Het favorieten recept van Yvonne Bijkersma

Hallo lieve lezers van Bookstamel, het is weer zaterdag en op zaterdag is het tijd voor een nieuwe favorieten van. Dit keer vertelt Yvonne Bijkersma ons alles over haar favorieten recept een Vegan Chicken tonight. Maar ik zal jullie eerst wat meer vertellen over Yvonne.

Wie is Yvonne Bijkersma

Yvonne Bijkersma is het brein achter de super toffe website https://vegalifestyle.nl/ Yvonne is een happy single mom van die leuke boy’s Daarnaast hebben ze een hond en een aantal poezen. Yvonne woont in het mooie Groningen. Yvonne omschrijft zichzelf als Energiek, bruisend, creatief eeerlijk en trouw. Ze is daarnaast ook erg gedreven en een aanpakker. Dat merk je ook wel als je kijkt naar het prachtige magazine dat vegalifestyle is geworden. Op deze blog vind je natuurlijk alles over een vegalifestyle. En dan niet alleen over eten maar bijvoorbeeld ook over kleding en beauty. Ik zou zeker eens een kijkje gaan nemen op haar website.

Vegan chicken tonight

Mijn favoriete recept: Vegan chicken tonight

Eigenlijk ben ik een echte Bourgondier. Dol op lekker, maar ook gezond eten. Veel mensen denken dat als je plantaardig eet, je bijna niets meer kunt eten. Gelukkig is dat niet zo, ik kook echt de lekkerste gerechten. Zo hou ik ervan om met veel groenten kwijt te kunnen in een gerecht.

Koken

Ik ben dol op koken. een nieuw recept bedenken en koken vind ik wel erg leuk. Buren zeggen vaak: “oh komt die lekkere geur bij jou vandaag? Wat ben je aan het maken”?

Vegan chicken tonight

Dit is zo’n heerlijk recept, die altijd goed is. In de saus kun je al veel groenten kwijt. En soms doe ik er ook andere groenten erdoor. Als ik bijvoorbeeld een halve courgette over heb, doe ik deze er ook door. En de sperziebonen vervang ik wel eens door wortels of bloemkool te gebruiken.

Door andere groentes te gebruiken creeer je een hele andere smaak. Met de bonen is wel favoriet hier.

Kids proof

Wat dit recept zo fijn maakt is dat het helemaal kinder proof is. In de saus kun je veel groenten verstoppen en de zoete smaak van de ananas doet het heel erg goed.

Dit recept maak ik regelmatig. De kinderen vragen dan ook vaak hun vrienden te eten. of ze bellen of ik dat wil maken, want ze willen dan met een groepje komen eten. Dat vind ik zo’n tof compliment.

Ingrediënten vegan chicken tonight

 • 250 gram rijst
 • 500 gram sperziebonen
 • Vegan kip en marinade
 • 125 gram vegan kipstukjes
 • 2 eetlepels maizena
 • 2,5 eetlepel sojasaus
 • 0,5 theelepel sambal
 • Zoetzure saus
 • 2 eetlepels zonnebloemolie of bakboter
 • 3 cm gember
 • 1 ui
 • 2 teentjes knoflook
 • 1 paprika
 • 150 gram zongedroogde tomaatjes
 • 300 gram cherrytomaat
 • 1,5 eetlepel sojasaus
 • 1,5 eetlepel rijstazijn

Zo maak je de vegan chicken tonight

 • De rijst kook je volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af indien nodig en zet even apart.
 • Kook de sperziebonen beet gaar

Zo maak je de Vegan kip en marinade

 • Snijd de kipstukjes eventueel nog wat Kleiner. Sommige merken hebben grote stukken. En bak alvast in de pan. Laat dit 2 a 3 minuten bakken.
 • Doe de maizena, sojasaus en sambal erbij en roer het geheel er goed door. En laat nog even doorbakken.

Zo maak je de Zoetzure saus:

 • Snijd de ui en fruit deze in een saus of hapjes pan.
 • Snijd de gember en pers de knoflook en doe deze bij de ui in. Laat dit twee minuten fruiten
 • Snijd de rest, de tomaten, zongedroogde tomaat en de paprika en voeg dit toe aan de pan. Roer goed door en laat weer twee minuten pruttelen.
 • Doe nu de overige ingrediënten (behalve de ananas) erbij roer het geheel goed door en laat 15 minuten pruttelen. Pureer de saus tot een glad geheel en voeg nu de ananas toe. Laat nog 1 minuutje door pruttelen en klaar is je saus.

Super bedankt Yvonne dat je jou favoriete recept met ons wilde delen! Er zijn natuurlijk nog veel meer favorieten van waaronder het favoriete recept van Giulia Califano

Liefs, Melanie

*** Let op bloggen is een hobby voor mij, ik heb dan ook niemand die mijn teksten na kijkt op spelling want dat zou mij een paar 100 euro in de maand kosten. Ik heb dyslexie dus de kans is groot dat er hier en daar een spelfoutje in de tekst staat. Ik doe er alles aan om deze te voorkomen maar helaas is dat niet altijd mogelijk. ***

Bookstamel

Lezen en koken is een passie van mij. Deze passies deel ik op mijn blog

Dit vind je misschien ook leuk...

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest

CommentLuv badge

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
0
Zou graag je gedachten willen weten, laat een reactie achter.x