Recept Dadels met monchou en spek

Hoi lieve lezers van Bookstamel, op zondag is het bij ons eigenlijk relax dag! Meestal kijken we dan in de middag de f1 maar als dat niet op is dan zetten we een leuke serie op of kijken we een leuke film. Afgelopen weekend waren we 11 jaar bij elkaar en besloten we van onze zondag een tapas middag te maken. Tja en bij een tapas middag horen natuurlijk leuke kleine hapjes! Toen ik deze hapjes aan het bedenken was moest ik gelijk denken aan de Dadels met monchou en spek die we vaak maken tijdens de bbq. Maar deze dadels zijn natuurlijk ook helemaal prima als tapas hapje! Dus op naar de winkel voor de ingrediënten en smikkelen maar. Vandaag deel ik het makkelijk recept van deze dadels met jullie.

Dadels met monchou en spek.

Recept Dadels met Monchou en spek

Ingrediënten.

  • 1 pakje ontbijtspek plus minus 10 a 12 plakjes
  • 1 doosje ontpitte dadels ongeveer 20 a 24 stuks
  • 1 pakje Monchou

Zo maak je de dadels met Monchou en spek.

  • Snijdt de dadels open. Leg deze open gesneden op de plank.
  • Leg in het midden van elke dadel een beetje roomkaas.
  • Vouw de dadel weer dicht.
  • Snijdt de plakjes ontbijt spek doormidden.
  • Rol elk dadel in een plakje spek.
  • Bak de dadels in een warme koekenpan goudbruin.

Leg de dadels op een bordje of tapas schaaltje. Ik had er voor ons een vorkje bijgelegd maar serveer je ze op een feestje prik er dan een sate prikker in! Op die manier kan iedereen makkelijk een lekkere dadel nemen.

Een feestje?

Zoals ik hierboven al aangaf kun je deze dadels natuurlijk ideaal serveren tijdens een feestje! Want zeg nou zelf die kaas worst en komkommer is lekker maar als je echt de show wil stelen dan zijn deze dadels natuurlijk veel leuker. Maar een feestje is natuurlijk niet compleet met een hapje! Nee vul de dadels dan aan met mijn wraprolletjes met Kip en pesto of mijn Glutenvrije Blini’s met zalm en avocado.

Maar dan moet je natuurlijk ook nog een lekkere taart hebben voor het feestvarken en dan is een van mijn Cheesecakes natuurlijk altijd een goede optie!

Wat is jou favoriete feestelijke hapje? Laat je het me weten in een comment?

Liefs, Melanie

*** Let op bloggen is een hobby voor mij, ik heb dan ook niemand die mijn teksten na kijkt op spelling want dat zou mij een paar 100 euro in de maand kosten. Ik heb dyslexie dus de kans is groot dat er hier en daar een spelfoutje in de tekst staat. Ik doe er alles aan om deze te voorkomen maar helaas is dat niet altijd mogelijk. ***

Bookstamel

Lezen en koken is een passie van mij. Deze passies deel ik op mijn blog

Dit vind je misschien ook leuk...

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest

CommentLuv badge

9 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Krystle
2 jaren geleden

Ik heb sindskort pas dadels leren eten. Ze leken me nooit lekker eigenlijk, maar ik vind ze heerlijk haha. Deze combinatie klinkt ook heel goed, ga ik zeker eens proberen!

Linda schrijft ' t op
Linda schrijft ' t op
2 jaren geleden

Ik heb nog nooit dadels op, je moet het leren eten denk ik

sandra
2 jaren geleden

Ik heb dat nog nooit gemaakt, maar het moet lekker zijn! Iets om in het weekend te proberen!
sandra onlangs geplaatst…Tandpasta tabletten van SMYLEMy Profile

Nicole Orriëns
2 jaren geleden

Ik houd heel ordinair van blokjes kaas met zilveruitjes.
Nicole Orriëns onlangs geplaatst…4 simpele hacks om je badkamer luxueus te makenMy Profile

Amina
2 jaren geleden

Omg, dit klinkt heerlijk! En nog even lekker die spek en dadels in de pan, woohooooo! Love it. Mijn fave tapas zijn ham met meloen of jonge kaasblokjes met een stukje ananas erop geprikt. Zo lekker!
Amina onlangs geplaatst…10 Tips om je tuin of balkon lenteproof te makenMy Profile

Tessa
2 jaren geleden

Wat een bijzonder combinatie is dit. Ik moet bekennen: ik heb nog nooit dadels op
Tessa onlangs geplaatst…Review: MAC Hyper Real Glow PaletteMy Profile

Sherry
Sherry
1 jaar geleden

Wat een goed en gezond maaltijd is dit.
Sherry onlangs geplaatst…Zero calorie chocolate eyeshadow palette reviewMy Profile

rachel
1 jaar geleden

vroeger at ik wel eens dadels tot dat ik beestjes zag haha en nu mag ik ze niet meer vanwege de suikers maar je kan er heerlijke dingen mee maken
rachel onlangs geplaatst…Happy moments #10My Profile

Gea
Gea
1 jaar geleden

Wat klinkt dit heerlijk! Ik vind de combinatie van honing, geitenkaas en dadels ook lekker

9
0
Zou graag je gedachten willen weten, laat een reactie achter.x