Of fruit.

Welk land is je favoriete vakantie land?

Vooralsnog is dat Frankrijk. Dat komt omdat ik daar heb gewoond en gewerkt. Ik spreek de taal vloeiend dus dat maakt het leuk en makkelijk om met de bevolking te communiceren.

Welke ijsco smaak is je favoriet?

Ik houd niet van ijs. Mij te koud.

Wat is het mooiste moment uit je leven?

Het zijn er twee. De komst van mijn oudste en jongste zoon.

Wat is je favoriete restaurant?

Heb ik niet. Ik lust alles. Behalve slakken, oesters en hersenen.

Wat is het allerfijnste plekje op aarde?

Mijn bed.

Naar welke band zanger/zangeres luister je graag?

The Wombles (Mike Batt maakte de muziek voor deze Engelse kinderserie en viel met drie albums in de prijzen) Een mooie jeugdherinnering: plaatjes draaien op mijn kamer.

Welke auteur vind je steengoed?

Renate Dorrestein.

Wat is je favoriete tv programma of film?

Ik kijk zelden televisie. Ik kijk zoveel films en series dat ik geen keuze kan maken. Mijn voorkeur gaat wel uit naar episch, historisch enz …

Wie is je favoriete acteur of actrice?

Heb ik niet écht. Er zijn zoveel goede … Ik ben wel groot fan van Ricky Gervais.

Wat is je favoriete dier?

Hahaha, heb ik ook niet. Ik vind alle dieren leuk. Zelfs spinnen.

Welk luchtje is jouw favoriet?

Mandarijn

Wat is je favoriete plek in de natuur?

Languit in het gras langs een meer in een bosgebied.

Wat leuk om de favorieten van Suzanna Esther te ontdekken. Ik vind je antwoord over wat je graag kookt als je gasten krijgt super leuk want samen koken is idd super gezellig. Binnenkort gaan we Esther nog beter leren kennen. Zo ga ik haar boek lezen en hebben jullie het interview nog te goed.

Liefs, Melanie

*** Let op bloggen is een hobby voor mij, ik heb dan ook niemand die mijn teksten na kijkt op spelling want dat zou mij een paar 100 euro in de maand kosten. Ik heb dyslexie dus de kans is groot dat er hier en daar een spelfoutje in de tekst staat. Ik doe er alles aan om deze te voorkomen maar helaas is dat niet altijd mogelijk. ***

Bookstamel

Lezen en koken is een passie van mij. Deze passies deel ik op mijn blog

Dit vind je misschien ook leuk...

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest

CommentLuv badge

1 Reactie
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Linda schrijft 't op
Linda schrijft 't op
1 jaar geleden

Wel moeilijk lezen hoor, maar een origineel blog! Weer eens wat anders!

1
0
Zou graag je gedachten willen weten, laat een reactie achter.x