De favorieten taart van Cheryl

Hallo lieve lezers van Bookstamel, Nog een week en dan is onze keuken klaar! Dan komt er vast nog een week bij voor het schoonmaken en inrichten maar dan kan ik eindelijk weer lekker koken in mijn prachtige nieuwe keuken. Dat ik gek ben op koken en bakken is natuurlijk geen geheim. Ik vind het dan ook super leuk dat een aantal collega bloggers voor hun favorieten gerechten en baksels hebben gekozen voor de rubriek De favorieten van. Vandaag is het de beurt aan Cheryl en zij gaat ons vertellen over haar favorieten taart.

Dat zette mij aan het denken want wat is nu eigenlijk mijn favorieten taart. Als ik kijk naar visite dan doet mijn grootmoeders appeltaart het altijd super. Nu kun je met appeltaart sowieso weinig fout doen denk ik zo. Maar als ik diep in mijn hart kijk dan is mijn favoriet toch wel de New york Cheesecake met op de tweede plek de stroopwafel cheesecake. Ik ben ook reuze benieuwd naar jullie favorieten taart laat je het me weten in een comment?

Foto van blogger Cheryl

Mijn favoriete taart: Bananentaart

Ik ben Cheryl en blog op mijn mama- & lifestyleblog Ps. Cheryl en Wooninspiratie. Daar deel ik met veel liefde inspiratie voor vrouwen en moeders in het bijzonder. Als je opzoek bent naar interieur inspiratie voor bijvoorbeeld kinderkamers of je eigen interieur, verjaardag inspiratie of leuke DIY’s. Maar, ik houd ook heel erg van lekker (zoet) eten. Daarom deel ik ook heel veel lekkere (kidsproof) recepten met mijn lezers. Onder andere mijn all time favorite: bananentaart.

Wat is mijn favoriete taart en waarom?

Ik heb net al verklapt dat mijn favoriete taart dé bananentaart is. Deze taart wordt mij al vanaf jongs af aan tijdens verjaardagen voorgeschoteld. En nog steeds is hij niet weg te denken bij verjaardagen van onze familie. Via via via kreeg mijn moeder het recept van de taart door en we waren gelijk verkocht. Allemaal. En nog steeds wordt het recept doorgegeven aan liefhebbers wanneer ze voor het eerst kennis gemaakt hebben met deze frisse taart.

foto van een bananen taart

Wat maakt de bananentaart nou zo lekker? Ik denk dat het de combinatie van smaken is. De smaken zijn fris, door de citroen en zoet door de custard pudding en de gecondenseerde melk. Daarnaast is hij heel zacht door de banaan en de lange vingers en de meelkoekjes die er in zitten. Die combinatie, en vooral het frisse van de citroen, maakt de taart zo lekker.

Wat ik vooral ook een pluspunt vind aan deze taart, is dat hij niet zo zwaar is. Soms heb je van die taarten, waar je na twee happen al genoeg van hebt gehad. Dat is met deze niet het geval. Iedereen in mijn omgeving weet het wel; voor een stukje bananentaart mag je me wakker maken. En o ja, je hebt er ook helemaal geen oven voor nodig. Ideaal!

Benieuwd naar het recept om het ook eens te proberen? De hele beschrijving en ingrediënten vindt je terug op mijn site: bananentaart zonder oven.

Super bedankt Cheryl dat je jou bananentaart met ons wilde delen! Ik ga hem snel een keer maken!

Liefs, Melanie

*** Let op bloggen is een hobby voor mij, ik heb dan ook niemand die mijn teksten na kijkt op spelling want dat zou mij een paar 100 euro in de maand kosten. Ik heb dyslexie dus de kans is groot dat er hier en daar een spelfoutje in de tekst staat. Ik doe er alles aan om deze te voorkomen maar helaas is dat niet altijd mogelijk. ***

Bookstamel

Lezen en koken is een passie van mij. Deze passies deel ik op mijn blog

Dit vind je misschien ook leuk...

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest

CommentLuv badge

1 Reactie
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Tania
Tania
1 jaar geleden

Hoe handig dat je geen oven nodig hebt voor deze taart. Ik ga deze ook eens maken want deze klinkt heel lekker

1
0
Zou graag je gedachten willen weten, laat een reactie achter.x