Boekenpraat met Petra Kruijt

Hallo lieve lezers van Bookstamel, vandaag hebben we een boekenpraat met een auteur die ik al wat langer ken. Een auteur van wie ik de boeken kan verslinden zeker op dagen dat ik even niet zo lekker in me vel zit. Petra Kruijt schrijft namelijk heerlijke feelgood boeken die een lach op je gezicht brengen. Zo las ik bijvoorbeeld van haar al Blauwdruk van geluk en Twijfels over België. Maar vandaag verteld Petra Kruijt je dus alles over haar favoriete boeken, auteurs en andere leesvoorkeuren.

Foto auteur Petra Kruijt

Boekenpraat met Petra Kruijt

Kun je jezelf even voorstellen aan de lezers van Bookstamel

Natuurlijk, ik ben Petra, 34 jaar, al sinds twaalf jaar auteur (bizar!) van feelgoodromans. Ik woon in Hilversum, heb twee dochtertjes en werk bij een communicatiebureau in Utrecht. Verder schrijf ik dus!

Welk boek las je als kind graag?

Ik was helemaal dol op de serie De vijf detectives van Enid Blyton. Ik had een heleboel van die boekjes en ik weet niet hoe vaak ik ze allemaal heb gelezen, maar het moet minstens vijf keer per boek zijn.

Wat is je all time favoriete boek en waarom?

Superlastige vraag, want er zijn zoveel boeken die op zoveel momenten een indruk achterlaten. Zoals het nogal obscure boek Sinds ik jou ken van Mameve Medwed, toevallig de eerste feelgood die ik ooit las. Ik vond het geweldig. Had nog geen idee dat ik later zoiets zou gaan schrijven. Of De informatie van Martin Amis, met een totaal onsympathieke hoofdpersoon die je toch meesleept. Of juist Vergeef ons van A.M. Homes, dat een bak aanstekelijke levensenergie in zich heeft. Ik weet het niet. Dit zijn ook maar drie willekeurige boeken, dus ik denk dat ik geen all time favourite heb. O, nu kijk ik naar mijn kast en zie ik De ondraaglijke lichtheid van het bestaan. Ook echt een kanshebber.

Welke Nederlandstalige auteur vind je helemaal geweldig?

Bert Natter

Maak je ook wel eens een uitstapje naar een ander genre?

Dat heb ik geprobeerd, maar dat lukte totaal niet 😉 ik ben echt een feelgoodschrijver

Welke uitgeverij is favoriet bij jou en waarom?

Zomer & Keuning en LOFT omdat ze mij uitgeven 😀

Lees jij je boeken het liefst digitaal of op papier?

Het liefst digitaal, heerlijk vind ik dat. Kan altijd en overal, en als een boek me toch niet pakt of ik even iets anders tussendoor wil lezen, dan ga ik gewoon naar het homescherm en pak ik er wat anders bij.

Hoe belangrijk vind jij de cover van een boek?

Heel belangrijk! Ik ben ervan overtuigd dat er achter een lelijke cover een steengoed verhaal kan schuilgaan, maar dan is de kans toch echt veel kleiner dat ik het ontdek.

Van welke auteur staan de meeste boeken in jouw kast?

O, goede vraag! Ik heb veel boeken weggedaan omdat het overal uitpuilde. Natuurlijk staan er van mijzelf de meeste boeken in de kast, maar daarna denk ik van een Nederlandse schrijfster Claire Polders. In een bepaalde periode heb ik al haar boeken gelezen, of liever gezegd verslonden. Ik ben nog steeds fan.

Hoeveel boeken heb je in totaal in je kast of op je e-reader staan?

Qua kast valt het dus mee, dat zijn er denk ik een stuk of 100 nog maar. Op mijn e-reader staan er ook niet zoveel omdat ik het meeste lees in streamingmodellen.

Welk boek vond je heel erg tegenvallen en waarom?

Middernachtbibliotheek. Ik vond het echt jammer want ik had er zoveel goede verhalen over gehoord maar ik kon me gewoon niet verplaatsen in de hoofdpersoon, het kon me niet echt schelen hoe het met haar ging. En ik vond het volstrekt ongeloofwaardig.

Heb je een gesigneerd boek zo ja van wie?

Van heel veel Nederlandse feelgoodauteurs omdat ik in de loop van de tijd op talloze boekpresentaties ben geweest. 😉

Op welke plek lees je graag?

In bed of op de bank, of in de trein. In de auto laat ik me voorlezen (luisterboek)

Wanneer lees je het liefste?

’s Avonds

Op welke social media kunnen de lezers van bookstamel jou vinden.

Ik zit op Instagram en Facebook!

Tot slot een aantal dilemma’s welke kies jij en waarom?

Hardcover of paperback?

Paperback, want het is lichter en ik heb niks tegen gebroken ruggen dus dat maakt het lezen een stuk makkelijker.

Nederlandstalig of engels?

Nederlandstalig leest toch het fijnst!

Serie of Stand alone?

Ik vind series schrijven tegenwoordig erg leuk en om te lezen bevalt het me ook goed, dus wat ik nooit had verwacht van mezelf: series!

Cover of flaptekst?

Dit vind ik een lastige! Ze moeten voor mij eigenlijk beide goed zijn om overtuigd te raken, maar uiteindelijk zeg ik toch flaptekst omdat die in zijn eentje zo erg kan prikkelen dat ik de cover niet meer zo belangrijk vind, terwijl een cover alleen dat niet voor elkaar krijgt.

Lezen in bed of in bad?

In bed. Ik ben in bad alleen maar bang dat het boek nat wordt.

Koffie of thee?

Koffie, zeker weten

Super bedankt Petra dat je mee wilde werken aan deze boekenpraat! Leuk om je zo wat beter te leren kennen.

Liefs, Melanie

*** Let op bloggen is een hobby voor mij, ik heb dan ook niemand die mijn teksten na kijkt op spelling want dat zou mij een paar 100 euro in de maand kosten. Ik heb dyslexie dus de kans is groot dat er hier en daar een spelfoutje in de tekst staat. Ik doe er alles aan om deze te voorkomen maar helaas is dat niet altijd mogelijk. ***

Bookstamel

Lezen en koken is een passie van mij. Deze passies deel ik op mijn blog

Dit vind je misschien ook leuk...

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest

CommentLuv badge

2 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Wanda
2 jaren geleden

Leuk om iets meer te weten te komen van een voor mij totaal onbekende schrijfster. Wat me vooral opvalt, is dat ze al op jonge leeftijd is begonnen met het uitgeven van boeken, knappe prestatie!

trackback
1 jaar geleden

… [Trackback]
[…] Read More: bookstamel.com/2022/01/26/boekenpraat-met-petra-kruijt/ […]

2
0
Zou graag je gedachten willen weten, laat een reactie achter.x