Boekenpraat met Chantal Claassen

Hallo lieve lezers van Bookstamel. Dit keer duiken we weer in de boekenkast van een auteur. En niet zomaar een auteur nee ik heb het over Chantal Claassen die vorig jaar debuteerde met haar boek Flessenpost die gelijk enorm goed werd ontvangen. Het boek werd in zeer korte tijd razend populair. In Maart had ik een interview met Chantal Claassen voor mijn blog en later hebben we nog een keer een live Q&A gedaan beide vond ik erg leuk om te doen. En nu gaat Chantal dus iets vertellen over de boeken die ze zelf graag leest.

Chantal Claassen

Boekenpraat met Chantal Claassen.

Kun je jezelf even voorstellen aan de lezers van Bookstamel.

Ik ben Chantal Claassen, 47 jaar, getrouwd en moeder van een dochter (17) en een zoon (14). In maart 2021 debuteerde ik bij uitgeverij Zomer & Keuning met mijn feelgoodroman “Flessenpost”, het eerste deel van mijn driedelige reeks genaamd Beachclub Esperanza. In maart 2022 verschijnt het tweede deel “Briefpost”. Ook schreef ik in 2020/2021 samen met vier andere auteurs de reeks “Huisgenoten” onder het pseudoniem van Emma Zomer.

Welk boek las je als kind graag?

De kinderen van Bolderburen van Astrid Lindgren

Wat is je all time favoriete boek en waarom?

Rendez-vous van Esther Verhoef. Het is een roman, een drama en een thriller. Dit boek heeft het allemaal. Het verhaal is zeer goed opgebouwd

Welke Nederlandstalige auteur vind je helemaal geweldig?

Loes den Hollander en Linda Jansma

Maak je ook wel eens een uitstapje naar een ander genre?

Naast feelgood romans lees ik erg graag thrillers!

Welke uitgeverij is favoriet bij jou en waarom?

Z&K natuurlijk! Heerlijke feelgood met net dat stukje extra. Qua thrillers kom ik vaak uit bij Ambo Anthos.

Lees jij je boeken het liefst digitaal of op papier?

Liefst op papier en op vakantie gaat standaard de ereader mee.

Hoe belangrijk vind jij de cover van een boek?

Ontzettend belangrijk. Ik merk dat ik me vaak laat verleiden door een cover. Ook het tegenovergestelde is het geval; als de cover niks uitstraalt, laat ik het boek meestal liggen.

Van welke auteur staan de meeste boeken in jouw kast?

Loes den Hollander, Linda Jansma, Saskia Oudshoorn, Esther Verhoef

Hoeveel boeken heb je in totaal in je kast of op je e-reader staan?

Ik denk fysieke boeken zo’n vijftig tot zestig en ebooks rond de honderd.

Welk boek vond je heel erg tegenvallen en waarom?

De laatste nieuwe van Linda Jansma (slaap maar zacht). Hoewel ik haar normaal gesproken erg goed vind, ben ik na vijftig pagina’s gestopt met dit boek. Ik vond het niet meeslepend; het boek pakte me gewoon niet.

Heb je een gesigneerd boek zo ja van wie?

Van Rachel van Charante, Tamara Haagmans en van mijn bevriende collega’s Saskia Oudshoorn, Renee Olsthoorn en Isabelle Paz Soldan.

Op welke plek lees je graag?

Op de bank of in bed. Of op een ligbed op het strand.

Wanneer lees je het liefste?

‘s avonds na het avondeten en op vakantie kan ik de hele dag wel lezen.

Op welke social media kunnen de lezers van bookstamel jou vinden.

Facebook en Instagram

Tot slot een aantal dilemma’s welke kies jij en waarom?

Hardcover of paperback?

Paperback

Nederlandstalig of engels?

Nederlandstalig

Serie of Stand alone?

Om te schrijven: serie

Om te lezen: stand alone

Cover of flaptekst?

Cover

Lezen in bed of in bad?

Bed

Koffie of thee?

Koffie

Ik vond het super leuk om wat meer te weten te komen over de leesgewoontes en favoriete boeken van Chantal Claasen. Natuurlijk zijn we volgende week weer terug met een nieuwe boekenpraat.

Liefs, Melanie

*** Let op bloggen is een hobby voor mij, ik heb dan ook niemand die mijn teksten na kijkt op spelling want dat zou mij een paar 100 euro in de maand kosten. Ik heb dyslexie dus de kans is groot dat er hier en daar een spelfoutje in de tekst staat. Ik doe er alles aan om deze te voorkomen maar helaas is dat niet altijd mogelijk. ***

Bookstamel

Lezen en koken is een passie van mij. Deze passies deel ik op mijn blog

Dit vind je misschien ook leuk...

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest

CommentLuv badge

3 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
petrasparkblog
2 jaren geleden

Top!

Daisy
2 jaren geleden

Wat is dit toch leuk om te lezen. Als ik dit lees denk ik: ik zou vaker een boek moeten lezen. maar ja, s avonds is het toch vaak Netflix.
Daisy onlangs geplaatst…Neofollics Hair Growth shampoo en conditionerMy Profile

trackback

[…] Vond je deze boekenpraat nou leuk lees dan ook eens mijn boekenpraat met Chantal Claassen. […]

3
0
Zou graag je gedachten willen weten, laat een reactie achter.x