Interview met Sabina Stepanovic

Hallo lieve lezers van Bookstamel, Nog drie dagen en ik wordt 39 hiep hiep hoera! en als alles goed gaat is dan mijn mooie nieuwe keuken ook klaar spannend! Ik kan trouwens echt niet wachten om daar lekker in te gaan koken. Maar helaas betekent het einde van de maand ook dat het tijd is om afscheid te gaan nemen van de auteurs van eigen bodem van deze maand. Vandaag hebben we dan ook het slot interview met Sabina Stepanovic. Ik wens jullie heel veel lees plezier.

Interview met Sabina Stepanovic de foto is van auteur Sabina
Interview met Sabina Nina Stepanovic.

Waar komt je liefde voor het vertellen van verhalen vandaan?
Op de basisschool schreef ik al korte verhalen voor taal. Sindsdien nooit gestopt. Ik denk dat het komt omdat ik dan even in een ander wereldje ben. Even geen realiteit 😀

Wist je al jong dat je later graag een boek wilde gaan schrijven?
Nee, ik wilde films schrijven, dus ben eigenlijk begonnen met filmscripts. Lakeside was daar een van en die heb ik uiteindelijk omgezet in een boekversie.

Is schrijven je fulltime baan of beoefen je er nog een ander beroep naast?
Ik ben gastouder, naast het schrijven van boeken. Dus dat valt goed te combineren.

Sinds 2018 ben je bij de Ambi-familie terecht gekomen. Hoe ben je bij uitgeverij Ambilicious terecht gekomen?
Ik leerde een van Ambi’s auteurs kennen op een bijeenkomst en zij zei dat ik eens een kijkje moest nemen op hun website.

Je schrijft vooral boeken in het fantasie/thriller genre heb je hier bewust voor gekozen?
Ik heb bewust gekozen om young adult fantasy te gaan schrijven, omdat mijn manier van schrijven wat meer voor jongeren is.

Max en Lily is een kinderboeken serie. Hoe is deze serie ontstaan?
Toen ik in de kinderopvang werkte, kwamen we op het idee om zelf een boekje te maken, en ineens waren ze daar.

De illustratie voor deze kinderboeken serie maak jezelf ben je altijd al creatief geweest?
Ik ben altijd al creatief geweest, heb vroeger ook heel veel getekend.

Naast je kinderboeken heb je ook 2 young adults geschreven wat was het grootste verschil in het schrijfproces?
Eigenlijk alles wel; de manier waarop je dingen neerzet. Kinderboeken moeten zo simpel mogelijk blijven, zodat de kindjes het begrijpen en het zijn korte verhaaltjes, YA is natuurlijk een veel langer verhaal en moet je nog meer letten op de dingen die je neerzet.

Ben je momenteel bezig met het schrijven van een nieuw boek?
Ik ben wel met een aantal projecten bezig. Lakeside 2 zit nu in de redactie fase en deel 3 is ook al af. Daarnaast heb ik ook nog een Lakeside special geschreven. Dit is eigenlijk een bonusboek.

Wat vind je het moeilijkste aan het proces van verhaal in je hoofd naar boek in de winkel?
De redactie rondes zijn wel pittig. Ook tijdens het schrijven heb ik weleens momenten dat ik vastloop. Ik maak geen planning. Ik begin met schrijven, heb wat ideeen en daar werk ik dan naartoe. Oftewel: Vanaf zin één laat ik het gewoon op me afkomen en zie wel waar het naartoe gaat.

Wat is de belangrijkste les die je hebt geleerd tijdens het schrijven van je boeken?
Ik leer een hoop van de redactie rondes.

Als je een personage zou moeten bedenken dat gebaseerd is op je eigen persoonlijkheid hoe zou dit personage er dan uit moeten zien?
Ik denk dat er in al mijn boeken wel een personage zit dat een beetje gebaseerd is op mijn eigen persoonlijkheid. Zorgzaam, stoer, koppig, niet op zijn/haar mondje gevallen, impulsief, maar soms ook wel wat onzeker.

Als je boek eenmaal in de boekhandel ligt gaan er natuurlijk allemaal mensen een mening vormen over je boek. Vind je het lastig om deze meningen te lezen?
Ik kan best tegen kritiek, maar dat moet het wel terecht zijn. En het ligt er ook wel aan op wat voor een manier iets wordt gezegd. Tot nu toe heb ik gelukkig wel allemaal positieve reacties gehad, en daar wordt ik heel blij van. Maar er zal vast weleens een moment komen dat iemand het misschien niet zo’n leuk boek vindt, tja, ieder zijn mening.

Wat vind je het lastigste aan het promoten van je boek?
Ik vind alles aan promoten lastig, ik weet namelijk nooit waar ik moet beginnen.

Met welke auteur zou je wel eens samen een boek of verhaal willen schrijven?
Geen idee eigenlijk, ik denk wel iemand die ook YA over paranormale dingen schrijft.

Welke wijze les zou je mee willen geven aan jonge aspirant auteurs?
Volg je dromen. Heb vertrouwen, dan kom je er wel.

Wat is je aller grootste droom?
Dat mijn boeken bestsellers worden haha. Ach, een mens mag dromen toch? 😛

Is er nog een thema waar je graag een boek over zou willen schrijven?
Een oorlog in een wereld van magie 😉 Wie weet…

Tot slot heb ik een aantal dilemma’s voor je welke kies je en waarom?

Binnen of buitenland?
Buitenland

Koffie of thee?
Eerst koffie dan thee

Paperback of hardcover?
Hardcover

Lezen of schrijven?
Schrijven

Een groot huis of een grote tuin?
Groot huis

Lopen of fietsen?
Beiden

Schrijven met de hand of op de p.c?
Op de laptop.

Fantasie of werkelijkheid?
Fantasie

Uit eten of lekker zelf thuis koken?
Uit eten, ik heb een hekel aan koken haha het is dat het moet.

Doe vakantie of relax vakantie?
Relax vakantie.

Ik hoop dat jullie dit interview met Sabina Nina Stepanovic weer leuk vonden! Sabina heel erg bedankt dat je mee wilde werken aan de blogs van eigen bodem! Ik ben benieuwd naar Lakeside deel 2.

Heel veel liefs, Melanie

*** Let op bloggen is een hobby voor mij, ik heb dan ook niemand die mijn teksten na kijkt op spelling want dat zou mij een paar 100 euro in de maand kosten. Ik heb dyslexie dus de kans is groot dat er hier en daar een spelfoutje in de tekst staat. Ik doe er alles aan om deze te voorkomen maar helaas is dat niet altijd mogelijk. ***

Bookstamel

Lezen en koken is een passie van mij. Deze passies deel ik op mijn blog

Dit vind je misschien ook leuk...

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest

CommentLuv badge

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
0
Zou graag je gedachten willen weten, laat een reactie achter.x