Recensie Machtige wraak van Maja Vermeulen.

Hallo lieve lezers van Bookstamel, Terwijl ze gisteren in huis onze nieuwe vloer aan het leggen waren las ik lekker een boek. Dit keer las ik een jeugdboek namelijk het derde deel in de Heksenzielen Trilogie van Maja Vermeulen. Ik was reuze benieuwd hoe het verhaal verder zou gaan. Eerder las ik namelijk al het eerste deel Krachtig ontwaken en het tweede deel Magische redding en deze vond ik erg leuk! Maar goed wat ik van het derde deel Machtige wraak vindt ga je nu dus lezen in mijn recensie.

Cover Machtige Wraak

Recensie Magische wraak.

Titel: Machtige wraak Auteur: Maja Vermeulen Uitgeverij: Storyland Genre: Jeugd Cijfer:

Hier gaat het boek over.

Het leven, de liefde. Niets is hetzelfde zonder Rosalind. Dus heeft Niccolo de belangrijke taak op zijn schouders genomen om Olivia en Leonard te laten terugkeren naar het verleden om haar te redden. Maar het loopt niet zoals gehoopt. Kunnen ze Rosie en haar familie helpen? Zo komen onze tijdreizigers op verrassende plaatsen en in spannende situaties terecht. En ook nu ligt een machtige, duistere tovenaar op de loer om heksenzielen te stelen. Maar is die tovenaar echt zo machtig als iedereen beweert?

Dit vind ik van het boek.

Ik begin zoals altijd bij de cover van het boek! De cover van Machtige wraak vind ik niet lelijk maar dit is het derde deel in een trilogie en als ik de cover vergelijk met de eerste twee delen. Tja dan moet ik toch echt bekennen dat ik die een stuk mooier vindt. De eerste twee delen stralen meer magie uit op een of andere manier. De titel past wel perfect bij de voorgaande delen.

Maja Vermeulen heeft een fijne schrijfstijl de zinnen zijn niet te lang en passen perfect bij de doelgroep van het boek! Machtige wraak is het laatste deel in de trilogie en een mooie afsluiting van het verhaal. Wat ik erg fijn vond was de korte terugblik naar de eerdere 2 boeken voor in het boek. Niet te lang nee gewoon lekker kort en bondig per boek op 1 pagina vertelt wat er in de voorgaande boeken is gebeurd. Op die manier duik je gelijk terug in de wereld van Niccollo en Rosalind.

Het verhaal zelf komt een klein beetje traag op gang maar daarna wordt je weer helemaal meegezogen in het verhaal van deze jonge magiers. Er zit spanning in het verhaal een stukje magie en het einde is de perfecte afsluiting van de trilogie. Het is mooi hoe thema’s als vriendschap vertrouwen en samenwerking in het boek aan bod komen.

Dus heb jij kinderen vanaf ongeveer 12 jaar die houden van boeken met Heksen en tovenaars verhalen met magie en een beetje spanning. Dan zou ik ze zeker deze trilogie van Maja laten lezen. Het boek krijgt van mij een mooie 8

Liefs, Melanie

*** Let op bloggen is een hobby voor mij, ik heb dan ook niemand die mijn teksten na kijkt op spelling want dat zou mij een paar 100 euro in de maand kosten. Ik heb dyslexie dus de kans is groot dat er hier en daar een spelfoutje in de tekst staat. Ik doe er alles aan om deze te voorkomen maar helaas is dat niet altijd mogelijk. ***

Bookstamel

Lezen en koken is een passie van mij. Deze passies deel ik op mijn blog

Dit vind je misschien ook leuk...

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest

CommentLuv badge

2 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Mandy
Mandy
2 jaren geleden

Als ik zo’n mooie kaft zie, word ik altijd gelijk nieuwsgierig naar het verhaal! Haha

trackback

[…] Zo nu en dan vindt ik het heerlijk om een jeugdboek te lezen. Zeker als ik kijk naar de jeugdboeken die vroeger beschikbaar waren en de keuze die je nu hebt. Dan kun je niet anders dan daar af en toe eens van te genieten. Machtige Wraak van Maja Vermeulen is het derde deel in de serie en dus ook het afsluitende deel. Machtige wraak krijgt van mij een mooie 8 waarom dat zo is dat lees je in mijn recensie van Machtige Wraak. […]

2
0
Zou graag je gedachten willen weten, laat een reactie achter.x