Recensie Opgescheept van Lianne Reijntjes

Hallo lieve lezers van Bookstamel, de afgelopen weken heb ik jullie voorgesteld aan Lianne Reijntjes! Tijd dus om weer eens een boek van haar te lezen dit keer koos ik voor Opgescheept. Eerder las ik al Kwetsbaar verliefd en de Dj- Serie van Lianne dit waren beide heerlijke feelgood boeken waar ik enorm van genoten heb. Natuurlijk ben ik dan ook reuze benieuwd of Opgescheept mij ook weer weet te bekoren.

Opgescheept van Lianne Reijntjes

Recensie Opgescheept.

Titel: Opgescheept Auteur: Lianne Reijntjes Uitgeverij: Selfpubber Genre: Feelgood Cijfer: 7,5

Hier gaat het boek over.

De slimme Else, de vrolijke Jenny en de pittige Lindsay kennen elkaar niet, maar hebben één ding gemeen: een ongelukkige thuissituatie. Ze besluiten hun leven om te gooien en schrijven zich in voor een gloednieuw appartementencomplex. Het resultaat: ze worden ingeloot. Met z’n drieën. In hetzelfde appartement. Daar hadden ze niet op gerekend!

Omdat ze zo graag uit huis willen besluiten ze het toch maar te proberen, maar drie totaal verschillende meiden samen in één huis blijkt zo simpel nog niet… Vooral omdat ze alle drie zo hun eigen problemen hebben.

Zullen de meiden het redden om op zichzelf te wonen en leren ze uiteindelijk ook om met elkaar te kunnen samenleven?

Dit vind ik van het boek.

Opgescheept is het eerste deel in de New girls on the block serie van Lianne Reijntjes. De cover van dit boek is gelijk lekker vrolijk. Door de cover kreeg ik een glimlach op mijn gezicht. De titel past perfect bij het verhaal en de flaptekst die maakte gelijk nieuwsgierig. Dus met het jasje van deze cover zit het helemaal goed.

Dan gaan we naar het verhaal zelf. Als je begint met lezen dan herken je gelijk de lekkere vlotte en luchtige schrijfstijl van Lianne. Het verhaal word vertelt vanuit het oogpunt van de drie hoofdpersonages. Hoewel ik het leuk vind om het boek vanuit alle drie de personages te lezen vind ik het jammer dat doordoor de focus niet op een verhaal ligt. Het loopt allemaal een beetje door elkaar. Ik had liever gezien dat per deel de focus op een van de hoofdpersonages zou liggen wat dan wel vertelt wordt vanuit de drie personages.

Waarom? Ik vind alle personages erg leuk! Maar ze hebben alle drie ook een rugzakje en zijn opzoek naar zich zelf. Alle drie hebben ze liefdes perikelen je krijgt echt wel dat studentenachtige huis gevoel. Maar doordat alle drie de verhaallijnen door elkaar lopen gebeurd er zo veel dat ik het soms moeilijk vond om mijn focus erbij te houden. Maar goed dat is mijn persoonlijke mening.

De personages zijn dus stuk voor stuk erg leuk zoals ik hier boven al schreef. Ze hebben allemaal hun eigen unieke karakter en ik denk dat ze voor iedereen heel herkenbaar zullen zijn. Dat de drie personages samen in een huis worden gedropt en dus opgescheept zitten met elkaar en daarin een weg moeten vinden vind ik ook echt een hele leuke invalshoek! Al met al is dit dus weer een lekker luchtig grappig verhaal met mooie en minder mooie momenten erin. Een echte feelgood dus. Daarom geef ik het verhaal ook een mooie 7,5

Heel veel liefs, Melanie

*** Let op bloggen is een hobby voor mij, ik heb dan ook niemand die mijn teksten na kijkt op spelling want dat zou mij een paar 100 euro in de maand kosten. Ik heb dyslexie dus de kans is groot dat er hier en daar een spelfoutje in de tekst staat. Ik doe er alles aan om deze te voorkomen maar helaas is dat niet altijd mogelijk. ***

Bookstamel

Lezen en koken is een passie van mij. Deze passies deel ik op mijn blog

Dit vind je misschien ook leuk...

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest

CommentLuv badge

2 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
EvenDelen.be
2 jaren geleden

Dit lijkt me wel een leuk boek. Ideaal nu ik op zoek ben naar boeken die ik normaal niet lees. Dit jaar wil ik andere genres ontdekken en dit boek hoort daar wel bij! Bedankt voor de leuke tip!
EvenDelen.be onlangs geplaatst…Koud, warm of neutraal kleurtype? Wat ben jij?My Profile

trackback

[…] geschreven door Lianne Reijntjes! Lianne ken ik al langere tijd. Ik heb namelijk haar boeken Opgescheept en Kwetsbaar verliefd gelezen. Maar daarnaast heb ik deze leuke auteur ook al een paar keer mogen […]

2
0
Zou graag je gedachten willen weten, laat een reactie achter.x