Recensie Wat als jij het bent van Roni Loren

Hallo lieve lezers van Bookstamel, het is alweer even geleden dat ik mee heb gedaan aan een blogtour. Vanwege mijn lichamelijke klachten had ik boeken met een snelle deadline op een laag pitje gezet. Maar toen Zomer en Keuning mij benaderde met de vraag of ik het boek Wat als jij het bent van Roni Loren wilde lezen voor een blogtour kon ik het niet laten. 1 de blogtours van zomer en keuning zijn altijd super tof 2 Roni Loren is een geweldige auteur. Ik las namelijk eerder al de Long Acre serie van haar en die vond ik echt geweldig. Dus ik ben benieuwd of ze mij met deze nieuwe serie weer weet te raken.

Cover Wat als jij het bent?

Recensie Wat als jij het bent.

Titel: Wat als jij het bent? Auteur: Roni Loren Uitgeverij: Zomer & Keuning Genre: Feelgood/Roman Cijfer: 7,5

Hier gaat het boek over.

Iedereen kent Miz Poppy van haar populaire blog over het nachtleven in New Orleans. Maar niemand kent Hollyn – het ware gezicht achter de ster – met haar leven vol angst. Als Miz’ baas haar opdraagt video’s te maken omdat ze anders haar baan kwijtraakt, krijgt ze hulp uit onverwachte hoek. Aanstormend acteur en barista Jasper Deares ontdekt dat de verlegen vrouw die elke dag koffie bij hem bestelt Miz Poppy is. Hij ziet een gouden kans om de media-aandacht te krijgen die zíjn carrière zo hard nodig heeft en neemt Hollyn mee naar improvisatielessen om haar uit haar schulp te laten kruipen. Een win-winsituatie! Maar beiden hadden ze er niet op gerekend dat er gevoelens bij kwamen kijken… 

Dit vind ik van het boek.

Ik begin zoals altijd met de cover van het boek! De kleuren van het boek vind ik echt geweldig en de titel vind ik heel erg pakkend. De cover is een beetje abstract en daar hou ik persoonlijk heel erg van!

Tijd om verder te gaan naar het verhaal zelf! Wat als jij het bent vind ik iets luchtiger dan haar voorgaande serie er zit voor mij gevoel wat minder drama in. Toch is dit weer een geweldig verhaal. Roni Loren weet namelijk echt in de huid van haar personages te kruipen waardoor deze super goed worden neergezet. Het verhaal heeft wat emotionele momenten en aardig wat momenten die je zal lezen met een lach op je gezicht.

Het hoofdpersonage Hollyn heeft nogal last van wat angsten en ze heeft Tourette het deel van haar persoonlijkheid met de Tourette vind ik erg goed neergezet. Maar de angsten die Hollyn heeft vond ik wat vlak. Nu heb ik natuurlijk zelf een behoorlijke angststoornis en wat ik echt miste was het gevoel van paniek. Roni Loren heeft dit wel proberen te omschrijven maar het kwam net niet genoeg binnen. Daardoor voelde ik de angsten van Hollyn niet echt waar ik de Tourette wel echt goed neergezet vond. Dit vond ik best jammer.

Jasper daar in tegen vond ik echt geweldig wat een heerlijke persoonlijkheid heeft deze man! Ik denk dat heel veel vrouwen zouden vallen voor een reallife Jasper. Hij is grappig en zorgzaam en brengt de vrolijke nooit in het verhaal.

Al met al vind ik Wat als jij het bent? Een perfect begin voor een nieuwe serie en kan ik niet wachten om te lezen hoe het verder gaat met Jasper Hollyn en hun vrienden. Omdat ik wel wat minpuntjes in het verhaal had krijgt het boek een 7,5 maar hé dat is nog steeds een mooie dikke voldoende!

Heel veel liefs, Melanie

*** Let op bloggen is een hobby voor mij, ik heb dan ook niemand die mijn teksten na kijkt op spelling want dat zou mij een paar 100 euro in de maand kosten. Ik heb dyslexie dus de kans is groot dat er hier en daar een spelfoutje in de tekst staat. Ik doe er alles aan om deze te voorkomen maar helaas is dat niet altijd mogelijk. ***

Bookstamel

Lezen en koken is een passie van mij. Deze passies deel ik op mijn blog

Dit vind je misschien ook leuk...

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest

CommentLuv badge

2 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
trackback

[…] We sluiten deze 2 maanden af met Wat als jij het bent van Roni Loren. Een prachtig romantisch verhaal wat zeker weten voor een lach op je gezicht zal zorgen. Dit boek kreeg van mij een mooie 7,5. Waarom dat lees je in mijn recensie van Wat als jij het bent? […]

trackback

[…] heb ik inmiddels al aardig wat boeken gelezen. Natuurlijk las ik de eerdere delen uit deze serie Wat als jij het bent? en Wat als het wel werkt? Daarnaast las ik alle 5 de delen in de Long Acre serie. Beide series waar […]

2
0
Zou graag je gedachten willen weten, laat een reactie achter.x