Recensie Winter op Kreta van Eva de Wit

Hallo lieve lezers van Bookstamel, Ja het was even stil op mijn blog afgelopen woensdag ben ik namelijk weer aan mijn hand geopereerd. Of nou ja dit keer is het meer me pols. En in vergelijking met de vorige operaties had ik er nu wat meer last van. Misschien komt dat omdat ik nu met mijn betablokkers geen ibruprofane mag slikken of omdat ik al super overprikkeld was omdat we natuurlijk al een maand in de verbouwing zitten. En tja dat is voor iemand met Autisme en Add best een hele opgave. Maar goed vandaag voelen we ons eindelijk weer een beetje mens! Tijd dus om lekker even wat tijd aan mijn blog te besteden. Ik begin met een recensie van het boek Winter op Kreta van Eva de Wit.

Cover Winter op Kreta

Recensie Winter op Kreta

Titel: Winter op Kreta Auteur: Eva de Wit Uitgeverij: Zomer & Keuning Genre: Feelgood Cijfer: 8,5

Hier gaat het boek over.

Modeontwerpster Barbara besluit vanwege gedoe op haar werk een paar dagen eerder naar Curaçao te gaan om al aan haar vakantie te beginnen. Daar aangekomen ziet ze haar man Norbert met een andere vrouw. Tot overmaat van ramp komt ze erachter dat Norbert degene is die haar bedrijf dwarsboomt. Verlangend naar rust gaat ze naar Kreta, waar ze echter heel wat meer vindt. 

Dit vindt ik van het boek.

Ik ga gelijk met de deur in huis vallen. Puur alleen op de cover had ik dit boek waarschijnlijk in de winkel laten liggen. Persoonlijk vond ik hem een beetje oud bollig maar hé dat is puur smaak he. Maar de achterflap tekst van het boek maakte mij wel nieuwsgierig waardoor ik het boek graag wilde gaan lezen.

Tja en daar heb ik gelukkig geen spijt van gekregen. Want wat een fijne schrijfstijl heeft Eva de Wit. Ze heeft een heerlijke vlotte schrijfstijl haar zinnen zijn lekker kort. Ze heeft humor en een bepaalde luchtige manier van schrijven die een goede feelgood nodig heeft. Daarnaast heeft Eva de Wit goed nagedacht over de personages. Er zat voldoende verhaallijn in en een aantal plottwisten waardoor je niet precies wist waar het verhaal naar toe ging.

Soms was het verhaal spannend en op andere momenten bracht het weer een lach op je gezicht. Daarnaast vond ik het erg prettig dat dit boek naast een groot hoofdpersonage ook nog een aantal zeer belangrijke andere personages heeft die allemaal met elkaar verweven worden. En tja wie is er nu niet gek op het mooie Griekenland, de gastvrijheid van de mensen daar mooie kleding en Hollandse pannenkoeken en poffertjes. Wat al deze random dingen waar ik blij van wordt te maken hebben met het verhaal moet je toch echt zelf gaan ontdekken want ik wil echt niet teveel van het verhaal gaan verklappen.

Wat ik wel zeker weet is dat ik snel eens de andere boeken van Eva de Wit wil gaan lezen en dat Zomer en keuning een van de beste uitgevers is als het gaat om Nederlandstalige feelgood. Kijk naar een Marina Folkers, Lis Lucassen en dus Eva de Winter. Oke genoeg gekletst ik zou zeggen ga lekker Winter op Kreta lezen en laat mij weten of jij dit boek ook een 8,5 waard vindt.

Liefs, Melanie

*** Let op bloggen is een hobby voor mij, ik heb dan ook niemand die mijn teksten na kijkt op spelling want dat zou mij een paar 100 euro in de maand kosten. Ik heb dyslexie dus de kans is groot dat er hier en daar een spelfoutje in de tekst staat. Ik doe er alles aan om deze te voorkomen maar helaas is dat niet altijd mogelijk. ***

Bookstamel

Lezen en koken is een passie van mij. Deze passies deel ik op mijn blog

Dit vind je misschien ook leuk...

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest

CommentLuv badge

1 Reactie
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Mitchel
2 jaren geleden

Gelukkig heb je het boek gelezen. Kun je toch maar zien dat de achterflap belangrijk is. En beterschap met je hand!
Mitchel onlangs geplaatst…Waarom werken vogelgeluiden rustgevend?My Profile

1
0
Zou graag je gedachten willen weten, laat een reactie achter.x