De favorieten boeken over groener leven van Lauressa

Hallo lieve lezers van Bookstamel, het is weer zaterdag. Vandaag ben ik precies 11 jaar samen met mijn vriend een hele mijlpaal natuurlijk. Maar op zaterdag is het natuurlijk ook weer tijd voor een nieuwe de favorieten van. Een blog waarin collega bloggers en lezers vertellen over hun favorieten. Vandaag is het de beurt aan Lauressa. Zij neemt ons mee in haar favorieten boeken over groener leven.

Lauressa heeft een super leuke blog Gewoon wat Groener. Haar blog staat in het teken van een groener leven. Zo vind je de lekkerste recepten op haar blog. Deze recepten zijn allemaal plantaardig natuurlijk! Deelt ze leuke reviews geeft ze boeken tips en nog veel meer andere leuke tips over Mindfulness en groener leven. Persoonlijk vindt ik het altijd heerlijk om even op haar blog rond te neuzen.

Speciaal voor mijn blog deelt ze met jullie 4 boeken tips over boeken die je zou moeten lezen als je meer wilt weten over een groener leven. Voordat we naar de gastblog van Lauressa gaan ben ik reuze benieuwd naar jou favoriete groene tip! Laat je het me weten in een comment?

De favorieten van Lauressa

4 boeken over groener leven die je gelezen moet hebben

Groener leven is de laatste tijd erg populair. Maar wat betekent groener leven precies? Het is eigenlijk het meer richting de natuur bewegen. Dit kan gaan over eten, waarbij je steeds minder vlees en dierlijke producten eet, maar het gaat ook over levensstijl. Zo is minimalisme, mindfulness en het kopen van duurzame producten ook een onderdeel van groener leven. Het zal je niet verbazen als ik je zeg dat er veel boeken over deze levensstijl zijn geschreven. In dit gastartikel geef ik een top 5 van mijn favoriete boeken over groener leven.

De Happy Pear: recepten voor geluk

In dit lijstje mag natuurlijk niet een kookboek met veganistische recepten ontbreken. Dit kookboek bewijst dat veganistisch eten helemaal niet saai hoeft te zijn en dat het daarnaast ook niet moeilijk is om plantaardig te koken. Het zijn vrij gemakkelijke recepten, maar niet té gemakkelijk, waardoor ze saai worden. Je hebt er een aantal specifieke veganistische producten voor nodig (zoals agavesiroop of edelgistvlokken), maar wanneer je deze eenmaal hebt, kun je zonder al te veel boodschappen te hoeven doen, alle recepten maken.

Dit gebeurt er als je duurzaam gaat leven

Marije van der Made maakte vroeger video’s op YouTube waarin ze experimenten deed, maar is overgestapt op onder andere het schrijven van boeken. In dit boek geeft ze antwoorden die je over duurzaam leven kunt krijgen. Denk bijvoorbeeld aan vragen als: ‘is soja niet ook slecht?’ of ‘is tweedehands kleding vies?’. Met humor veegt ze alle misverstanden over duurzamer leven van tafel.

Hoe gaan we dit uitleggen

Klimaatverandering en de noodzaak om duurzamer te leven roept vaak een gevoel van machteloosheid op. Dit is ten onrechte, volgens Jelmer Mommers. Er is namelijk wereldwijd een enorm grote beweging die de klimaatverandering tegengaat en deze groep wordt steeds groter. Wij mensen schrijven de geschiedenis zelf en het redden van de aarde is geen onbegonnen werk. Deze positieve kijk is helder en overtuigend.

Sapiens

Dit boek is geschreven door Yuval Noah Harari. Dit boek geeft achtergrondinformatie over hoe wij als mensen zijn ontwikkeld en gegroeid in de geschiedenis. De mens is eigenlijk een raadselachtig fenomeen. Vroeger waren we een onbeduidend diersoort in Afrika. Nu zijn we de absolute heerser van de planeet en een ramp voor het ecosysteem. Dit boek geeft inzicht in hoe de mens bijdraagt aan de milieuvervuiling, waardoor je beter snapt waar het klimaatprobleem vandaan komt en hoe dit opgelost kan worden.

Ik hoop dat jullie lekker veel inspiratie kunnen gaan halen uit deze tips! Lauressa super bedankt dat je deze boeken met ons wilde delen.

Heel veel liefs, Melanie

*** Let op bloggen is een hobby voor mij, ik heb dan ook niemand die mijn teksten na kijkt op spelling want dat zou mij een paar 100 euro in de maand kosten. Ik heb dyslexie dus de kans is groot dat er hier en daar een spelfoutje in de tekst staat. Ik doe er alles aan om deze te voorkomen maar helaas is dat niet altijd mogelijk. ***

Bookstamel

Lezen en koken is een passie van mij. Deze passies deel ik op mijn blog

Dit vind je misschien ook leuk...

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest

CommentLuv badge

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
0
Zou graag je gedachten willen weten, laat een reactie achter.x