Boekenpraat met Tamara Geraeds

Hallo lieve lezers van Bookstamel, zomaar een beetje neuzen in de boekenkast van iemand anders kan mij echt een heerlijk gevoel geven. Nu kun je natuurlijk niet bij iedereen zomaar even naar binnen lopen om te kijken welke boeken ze lezen. Maar daar hebben we natuurlijk wat op gevonden. Het is namelijk weer tijd voor een nieuwe boekenpraat dit keer met Tamara Geraeds. Tamara volg ik al langere tijd op sociale media maar ik had eigenlijk totaal geen idee welk soort boeken zij graag leest. Maar daar is nu dus verandering in gekomen. Ga jij gezellig mee op ontdekkingstocht door de boekenkast van Tamara Geraeds.

foto auteur Tamara Geraeds

Boekenpraat met Tamara Geraeds.

Kun je jezelf even voorstellen aan de lezers van Bookstamel.

Hoi, ik ben Tamara Geraeds. Ik schrijf al vanaf mijn 15e. Het liefst fantasy voor jeugd of YA, maar ook thrillers met een belangrijke boodschap erin. Mijn debuut Nergens verscheen in 2012. Inmiddels zijn er al 8 boeken van mij verschenen in het Nederlands, en 11 in het Engels.

Welk boek las je als kind graag?

Ik vond Sebastiaan, Rare Banaan van Mieke van Hooft heel leuk en toen ik wat ouder was werd De Weglopers van Ruth Thomas mijn favoriete boek (en dat is nog steeds een van mijn favorieten). Ook Blauwe Plekken van Anke de Vries maakte veel indruk en die blijft prachtig. Daarnaast las ik keer op keer De Heksen van Roald Dahl en vond ik de Paddington boeken van Michael Bond en de boeken over Jeroen van Daan Zonderland geweldig. En… Oeps, je vroeg om 1 boek… Sorry!

Wat is je all time favoriete boek en waarom?

Ergens van Gabrielle Zevin, omdat het een origineel en heel mooi verhaal is, dat in één klap je angst voor de dood wegneemt.

Welke Nederlandstalige auteur vind je helemaal geweldig?

Helen Vreeswijk. Helaas heb ik haar nooit ontmoet.

Maak je ook wel eens een uitstapje naar een ander genre?

Ja, ik lees soms ook waargebeurde verhalen en heeeel soms historische verhalen (van historisch houd ik eigenlijk niet, maar er zitten pareltjes tussen, zoals Oorlogswinter van Jan Terlouw, Oorlog zonder Vrienden en Signalen in de Nacht van Evert Hartman en Kate van Ineke Kraijo)

Welke uitgeverij is favoriet bij jou en waarom?

Ik heb geen favoriete uitgeverij, er zijn vele goede, zowel grote als kleine(re).

Lees jij je boeken het liefst digitaal of op papier?

Papier. Ik heb weleens een boek op een ereader gelezen, maar dat was geen succes. Het blijkt dat ik regelmatig de cover bekijk, vooral de achterkant. Daarnaast is het gevoel van een boek in je hand, de geur en echte bladzijdes om om te slaan onderdeel van het plezier van lezen.

Hoe belangrijk vind jij de cover van een boek?

Heel belangrijk. Als de cover me niet aanspreekt, moet het al een boek zijn met een heel interessante titel of van een auteur die ik goed vind, wil ik hem nog oppakken om de achterkant de lezen.

Van welke auteur staan de meeste boeken in jouw kast?

Van Carry Slee. En die zijn allemaal gekocht toen ik al volwassen was.

Hoeveel boeken heb je in totaal in je kast of op je e-reader staan?

Ik heb 2012 boeken. Ik mag van manlief geen nieuwe boekenkast meer… *snif*

Welk boek vond je heel erg tegenvallen en waarom?

Samensmelting van Veronica Roth, het 3e deel van de Divergent serie. Boek 2 had ik zo uit, die was ontzettend spannend. Ik las meteen door in deel 3, maar ik kon totaal niet meer meeleven en ik vond het ontzettend saai. Heel erg jammer van een geweldige serie.

Heb je een gesigneerd boek zo ja van wie?

Meerdere, o.a. van Simone van der Vlugt, Mel Wallis de Vries, Django Mathijsen, Anaïd Haen en J. Sharpe.

Op welke plek lees je graag?

In bed, in bad, op een strandstoel of gewoon op de bank.

Wanneer lees je het liefste?

Maakt me echt niet uit, ’s ochtends, ’s middags, ’s avonds. Als ik de rust ervoor heb en de tijd, dan pak ik een boek.

Op welke social media kunnen de lezers van bookstamel jou vinden.

Ik zit op Instagram (@tgeraeds en @tamarageraedsfantasyauthor), op Facebook met twee auteurspagina’s en 1 pagina voor Christopher Plum (een van de personages uit mijn jeugdboeken) en ook op Twitter met 2 accounts, maar die gebruik ik eigenlijk nooit, haha!

Tot slot een aantal dilemma’s welke kies jij en waarom?

Hardcover of paperback? Paperback, omdat een hardcover van die venijnige hoeken kan hebben, die in je hand prikken tijdens het lezen, vooral bij een dikker boek. En ze zijn zwaarder, dus houden minder fijn vast. Pluspunt van een hardcover is natuurlijk dat hij langer netjes blijft en er mooier uitziet.

Nederlandstalig of Engels? Sorry, kan niet kiezen. Allebei. Ik lees en schrijf in beide talen.

Serie of Stand alone? Oef, alweer zo’n moeilijke. Uiteindelijk ga ik dan toch voor stand alone, omdat een vervolg vaak tegenvalt.

Cover of flaptekst? De cover is natuurlijk het eerste wat je ziet, en dus het eerste waar je op oordeelt (of op de titel, als het boek in de kast staat). Als de cover me niet aanspreekt, pak ik het boek niet op, of de titel moet heel interessant zijn. (of ik moet de auteur goed vinden)

Lezen in bed of in bad? Allebei fijn. In bad vind ik zo nu en dan heerlijk, maar dat zit niet zo comfortabel, dus ik kies toch voor in bed. Op een strandstoel aan het zwembad in een warm land is wel mijn favoriete leesplek.

Koffie of thee? Thee, ik vind koffie echt niet lekker. Meerdere keren geprobeerd, maar nee.

Ik vond het super leuk om een kijkje te krijgen in de boeken en leesgewoontes van Tamara Geraeds. Hopelijk vonden jullie deze boekenpraat ook weer super leuk! Want we komen volgende week natuurlijk weer terug met een nieuwe boekenpraat.

Liefs, Melanie

*** Let op bloggen is een hobby voor mij, ik heb dan ook niemand die mijn teksten na kijkt op spelling want dat zou mij een paar 100 euro in de maand kosten. Ik heb dyslexie dus de kans is groot dat er hier en daar een spelfoutje in de tekst staat. Ik doe er alles aan om deze te voorkomen maar helaas is dat niet altijd mogelijk. ***

Bookstamel

Lezen en koken is een passie van mij. Deze passies deel ik op mijn blog

Dit vind je misschien ook leuk...

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest

CommentLuv badge

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
0
Zou graag je gedachten willen weten, laat een reactie achter.x