Broodje kip

Hallo lieve lezers van Bookstamel, Als ik ergens gek op ben dan is het op broodjes! Vooral omdat je uren lang verschillende broodjes kan bedenken. Je veranderd een of meerdere ingrediënten en je hebt weer een totaal ander broodje. Je kunt broodjes warm eten of juist koud en zo kan ik nog wel even doorgaan. Het is dan ook niet zo gek dat ik regelmatig een lekker recept voor een broodje met jullie deel. Zo hebben ik al deze broodjes met Paling en Zalm, Asperge broodjes en broodjes met makreel paté met jullie gedeeld. Vandaag heb ik weer een lekker broodje voor je. Dit keer is het een broodje kip. Ik ben wel benieuwd wat is jou favoriete broodje? Laat je het weten in een comment?

Broodje kip
Recept broodje kip
Wat heb je nodig voor 2 stokbroodjes kip:
 • 2 afbak stokbroodjes of een groot vers stokbrood
 • 350 Kipfilet
 • 1/4 komkommer
 • 1 a 2 tomaten
 • Een handje boter sla
 • 1 el hoisin saus
 • 4 el mayonaise
 • Peper en Zout
Zo maak je de broodjes kip:
 • Zet een pannetje water op en breng het aan de kook.
 • Doe de kipfilet erin en laat het zachtjes koken tot dat de kip gaar is.
 • Haal de kip uit het pannetje en laat het goed afkoelen.
 • Bak ondertussen de stokbroodjes af in de oven en laat deze ook goed afkoelen.
 • Snij vervolgens de komkommer in dunne plakjes.
 • Snij daarna de tomaat in dunne plakjes.
 • Was de boter sla.
 • Meng de hoisin saus met de mayonaise.
 • Pluk de afgekoelde kip en meng het door de mayonaise saus.
 • Snij het stokbrood doormidden.
 • Beleg de onderste helft met de sla, komkommer en tomaat en leg daar bovenop het kippenmengsel.

Tja en dan zijn je broodjes klaar! Eet smakelijk.

Liefs, Melanie

*** Let op bloggen is een hobby voor mij, ik heb dan ook niemand die mijn teksten na kijkt op spelling want dat zou mij een paar 100 euro in de maand kosten. Ik heb dyslexie dus de kans is groot dat er hier en daar een spelfoutje in de tekst staat. Ik doe er alles aan om deze te voorkomen maar helaas is dat niet altijd mogelijk. ***

Bookstamel

Al jaren lang lees ik heel veel boeken. Daarom ben ik uiteindelijk een blog begonnen waar ik mijn passie voor boeken deel.

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

CommentLuv badge