Project Happy Me – Opnieuw beginnen

Hallo lieve lezers van Bookstamel, in november van het jaar 2020 begon ik vol overtuiging en plezier aan project happy me. Ik vertelde jullie toen uitgebreid over mijn doelen en plannen die ik had voor 2021. Enkele maanden ging project happy me aardig goed! Ik voelde me gelukkig viel langzaam aan een beetje af en mijn angsten werden minder. Toen kwam er een lockdown een avondklok en begon mijn lichaam moeilijk te doen. Een aantal operaties kwamen er voorbij, mijn angsten werden weer groter, ik kreeg slik en hart klachten en we besloten om te gaan verbouwen. Project Happy Me vertrok daarmee naar de achtergrond en ik struggelde enorm met mezelf. Zowel lichamelijk als geestelijk was het een ontzettend vervelend jaar. Je raadt het vast al ik ben helemaal terug bij af. Sterker nog ik kwam er zelfs nog wat kilo’s extra bij. Maar nu is de verbouwing voorbij, corona wordt langzaam aan in de maatschappij gestabiliseerd en is het dus tijd voor Project Happy Me Opnieuw beginnen. Welke doelen ik Dit keer wil gaan bereiken vertel ik jullie hieronder. Natuurlijk neem ik je ook weer mee in het hele proces.

Project Happy Me – Opnieuw beginnen

Foto Melanie

Meer ritme krijgen in mijn leven.

Een van de belangrijkste punten die ik dit jaar wil bereiken in Project Happy Me – Opnieuw beginnen is meer ritme krijgen in mijn leven. Ik zit natuurlijk al best lang thuis en kan nog steeds niet heel veel. Maar als ik mijn dagen beter verdeel kan ik volgens mij meer bereiken. Door dat ik dan ook gelijk wat meer ritme heb kom ik uit die flow waarin ik me helemaal nergens meer op kan concentreren. Dus heb ik een week schema gemaakt met taken die ik per dag wil uitvoeren. Met dit eerste week schema ga ik eerst bekijken hoeveel taken ik daarvan gedaan krijg en dan kan ik hem naar een maand weer aanpassen. Ik zal hieronder een voorbeeld plaatsen van hoe een dag er nu ongeveer uit ziet.

Maandag:

  • Beneden stofzuigen
  • 10 minuten wandelen
  • 20-30 minuten computeren
  • Was sorteren aanzetten en ophangen
  • 10 Minuten wandelen
  • 20-30 Minuten computeren
  • De keuken poetsen

Dit is voor mij al best veel en daarbij komt dan ook nog koken maar dat heb ik geen een keer opgeschreven in de takenlijst. Er zullen dagen zijn dat 2x 10 minuten wandelen niet lukt. Maar dan kan ik proberen om 4x 5 minuten te gaan wandelen. Het gaat erom dat ik meer in beweging kom. Er zullen ook dagen zijn dat het me niet lukt om de hele keuken te poetsen of de hele beneden verdieping te stofzuigen maar dan kan ik een stukje doen en kijken hoe ver ik kom in plaats van helemaal niks doen. Het zelfde geld voor achter de p.c zitten. De ene dag zal ik makkelijk 2 uur kunnen computeren een andere dag kan 20 minuten al veel zijn voor mijn handen en lichaam. Ik weet in elk geval dat ik het met mijn zicht niet langer volhou dan 20 tot 30 minuten achter elkaar. Dus kan ik het beste blokken van 20 minuten maken en dan wat anders gaan doen.

Voor veel van jullie zal dit echt heel weinig lijken maar mensen die chronisch ziek zijn zullen snappen dat deze paar taken voor mij al kunnen aanvoelen als een enorme berg.

Meer bewegen.

Meer bewegen is natuurlijk altijd gezond! Echter is bewegen voor mij echt een probleem. Ik heb natuurlijk heel veel last van mijn handen, rug en nek. Daarnaast heb ik betablokkers voor mijn hart en is lopen daarmee ook een stuk lastiger geworden. Echt fanatiek sporten of dat nou conditie of kracht training is zit er dan ook niet in. Maar dankzij mijn fysio heb ik geleerd dat elke minuut die je beweegt er een is. Dat ik dus beter 5 minuten per keer kan lopen dan helemaal niet. Dus dat lopen is mijn eerste doel voor nu heb ik hem op 20 minuten per dag gezet verdeeld over kleine stukjes. Dit mogen rondjes van 5 minuten zijn maar ook rondjes van 10 minuten. Met slecht weer kan ik ook binnen op de plaatst wandelen dus dit moet elke dag te behalen zijn.

