Kortverhaal Lady Isodora van Olette Freriks

Hallo lieve lezers van Bookstamel, Het is weer zondag en dat betekend tijd voor een nieuw kort verhaaltje! Dit keer is het korte verhaal geschreven door Olette Freriks. Olette schrijft boeken met daarin verhalen over goden en Mythes. Zo schreef ze een heel boek vol over Isis en Osiris. Inmiddels heeft Olette 4 boeken op haar naam staan. In het korte verhaal hieronder geeft ze jullie een kijkje in haar schrijfstijl en vertelt ze wat over Lady Isodora. Je kan natuurlijk na het lezen van dit verhaal ook de andere korte verhalen lezen zoals Sneeuwpop van Joseph Roelands.

Foto van Olette Freriks


De Dochter van de gouverneur van Minya
120 na. Chr.

Isodora was de Dochter van de Gouverneur van Minya midden-Egypte, en woonde in een paleis. Haar naam betekend “Gave van God” en haar tragische liedesverhaal speelde in de tijd van Keizer Hadrianes zo ongeveer 120 na Chr.
Het was feest in de stad Minya een prachtig feest speciaal voor de god. En die avond was er een groot concert en de gehele familie ging er naar toe. Tijdens het concert zat Isodora rond te kijken en viel haar oog op een knappe jonge jongeman.
Ze maakten contact maar zij moest na het concert met de familie mee naar huis. Maar ze had niet veel rust en excuseerde zich al vroeg. Maar zij ging niet naar haar kamer maar weer naar buiten om de jongeman in het geheim weer te ontmoeten.
Ze waren absoluut stapel verliefd op elkaar, en toen enige tijd later de jongeman naar haar vader ging om, om haar hand te vragen gebeurde er iets waar ze geen rekening mee hadden gehouden. De vraag werd door haar vader zeer abrupt afgewezen en hij vertelde de jongeman ook dat hij zijn Dochter nooit meer mocht ontmoeten.
Isodora was niet te troosten en huilde hele dagen om het verlies van haar grote liefde. Maar haar vader zei dat zij een prinses was en die trouwde alleen maar met prinsen. Als je koninklijk bloed in je aderen hebt kan je niet zomaar iemand uit het volk trouwen.
Daarna was het voor haar vader afgedaan, maar Isodora bleef haar liefde de jonge officier in het geheim ontmoeten.

Maar helaas ontdekte haar vader de uitstapjes en verbood haar het paleis te verlaten.
De jonge officier zat alleen bij de rivier de Nijl met zijn dromen over de mooie Isodora.
Op een goede dag kon Isodora ontsnappen uit het paleis, ze stapte in een klein bootje en ging naar de plaats waar ze haar liefde altijd ontmoete. Tot haar geluk en enorme opluchting zat hij daar en ze praten voor een lange tijd. Daarna nam hij haar in zijn armen en ze gingen samen in de Heilige Nijl.

Haar vader was overmand van verdriet om het vreselijke verlies van zijn prachtige Dochter, hij had spijt dat hij haar, haar geluk had geweigerd. Hij liet een prachtig graf voor haar bouwen en bleef daar voor hele lange tijd. Terwijl hij bij het graf van zijn Dochter verbleef schreef hij veel poezie en allerlei klaagliederen.

Volgende week zondag zijn we natuurlijk weer terug met een nieuw kort verhaal.

Liefs, Melanie

*** Let op bloggen is een hobby voor mij, ik heb dan ook niemand die mijn teksten na kijkt op spelling want dat zou mij een paar 100 euro in de maand kosten. Ik heb dyslexie dus de kans is groot dat er hier en daar een spelfoutje in de tekst staat. Ik doe er alles aan om deze te voorkomen maar helaas is dat niet altijd mogelijk. ***

Bookstamel

Lezen en koken is een passie van mij. Deze passies deel ik op mijn blog

Dit vind je misschien ook leuk...

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest

CommentLuv badge

2 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Linda schrijft 't op
Linda schrijft 't op
2 jaren geleden

Wat een romantisch verhaal met een gelukkig einde voor de vrouw

Uniek overnachten
2 jaren geleden

Oh ik ben wel fan van kortverhalen. Kijk al uit naar het volgende!

2
0
Zou graag je gedachten willen weten, laat een reactie achter.x