Recensie Lakeside van Sabina Stepanovic

Hallo lieve lezers van Bookstamel, Vandaag is de dag dat onze keuken gemonteerd wordt! Ik heb er super veel zin in maar vind het ook wel een beetje spannend. We zullen vanavond zien wat het resultaat is geworden van ons idee. Daarna kan ik eindelijk aan de slag met koken met Mel. Ik wil youtube filmpjes maken waarbij er auteurs een hapje bij mij komen eten. Verwacht niet elke week een nieuwe vlog maar 1 a 2 keer in de maand want het kost me heel veel energie lichamelijk en geestelijk om deze filmpjes te maken. Maar ik heb er wel super veel zin in. Tussen alle verbouwingstress door las ik natuurlijk weer een lekker boek in bad. Dit keer las ik Lakeside van Sabina Stepanovic. Over dit boek ga ik jullie nu alles vertellen.

Lakeside

Recensie Lakeside.

Titel: Lakeside Auteur: Sabina Stepanovic Uitgeverij: Ambilicious Genre: Young Adult Cijfer: 6,5

Hier gaat het boek over.

Geloof jij in leven na de dood? Salina verhuist naar een andere stad. Op haar nieuwe school ontdekt ze dat er iets niet klopt. Haar klasgenoten gedragen zich vreemd, thuis verplaatsen objecten zich plotseling en vanuit het niets duiken mysterieuze schaduwen en stemmen op. Ze besluit op onderzoek uit te gaan. Zou het kunnen dat haar klasgenoten iets hebben gedaan in het verleden?

Dit vind ik van het boek.

Ik begin zoals altijd met de cover. Hoewel ik de kleuren van de cover prachtig vindt ben ik geen grote fan van het personage op de voorkant. Zelf vind ik het fijner als deze een beetje mysterieus blijven zodat ik er mijn eigen invulling aan kan geven. De titel is prima en de flaptekst is kort maar maakt je gelijk nieuwsgierig.

Dan ga ik naar het boek zelf. Helaas heb ik hier wel een paar puntjes in die ik iets minder vindt. Daar kom ik zo meteen natuurlijk nog op terug maar het verhaal zelf heeft ontzettend veel potentie. Met iets meer afwerking en diepgang zou het echt een knaller van een boek zijn. Lakeside is het Debuut van Sabina Stepanovic dus is het niet zo gek dat er sommige dingen nog net iets beter hadden gekund.

Laat ik beginnen met mijn eerste puntje. Persoonlijk had ik best veel moeite om in het verhaal te komen. Ik denk dat dit vooral komt door de wat langere dialogen en inleiding. Het koste me even een paar hoofdstukken om de vaart in het boek te vinden en een band op te bouwen met de hoofdpersonages. De personages blijven wat aan de oppervlakte kabbelen in plaats dat ze diepgang hebben waardoor we een band met ze kunnen opbouwen.

Halverwege het verhaal kwam ik er wel helemaal in. Vanaf dat moment werd het allemaal wat spannender er gebeurde wat meer en de personages kwamen meer tot leven. De laatste hoofdstukken zijn lekker spannend en lezen vlog weg. Het idee van het verhaal waar ik niet teveel over wil verklappen vind ik ontzettend goed. Ik ben dan ook van mening dat Sabina zich gaande weg het schrijfproces enorm heeft verbeterd en eindigt met een knaller. Doordat het einde zo lekker is ben ik super nieuwsgierig geworden naar het tweede deel van deze serie. Want als een auteur zich in boek 1 al zo kan ontwikkelen ben ik benieuwd wat ze kan in een tweede boek.

Al met al is Lakeside geen knaller maar ook geen slecht boek het is een leuk verhaal dat steeds interessanter wordt en het binnenwerk van het boek is prachtig. Voor nu geef ik Lakeside een mooie voldoende namelijk een 6,5 en ik hoop dat ik snel het tweede deel kan gelezen.

Heel veel liefs, Melanie

*** Let op bloggen is een hobby voor mij, ik heb dan ook niemand die mijn teksten na kijkt op spelling want dat zou mij een paar 100 euro in de maand kosten. Ik heb dyslexie dus de kans is groot dat er hier en daar een spelfoutje in de tekst staat. Ik doe er alles aan om deze te voorkomen maar helaas is dat niet altijd mogelijk. ***

Bookstamel

Lezen en koken is een passie van mij. Deze passies deel ik op mijn blog

Dit vind je misschien ook leuk...

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest

CommentLuv badge

3 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Wanda
2 jaren geleden

Mijn collega had het laatst over dit boek en dat ze er moeilijk in kon komen, dus grappig om te lezen dat je precies hetzelfde hebt ervaart.

Bookstamel
1 jaar geleden
Antwoord aan  Wanda

Jammer is dat hé zeker als een boek wel veel potentie heeft

Nathalie
Nathalie
1 jaar geleden

De redactie leest even mee, en noteert de pijnpuntjes zodat we die in de toekomst kunnen vermijden.
Jammer dat je er moeite mee had in het begin. Het is dan ook niet simpel om een hele nieuwe stad en de bijhorende mensen voor te stellen in een korte periode zonder dat je je afvraagt: “Waar komt die nu weer vandaan?”

Over de cover zelf kan ik niet veel zeggen, behalve dat ik het net wel een goed idee vond om Salina op de cover te gebruiken. Zo heb je ook een lijn in de serie wat de covers betreft, en weet je al meteen wie de spilfiguur is.

Dus laat het me zo zeggen: alles wat je leuk vond aan het boek, is Sabina haar werk. Alle minpunten? Ik schaam me diep, maar zal zeker leren van je feedback!
En als de volgende geen dikke 9 sterren wordt, gooi ik mijn rode pen in de vuilbak en ga wel in de McDonalds werken. 😉

3
0
Zou graag je gedachten willen weten, laat een reactie achter.x