Daarnaast heb ik op youtube een aantal Yoga filmpjes ontdekt waarmee je de nek en schouders wat kunt stretchen. Dit zijn kleine minimale bewegingen waarbij je zelf aanvoelt hoe ver je kan gaan. Deze wil ik ook om de dag doen in de hoop dat dan de pijn in mijn hoofd,nek,schouders wat minder wordt.

Na alle operaties had ik gehoopt dat mijn handen weer meer kracht zouden hebben maar helaas pindakaas. De pijn is een stuk minder maar kracht heb ik er niet in. Een fles open draaien nee hoor dat lukt niet. In mijn linkerhand heb ik wel nog veel meer pijn als rechts. Maar ik baal vooral dat ik niet zomaar even een fles kan vastpakken. Drinken doe ik het liefst uit mokken want die hebben een handvat. Maar goed het is en blijft dus wel belangrijk dat ik mijn handen train met sponsjes en klei in de hoop dat het nog wat gaat verbeteren.

Gezonder eten / Afvallen.

Gezonder eten en afvallen zet ik onder een kopje. Ik denk namelijk dat deze twee hand in hand gaan. Want door alleen iets meer te bewegen gaan die kilo’s er niet vanaf. Door de verbouwing zaten wij 1 maand zonder keuken en tja toen was het toch vooral vette afhaal maaltijden die we aten. Dat betekende dat ik aankwam en boven die gevreesde 100 kilo kwam waarvan ik altijd zei dat ik daar nooit boven zou raken. 105 kilo dat is wat de weegschaal me zei toen ik mezelf een hoedje schrok. Onzeker ben ik altijd wel geweest maar op dat moment voelde ik me helemaal onzeker.

Tijd voor verandering dus. Hoewel ik al bijna een jaar geen blikje red bull meer heb gedronken. Dit was een van de doelen uit mijn eerste project happy me eet ik bijvoorbeeld nog wel veel te veel dropjes! Dus een van de doelen is niet meer dan 4 dropjes per dag te eten. Verder moet ik vet, uien en scherpe kruiden vermijden voor mijn slikklachten. Dit wil ik dus ook de komende tijd zoveel mogelijk gaan doen.

Meer fruit en groente dus.

Fruit en groente zijn beide producten die ik veel te weinig eet. Dus het derde doel is om meer fruit en groenten te gaan eten. Fruit is het moeilijkste voor mij. Ik mag namelijk geen citrus vruchten meer en van een appel of peer wordt ik echt niet vrolijk. Op een of andere manier vindt ik die structuur gecombineerd met de smaak echt verschrikkelijk. Maar ik kan wel in de ochtend lekker verse mango of rood fruit in mijn havermout doen. Of een keer een lekkere smoothie maken met wat yoghurt natuurlijk.

Voor het afvallen zet ik geen mega groot doel want dat werkt bij mij averechts en is ook niet mijn hoofddoel. Ik wil vooral gezonder worden en weer meer genieten van het leven. Als ik aan het einde van dit jaar rond de 95 kilo zit dan zou ik al heel happy zijn. Het is namelijk geen sprintwedstrijd maar een marathon. Ik wil mijn leven zo aanpassen dat ik het ook vol kan houden en geen jojo wordt.

Meer genieten.

Tja en meer genieten dat is dus mijn laatste doel in deze project happy me – opnieuw beginnen. Genieten van alle mooie momenten in het leven, genieten van de familie en vrienden om ons heen, genieten van een lekker kopje thee in onze mooie woonkamer, genieten van het brooddeeg dat staat te draaien in mijn kitchenaid eigenlijk gewoon genieten van alle dingen die ik wel kan!

Zou jij dingen willen veranderen in je leven?

Liefs, Melanie

*** Let op bloggen is een hobby voor mij, ik heb dan ook niemand die mijn teksten na kijkt op spelling want dat zou mij een paar 100 euro in de maand kosten. Ik heb dyslexie dus de kans is groot dat er hier en daar een spelfoutje in de tekst staat. Ik doe er alles aan om deze te voorkomen maar helaas is dat niet altijd mogelijk. ***

Bookstamel

Lezen en koken is een passie van mij. Deze passies deel ik op mijn blog

Dit vind je misschien ook leuk...

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest

CommentLuv badge

3 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
rachel
1 jaar geleden

heel goed van je dat je het weer op pakt!! op de foto zie je er in ieder geval stralend uit 😀
rachel onlangs geplaatst…Happy moments #9My Profile

Bookstamel
1 jaar geleden
Antwoord aan  rachel

Dankjewel!

Janet
1 jaar geleden

Wat goed dat je het weer gaat oppakken, het komt vast goed dit keer. Succes met je doelen. Ik ben wel benieuwd welke yoga-filmpjes je gebruikt.
Janet onlangs geplaatst…TRVL summary – februari 2022My Profile

3
0
Zou graag je gedachten willen weten, laat een reactie achter.x