Recensie Dragon wings Broken Past van Elizabeth Kayland

Hallo lieve lezers van Bookstamel, Gisteren had ik niet mijn dag ik was ontzettend moe want ik had slecht geslapen. In de ochtend moest ik namelijk naar de dokter voor de uitslag van de foto’s van mijn schouder. Mijn schouder zag er gelukkig goed uit maar eigenlijk was dat ook wel vervelend zoals de dokter zei want dat betekend dat mijn pezen zo vervelend doen omdat ik door de Hypermobiliteit mijn armen overstrek en mijn schouder nog al vaak uit de kom gaat. Tja en het probleem is dat we niet goed weten hoe we de pijn en de mobiliteit kunnen gaan verbeteren. Voor nu heb ik een sterke ontstekkingsremmer gehad en dan moet ik even kijken of dat deze week iets doet. Zo niet dan moet ik weer terug naar de dokter dus we blijven lekker bezig. Maar goed ik ben hier vandaag om jullie te vertellen over het boek Broken Past van Elizabeth Kayland het tweede deel in de Dragon Wings serie.

foto van het boek Dragon Wings broken past

Recensie Dragon Wings Broken Past.

Titel: Dragon Wings Broken Past Auteur: Elizabeth Kayland Uitgeverij: Mijn bestseller.nl Genre: Fantasy Cijfer: 8

Hier gaat het boek over.

Terwijl het net van leugens, diefstallen en complotten steeds dichter rond hen geweven wordt, tracht Saber om Diribi uit zijn schulp te trekken. Met behulp van de beruchte dievegge, Sarah, komen ze steeds meer te weten van wat er gaande is op het landgoed van Diribi’s vader. Hoewel het oorspronkelijk de taak van Saber was om Diribi te leren vertrouwen te hebben in zijn medemensen, blijkt het steeds moeilijker om te weten wie er te vertrouwen is en wie niet. Als klap op de vuurpijl ontdekken Diribi en Sarah een verrassend feitje over hun voorouders. In Broken past is niet alles wat het lijkt en soms is het juist exact wat het lijkt. Gevoelens en herinneringen komen naar boven. Chaos en rust wisselen elkaar af. Lukt het ons trio om hun hoofd koel te houden?

Dit vind ik van Broken Past.

Broken past is het tweede deel in de serie Dragon Wings van Elizabeth Kayland. Eerder las ik al Broken Truth in deze serie. De cover van Broken Past is dan ook in dezelfde stijl gemaakt als Broken Truth. Het is een cover die je of geweldig vindt of juist helemaal niks. Ik vind de cover zelf geweldig. Tja over Engelstalige titels bij Nederlandstalige boeken hebben we het al vaker gehad dat vind ik eigenlijk niet kunnen en dat weet Elizabeth. Maar wat ik wel tof vind is dat de titel van deel 1 en 2 super goed bij elkaar passen. Ik ben dan ook alweer reuze nieuwsgierig naar de titel van het derde boek.

Oke tijd om naar het verhaal zelf te gaan. De schrijfstijl van Elizabeth kayland is fijn ze maakt korte en duidelijke zinnen en het boek leest lekker vlot weg. Het verhaal begint gelijk spannend. Het is erg knap hoe Elizabeth het personage van Diribi heeft weten neer te zetten. Het is geen makkelijk personage om te beschrijven. Dit personage heeft namelijk een stoornis waar je zelf achter zult moeten komen in het boek. Maar dit kan voor een auteur voor best wat verwarring zorgen. Maar de manier waarop Elizabeth dit personage heeft neergezet is vooral heel krachtig en duidelijk.

Wat ik erg fijn vindt aan dit verhaal is de opbouw. Het bouwt namelijk in een rustig tempo op waardoor je genoeg mee krijgt van de achtergrond informatie en de plek waar het verhaal zich afspeelt. Ook heb je ruimschoots de tijd om een band op te bouwen met de personages in het verhaal. Toch is het verhaal geen moment saai er zit voldoende spanning in en je wilt steeds doorlezen omdat je er achter wil komen hoe alles precies in elkaar steekt. En als je het boek dan bijna uit hebt komt de big bang de grote finale waardoor je smachtend naar het volgende deel achterblijft.

Dit boek krijgt dan ook een mooie 8 van mij.

Heel veel liefs, Melanie

*** Let op bloggen is een hobby voor mij, ik heb dan ook niemand die mijn teksten na kijkt op spelling want dat zou mij een paar 100 euro in de maand kosten. Ik heb dyslexie dus de kans is groot dat er hier en daar een spelfoutje in de tekst staat. Ik doe er alles aan om deze te voorkomen maar helaas is dat niet altijd mogelijk. ***

Bookstamel

Lezen en koken is een passie van mij. Deze passies deel ik op mijn blog

Dit vind je misschien ook leuk...

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest

CommentLuv badge

5 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Elizabeth
Elizabeth
2 jaren geleden

Wat een mooie recensie! Dankjewel!!

trackback

[…] dan maken we van deze week maar recensie week toch. Gisteren konden jullie mijn recensie lezen van Broken Past van Elizabeth Kayland. Vandaag is het tijd voor de recensie van de prachtige Young Adult De stilte […]

Ursula Visser
2 jaren geleden

Ik vond dit echt een leuk boek! Ik had het ook zo uit. Ik hoop dat het derde boek in deze sfeer blijft haha

trackback

[…] Het 6de boek dat ik gelezen heb in jan en feb is Dragon Wings Broken past van Elizabeth Kayland. Dit is wederom ene auteur van eigen bodem. Dragon Wings is een fantasie serie en Broken past is het tweede deel in deze serie. Ook dit boek kreeg een mooie 8 van mij. Waarom dat lees je in mijn recensie van Broken past. […]

trackback

[…] Kayland is natuurlijk geen onbekende op mijn blog want eerder las ik van haar al Broken Past en Broken Truth de eerste twee delen uit haar geweldige fantasie serie over draken. Onderstaand […]

5
0
Zou graag je gedachten willen weten, laat een reactie achter.x