De favorieten van Jeske Meinema

Hallo lieve lezers van Bookstamel, wauw feb is voorbij gevlogen en waar ik gehoopt had dat het een maand zo zijn om weer een beetje structuur in me blog aan te brengen, werd het een maand met ups en downs. Veel last van mijn operatie, mensen in mijn omgeving met corona, zorgen om de wereld waar we momenteel in leven de oorlog maar ook gewoon het geweld wat toe neemt overal. Je raadt het al deze maand was nog minder gestructureerd dan anders. Dus zullen de blogs van Jeske Meinema en Suzanne Esther ook nog een stukje door lopen in maart. Maar ach zo erg is dat toch niet. Kunnen we alleen maar langer genieten van deze twee auteurs. Eerder stelde ik Jeske al aan jullie voor maar vandaag is het dus tijd om het te gaan hebben over de favorieten van Jeske Meinema.

Foto auteur Jeske Meinema

De favorieten van Jeske Meinema

Wat was je favoriete boek als kind?
Ik vond heel veel boeken leuk als kind. Ik begon ooit met ‘ De Glitterclub’ en mijn zus las me voor uit de boeken van Maren Stoffels. Op mijn twaalfde raakte ik verslingerd aan de Shopaholic-serie van Sophie Kinsella en sindsdien lees ik eigenlijk niets anders meer dan feelgood.

Welk boek vind je het mooiste dat je ooit hebt gelezen?
Oke, ik kom bij deze meteen terug op mijn vorige uitspraak. Bij hoge uitzondering lees ik nog wel iets anders dan feelgood en een boek dat me altijd bij blijft is de historische roman ‘Vroedvrouw tegen wil en dank’. 

Wat is je favoriete lees/schrijfplek?
Gewoon aan de keukentafel of ‘s avonds lekker op de bank.

Welk gerecht kook je graag als je eters op visite krijgt?
Laten we voorop stellen dat ik echt geen keukenprinses ben en continu bang ben brandwonden op te lopen aan het fornuis. Mijn beste (en meest veilige recept) zijn dan ook wraps die je niet in de oven hoeft te stoppen!

Wat is je favoriete snack of drankje?
Favoriete snack: Choclait Chips
Favoriet drankje:  vrijwel alles waar geen koolzuur of alcohol in zit.

Welk land is je favoriete vakantie land?
Ik ben altijd graag thuis, maar ik koester wel heel fijne herinneringen aan de vakanties naar Spanje 

Welke ijsco smaak is je favoriet?
Chocola of citroen

Wat is je favoriete restaurant?
Oeh, lastig. Er zijn zoveel verschillende plekken waar je lekker kunt zitten en ook nog eens lekker kunt eten.

Wat is het allerfijnste plekje op aarde?
Voor mij is het nooit belangrijk waar ik ben, maar met wie ik ben. Dus zolang ik degene waarvan ik het meest houdt om me heen heb dan is dat mijn favoriete plekje. Meestal is dat dus thuis; gezellig tussen onze vijf katjes in.

Naar welke band zanger/zangeres luister je graag?
Vanaf september luister ik praktisch gezien alleen nog maar kerstmuziek dus ik zou zeggen; alle artiesten die ooit een kerstnummer hebben uitgebracht. Verder houd ik ook echt van wat oudere muziek zoals de nummers van Tom Jones of Earth, Wind and Fire.

Welke auteur vind je steengoed?
Sophie Kinsella. Ik koop haar boeken zonder de achterflap überhaupt te lezen. Maar ik ben ook fan van onze ‘eigen’  Nederlandse Lisette Jonkman! 

Wat is je favoriete tv programma of film?
Mijn favoriete programma is dan, ik zal het met schaamte toe moeten geven, Goede Tijden Slechte Tijden. Soms moet ik zelfs huilen bij een aflevering en niet eens omdat het zo slecht geacteerd is.

Wie is je favoriete acteur of actrice?
Favoriete acteur: Hugh Grant.
Favoriete actrice: Sandra Bullock
Fun fact: Deze twee zitten samen in een film genaamd Two Week Notice. Je kunt nu dus raden wie deze film honderd keer heeft zitten kijken ook al is het een al best oude film.

