Recensie De stilte zegt genoeg van Jacodine van de Velde

Hallo lieve lezers van Bookstamel, Vorige week is recensie week een beetje in de soep gelopen 🙂 oepsie! Tja dan maken we van deze week maar recensie week toch. Gisteren konden jullie mijn recensie lezen van Broken Past van Elizabeth Kayland. Vandaag is het tijd voor de recensie van de prachtige Young Adult De stilte zegt genoeg die geschreven is door Jacodine van de Velde. Jacodine hebben we de afgelopen dagen natuurlijk al een stuk beter leren kennen. Zo hebben we het over haar favorieten gehad en stelde ik Jacodine van de Velde al aan jullie voor. En nu is het dus eindelijk tijd om het over een van haar boeken te gaan hebben.

Recensie De stilte zegt genoeg.

Titel: De stilte zegt genoeg Auteur: Jacodine van de Velde Uitgeverij: Clavis Genre: Young Adult Cijfer: 10

Hier gaat het boek over.

De hoofdpersonen proberen ieder op hun manier om te gaan met verlies en schuldgevoel. Sinds het overlijden van haar moeder staat de wereld van de zeventienjarige Tara stil. Ze is erg in zichzelf gekeerd en door haar verdriet en het gemis blijkt het moeilijk haar leven op te pakken. Op een kampeervakantie met haar oom en tante ontmoet ze de vijfjarige Eva. Meteen is er een klik tussen de twee, doordat ze elkaar woordeloos aanvoelen. Wat Tara van Eva’s negentienjarige broer Thom moet vinden, weet ze niet zo goed. Hij is lief en zorgzaam voor zijn familie, maar kan ook zomaar ineens uit zijn vel barsten. Tara komt tot de ontdekking dat ook de muzikale Thom een last met zich meedraagt. En dat is iets waar hij duidelijk niet over wil praten.

Dit vind ik van het boek.

Wauw de cover van De stilte zegt genoeg vind ik echt prachtig. De cover is zo integer en past perfect bij het verhaal dat Jacodine van de Velde heeft geschreven. De titel zegt alles en de flaptekst maakt je gelijk nieuwsgierig. Het jasje van dit boek is dus helemaal dik in orde.

Laten we het maar gauw gaan hebben over het boek zelf of nou ja het verhaal in het boek. Ik denk dat ik weinige andere auteurs ken die zulke mooie en ontroerende Young Adults kunnen schrijven zoals Jacodine van de Velde dat kan. Veel verder dan Susanne Koster kom ik dan echt niet. Jacodine heeft die magische toets waarmee ze heftige onderwerpen kan vertellen op een mooie en serene manier.

In het geval van dit boek gaat het over verlies! Het verlies van een moeder en hoe je daar als dochter mee om gaat. Maar ook dingen als je schuldig voelen en slechte dingen in je leven die je meemaakt een plekje gegeven in je leven. Jacodine schrijft vlot liefdevol maar bovenal weet ze je te raken.

De personages in De stilte zegt genoeg zijn super mooi neergezet en tot in de laatste puntjes uitgewerkt. Of we het nu hebben over de 5 jarige stille eva en haar grappige drukke zusje of de hoofdpersonages Tara en Thom. Vanaf de aller eerste bladzijdes begin je met het opbouwen van een band met deze personages. Hoe verder het verhaal volgt hoe dieper de band gaat. Daarnaast vind ik het top dat je dit boek goed kan lezen als een stand alone terwijl het een tweede deel is. Heb je het eerste deel van de serie gelezen dan zul je de camping waar het eerste deel van het boek zich afspeelt herkennen en een aantal van de personages. Maar als je deze niet hebt gelezen is en blijft het nog steeds een ijzersterk verhaal.

Ik kan dan ook niet anders dan dit boek van Jacodine een mooie 10 te geven.

Heel veel liefs, Melanie

*** Let op bloggen is een hobby voor mij, ik heb dan ook niemand die mijn teksten na kijkt op spelling want dat zou mij een paar 100 euro in de maand kosten. Ik heb dyslexie dus de kans is groot dat er hier en daar een spelfoutje in de tekst staat. Ik doe er alles aan om deze te voorkomen maar helaas is dat niet altijd mogelijk. ***

Bookstamel

Lezen en koken is een passie van mij. Deze passies deel ik op mijn blog

Dit vind je misschien ook leuk...

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest

CommentLuv badge

5 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Nathalie
2 jaren geleden

Super leuk om te lezen. Ik heb samen met 2 vriendinnen een readathon voor deze trilogie georganiseerd die gisteren is begonnen met wat je zegt, zie je zelf. Ik heb al bij het eerste hoofdstuk van wat je zegt, zie je zelf gehuild.

Mandy
Mandy
2 jaren geleden

Door jouw cijfer en mooie recensie ben ik heel erg benieuwd geworden naar het boek! Ik zal hem eens opzoeken, bedankt!

trackback

[…] met mijn arm kan ik niet heel veel. Maar goed vanochtend konden jullie al mijn recensie lezen van De stilte zegt genoeg van Jacodine van de Velde. Maar nu is het tijd voor mijn interview met Jacodine van de Velde. Ik […]

trackback

[…] Als we het hebben over een auteur die prachtige ontroerende young adult boeken schrijft dan denk ik gelijk aan Jacodine van de Velde. Dit keer las ik het boek De stilte zegt genoeg. Ook dit boek wist mijn hart weer te veroveren wat een prachtig verhaal is dit. De stilte zegt genoeg krijgt van mij dan ook een dik verdiende 10. Waarom dat lees je in mijn recensie van De stilte zegt genoeg. […]

trackback

[…] lunch heeft ze mijn Young Adults die ik van haar heb gesigneerd. Dus nu staan Steen voor steen, De stilte zegt genoeg en Wat je zegt zie jezelf gesigneerd in mijn boekenkast. Maar toen we nog even samen naar de […]

5
0
Zou graag je gedachten willen weten, laat een reactie achter.x