Inwijding van Larissa Klein Bennink

Hallo lieve lezers van Bookstamel, Yes de verbouwing verloopt soepel en ik heb eindelijk weer wat rust in mijn lijf om wat te lezen. De verbouwing is mentaal en lichamelijk super zwaar voor mij en dat terwijl ik niet eens zelf iets hoef te doen. Maar de kou doet geen goed aan mijn spieren en mijn autisme maakt alle puinhoop en onverwachtste dingen nog al lastig. Maar goed genoeg over de verbouwing het is tijd om het over een leuk boek te gaan hebben. Dit keer een boek van debuterend auteur Larissa Klein Bennink. De afgelopen 2 weken stelde ik Larissa Klein Bennink al aan jullie voor. Maar nu gaan we het dus eindelijk hebben over het boek Inwijding.

Inwijding

Recensie Inwijding.

Titel: Inwijding Auteur: Larissa Klein Bennink Uitgeverij: Zilverbron Genre: Fantasy Cijfer: 8

Hier gaat het boek over.

Over iets meer dan twee maanden neemt Naria Sterling de Koperen Troon over van haar ouders. Er is alleen één probleem: Naria heeft de Vonk, het in Eslor streng verboden talent voor magie.

De Monarchen hebben de bevolking daarom verteld dat hun dochter lijdt aan een mysterieuze ziekte. Het volk zit echter niet te wachten op een zwakke leider. In de duistere hoekjes van de stad Obsidisturm smeden zij een complot om voor eens en altijd van de familie Sterling af te komen.

Alles loopt uit de hand wanneer Naria midden in een aanslag belandt en de strijd om de macht tussen Royalisten en Revolutionairen losbreekt. Daarbovenop sluit ze, zonder haar ware identiteit te onthullen, vriendschap met de luchtpiraten van de Zwarte Roos. Zij leren haar dat de wereld niet zo zwart-wit is als haar altijd verteld is. Naria’s dubbelleven begint…

Twee grote geheimen: de ware aard van haar ziekte en haar identiteit. Een rijk op de rand van een grootschalige burgeroorlog. De tijden zijn aan het veranderen. De Revolutie is hier.

Dit vind ik van het boek.

Laten we beginnen met de cover van het boek. Iets waar ik nooit uitgebreid aandacht aan besteed in mijn blogs omdat de covers nog wel eens willen veranderen. De cover van Inwijding vind ik mooi maar niet wauw! Ik had hem denk ik mooier gevonden zonder het steampunk randje al past dat wel bij het verhaal hoor! De titel Inwijding is prima en de flaptekst ook.

Vervolgens gaan we natuurlijk naar het verhaal zelf. Inwijding is het debuut van Larissa Klein Bennink maar dit boek gaf me niet het gevoel van een debuut. Het las namelijk gelijk lekker vlot weg en er stond geen overbodige poespas in. Het verhaal is een beetje steampunk achtig maar heeft ook een fantasie randje.

Het hoofdpersonage in het verhaal zit echt super goed in elkaar Naria is een heerlijke jonge dame. Ze wil de wereld ontdekken en er achter komen wat er nu eigenlijk echt allemaal speelt in haar koninkrijk. Ze is vastberaden, grappig en nog zoveel meer. Haar personage groeit elk hoofdstuk weer een beetje verder. Daarnaast vind ik de papagaai op de zwarte roos echt geweldig bedacht.

Het verhaal is spannend heeft humor en zet je misschien zelfs wel hier en daar aan het denken. Je hebt geen een keer het gevoel dat het verhaal een beetje voort kabbelt want achter elk hoekje schuilt wel weer iets anders. Als jij een fantasie en steampunk lover bent dan moet je Inwijding zeker gelezen hebben. Het einde van Inwijding vind ik erg gemeen. Het is maar goed dat ik weet dat er nog een vervolg komt anders was ik Larissa gaan stalken voor antwoorden denk ik.

Ik vind het echt super tof dat schrijvers als Patty van Delft en Larissa Klein Bennink het steampunk thema ook in in Nederland uitbrengen waardoor het hopelijk ook hier wat vaker gelezen gaat worden.

Dit boek krijgt dan ook een mooie 8 van mij.

Liefs, Melanie

*** Let op bloggen is een hobby voor mij, ik heb dan ook niemand die mijn teksten na kijkt op spelling want dat zou mij een paar 100 euro in de maand kosten. Ik heb dyslexie dus de kans is groot dat er hier en daar een spelfoutje in de tekst staat. Ik doe er alles aan om deze te voorkomen maar helaas is dat niet altijd mogelijk. ***

Bookstamel

Lezen en koken is een passie van mij. Deze passies deel ik op mijn blog

Dit vind je misschien ook leuk...

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest

CommentLuv badge

4 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
petrasparkblog
2 jaren geleden

Fijn dat de verbouwing goed loopt. Neem zeker voldoende rust voor jezelf.

Evendelen.be
2 jaren geleden

Uiteindelijk trok dit boek toch mijn aandacht door de cover. Ik vind hem wel iets hebben. En nu ik het verhaal van het boek lees denk ik dat dit verhaal wel eens iets voor mij kan zijn. En nu je schrijft dat het vlot leest zonder te veel poespas, wel laat ons zeggen dat staat me ook wel aan. Oké ik heb mijn besluit genomen: ik ben verkocht!
Evendelen.be onlangs geplaatst…Internationale dag van het handschriftMy Profile

trackback

[…] ik altijd toch wel een beetje speciaal. Het verhaal kreeg een mooie 8 van mij. Lees de recensie van Inwijding en ontdek wat ik van dit boek […]

trackback

[…] leren kennen lees dan ook de favorieten van Larissa Klein Bennink of mijn recensie van haar boek Inwijding. Oke tijd om naar het verhaal De sage van de […]

4
0
Zou graag je gedachten willen weten, laat een reactie achter.x