Wat is je favoriete dier?
Ik vind alle dieren leuk zolang ze niet meer dan vier pootjes hebben (of geen pootjes, brr). Vroeger was ik helemaal weg van dolfijnen, toen heb ik nog een fase gehad waarin ik min of meer gebiologeerd was door tijgers en toen ik eenmaal ging paardrijden … bleek ik dus een echt paardenmeisje te zijn.

Welk luchtje is jouw favoriet?
Een heel chique; Chanel Mademoiselle.

Welke honden ras is je favoriet?
Ik vind Golden Retrievers altijd heel lief. We hebben er vroeger ook zelf een gehad en aan haar hebben mijn zus en ik onze boekenreeks Puppies en Paarden opgedragen. Onze Queen is veertien jaar oud geworden.

Ik heb trouwens ook een zwak voor Dalmatiers, maar ik vind Golden Retrievers wel makkelijker in de omgang.

Met wie schrijf je het aller liefste samen?
Dat is een heel gemene vraag aan iemand die samen schrijft met haar vader en zus, foei! 

Welk zelf geschreven verhaal is je favoriet en waarom?
Natuurlijk hebben de boeken die ik samen met mijn zus en vader hebben geschreven sowieso een speciaal plekje in mijn hart. We hebben daar zoveel plezier uitgehaald en is zo leuk om terug te kunnen lezen, om iets tastbaars te hebben wat echt van ons is. Als ik kijk naar de boeken die ik ‘solo’ heb geschreven, dan blijft de reeks Iets met Duinen / Iets met Zee / Iets met Schelpen mijn favoriet. Dit zijn drie novelles slechts te lezen als e-books, maar sinds afgelopen zomer heb ik ze gebundeld en kun je de verhalenbundel (Iets met Zon, Zee en Zomerkamp) ook als paperback lezen. Ik ben erachter gekomen dat ik nog helemaal niet klaar ben met de juffen, Victor en Hugo van basisschool De Baret.

Wie is je favoriete personage uit een boek?
Ik heb zoveel favoriete personages! Uit elk boek wel een of misschien wel twee. Ik ben dol op Yfke en Noa (Puppies en Paarden), Gemma is heerlijk bot (Vroemvrouw) en ik heb een zwak voor Hugo (Iets met Duinen / Zee / Schelpen) en als hij echt had bestaan had ik als een blok voor hem gevallen ondanks, of misschien wel juist vanwege, zijn eigenaardige trekjes.

Wat leuk om je via de favorieten van Jeske Meinema wat beter te leren. En die vraag met wie het aller liefste samen schrijft was idd een beetje ondeugend maar hé je hebt het super goed opgelost. Volgende week kunnen jullie mijn recensie lezen van een van de verhalen van Jeske Meinema. Nu al reuze benieuwd geworden naar Jeske neem dan een kijkje op Jeske Meinema.

Liefs, Melanie

*** Let op bloggen is een hobby voor mij, ik heb dan ook niemand die mijn teksten na kijkt op spelling want dat zou mij een paar 100 euro in de maand kosten. Ik heb dyslexie dus de kans is groot dat er hier en daar een spelfoutje in de tekst staat. Ik doe er alles aan om deze te voorkomen maar helaas is dat niet altijd mogelijk. ***

Bookstamel

Lezen en koken is een passie van mij. Deze passies deel ik op mijn blog

Dit vind je misschien ook leuk...

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest

CommentLuv badge

2 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Linda schrijft ' t op
Linda schrijft ' t op
1 jaar geleden

Samen een verhaal schrijven lijkt me erg moeilijk, maar je krijgt wel leuke wendingen denk ik.

trackback

[…] met jullie wil delen is het Interview met Jeske Meinema. Eerder konden jullie al alles lezen over de favorieten van Jeske Meinema op mijn blog Maar vandaag is het tijd om deze leuke auteur dus nog veel beter te gaan leren […]

2
0
Zou graag je gedachten willen weten, laat een reactie achter.x