De favorieten Ikea Hack van Mirjam

Hallo lieve lezers van Bookstamel, Vandaag is het weer tijd voor een leuke gastblog. Dit keer een blog van Mirjam Hart. Mirjam Hart is een blogger op de website eengoedverhaal. Op deze blog schrijven ze over wonen, duurzaamheid en plaatsen ze de leukste DIY’s.

Persoonlijk heb ik al veel leuke tips op gedaan op deze blog! Zelf deel ik natuurlijk ook altijd graag mijn wooninspiratie met jullie. Zoals onze zelfgemaakte lampen. Natuurlijk hoop ik binnenkort ook de blogs van onze badkamer en keuken met jullie te delen. En wie weet maak ik het leuke zitje van Mirjam haar ikea Hack wel voor in onze gang! Maar goed laten we snel gaan kijken naar de favoriete Diy’s van Mirjam.

Foto ikea hack kast

Wij hebben de afgelopen jaren wat afgeklust! Met twee verhuizingen in zeer korte tijd, gezinsuitbereiding en oké, eeuwige drang naar verandering, is de lijst klussen in huis gigantisch. Ikea hacks zijn hier veruit favoriet, want ze zijn eenvoudig en goedkoop. Mijn favoriete ikea hack in huis is het zelfgemaakte bankje bij de eettafel. Een fijne en functionele plek!

Zelfgemaakt bankje bij de eettafel

In ons vorige huis waren we op zoek naar een mooi bankje voor bij de eettafel. Aangezien wij een grote eettafel hebben, vind ik het mooi en rustig ogen om aan een zijde van de tafel een bankje te hebben staan in plaats van rondom allemaal stoelen. Bovendien maak je zo een gezellig zitje, vind ik. Het werd een favoriete Ikea hack met de Stuva opbergkisten van het bekende Zweedse woonwarenhuis.

Deze DIY hebben we niet helemaal zelf bedacht, want op Pinterest zijn er al genoeg voorbeelden te vinden van make-overs met vergelijkbare IKEA meubelen. Zo worden deze kisten al gebruikt om tv-meubels mee te maken en ook als zitmeubel zie je hem veel voorbij komen.

Toch maakten we het bankje helemaal eigen door er een mooie houten plank met opstaand randje op te bevestigen. Ook kozen we niet voor de geijkte leren greepjes, maar gebruikte ik houten ringen in leren houders om de lades open en dicht te kunnen maken.

Foto van de ikea hack

IKEA DIY’s

Ook in ons nieuwe huis heeft deze favoriete IKEA hack een plekje gekregen in de keuken. Wat ik zo fijn vind aan dit meubel is dat het zowel prakstich als mooi is.

In de kisten bewaren we nu keukenspullen die we niet zo vaak gebruiken, zoals bakvormen en keukenapparaten. Ook bewaren we hier speciale items voor de feestdagen zoals tafelkleden en tafellopers voor kerst.

We zitten als gezin vaak aan de eettafel. We eten er niet alleen, maar er wordt ook huiswerk aan gemaakt en we spelen er spelletjes en borrelen er met vrienden. Er wordt dus dankbaar gebruik gemaakt avn deze simpele hack!

Op Pinterest is deze IKEA DIY een van de meest gepinde foto’s van mij. Dat snap ik ook wel, want het is helemaal niet zo moeilijk om zelf te maken en het effect is groots.

Maar ook onze andere DIY’s zoals een bedbankje op zolder, gemaakt van MALM kasten en een droogrek boven het trapgat van een oud IKEA ledikantje wordt al op veel verschillende Pinterestborden bewaard. Onztettend tof vind ik dat!

Zelf maak ik graag binennkijkers bij anderen en ik ben altijd blij verrast als ik ook daar IKEA hacks tegenkom. Ik neem dan ook altijd de tijd om die mooi vast te leggen, want ik bewaar het ook als interieurinspiratie voor mezelf.

Een van de redenen dat IKEA hacks favoriet zijn bij veel mensen is omdat iedereen het woonwarenhuis wel kent. De meubels zijn niet duur. En zeker als je ze tweedehands op de kop kunt tikken (wat vaak niet heel moeilijk is), heb je voor weinig geld iets nieuws in huis.

Ben jij ook zo dol op deze simpele klussen voor bij je thuis? Hier vind je een verzameling van de beste Ikea hacks op mijn blog.

Super bedankt Mirjam voor je leuke Ikea Hack! Ik vind hem echt prachtig! Volgende week zijn we weer terug met een nieuwe favoriet

Liefs, Melanie

*** Let op bloggen is een hobby voor mij, ik heb dan ook niemand die mijn teksten na kijkt op spelling want dat zou mij een paar 100 euro in de maand kosten. Ik heb dyslexie dus de kans is groot dat er hier en daar een spelfoutje in de tekst staat. Ik doe er alles aan om deze te voorkomen maar helaas is dat niet altijd mogelijk. ***

Bookstamel

Lezen en koken is een passie van mij. Deze passies deel ik op mijn blog

Dit vind je misschien ook leuk...

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest

CommentLuv badge

5 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Amina
2 jaren geleden

Hele toffe hack Mirjam met de greepjes en de kussens op die IKEA bank. Love it!
Amina onlangs geplaatst…Boekrecensie: Wat wil de kat? Dr. Yuki Hattori & winactieMy Profile

Janet
2 jaren geleden

Heel tof, ik houd er ook van. Zo krijgt een standaard ikea meubelstuk toch een hele authentieke uitstraling.
Janet onlangs geplaatst…Ljubljana: 15x te doen in de hoofdstad van SloveniëMy Profile

Tessa
Tessa
2 jaren geleden

Leuke hack. Ik kom ook graag bij de Ikea
Tessa onlangs geplaatst…Review: Iconic London Blaze Chaser Face PaletteMy Profile

Linda
2 jaren geleden

Ikea hacks ben ik gek op. Het is altijd leuk om te zien wat een ander bedenkt en hoeveel dat lijkt op of afwijkt van eigen Ikea knutsels.

Simone
2 jaren geleden

Dit is echt een hele gave hack. Leuk als speelhoek voor de kleine!
Simone onlangs geplaatst…Voordelen van een gietijzeren grillplaat of -panMy Profile

5
0
Zou graag je gedachten willen weten, laat een reactie achter.x