Het Favoriete strand van Maaike

Hallo lieve lezers van Bookstamel, Het is weer tijd voor een gastblog in de serie De favoriet van ….en dit keer is die geschreven door Maaike. Deze gastblog gaat over haar favoriete strand. Als ik zelf ergens gek op ben dan is het op het strand. Ik kan echt uren rondlopen op een mooi strand. Genietend van de golven en de wind die door je haren waait. Luisterend naar het ruizen van de zee en gewoon even aan helemaal niks denken! Ik ben geen grote avonturier dus echt verre stranden heb ik zelf niet gezien. Maar het mooiste strand dat ik tot nu toe heb gezien is voor mij Rocky beach in Zakynthos.

Sowieso was mijn vakantie in Zakynthos er een om nooit te vergeten! Wij waren er heel vroeg en liepen er bijna alleen rond op al die mooie en betoverende plekjes! Maar goed tijd om het woord aan Maaike te geven heel veel lees plezier!

strand
De mooiste stranden ter wereld zijn gratis op de Seychellen

Ik, Maaike van Reisgelukjes, mag hier vertellen over mijn meest favo strand ter wereld, en wat voor één! Want ik heb gerust wel wat vergelijk: zo hebben we op Whitehaven Beach in Australië gewandeld, hebben we op de stranden van de Maddalena eilanden in Sardinië gerelaxt en walvissen gespot vanaf Tofo Beach in Mozambique.

Maar mijn favoriete strand ligt op bountyparadijs Seychellen. Dat bekend staat om een aantal van de mooiste stranden ter wereld, net als om haar luxueuze resorts. Toch kun je de witste en zachtste stranden gratis, of slechts tegen een kleine vergoeding bezoeken. Sterker nog, voor het ultieme Robinson Crusoe gevoel ga je naar mijn meest favoriete strand ter wereld: Anse Coco op het eiland La Digue.

Een parelwit strand met felblauwe zee, terwijl de enige schaduw die je hier vindt van palmbomen is. Want hier geen resorts. Sterker nog: om hier te komen moet je eerst een stukje fietsen uit het dorp en vervolgens nog een kwartier wandelen langs een ander strand en over de heuvels. Wat gelijk betekent dat je dit strand bijna voor jullie zelf alleen hebben. Geen bedjes, geen parasols en niet vechten om de handdoekjes.

Dus ook geen barretjes of restaurantjes. Neem je eigen eten en drankjes mee. Of scoor een heerlijke vers fruit smoothie bij één van de stalletjes waar je langsfietst. Wij hadden één keer geluk dat een gids wiens gasten niet kwamen opdagen zijn fruit, gesneden en wel, aan ons verkocht. Zwemmen doe je in een natuurlijk zwembad. En dat voelt wel zo veilig aangezien er ook geen strandwacht is.

Seychellen

Natuurlijk, er zijn bekendere stranden op de Seychellen en die zijn ook prachtig en ook nergens heel druk bezocht. Maar dichter dan dit kom je wat mij betreft niet bij het onbewoonde eiland gevoel. En voor dat gevoel ga je op de Seychellen dus niet naar een resort (of misschien naar een extreem duur en exclusief hotel). Want toen wij een keertje gingen lunchen bij eentje, lagen de mensen hutjemutje op hun bedjes aan het niet eens zo bijzondere strand.

Klinken de Seychellen financieel onhaalbaar voor jou? Er zijn dus manieren om flink te besparen op een trip naar deze tropische eilanden, door bijvoorbeeld de reis volledig zelf te boeken, te overnachten bij guesthouses en zelf je excursies te regelen. Lees hier mijn tips voor een low budgetreis naar de Seychellen.

Super bedankt Maaike dat je met ons jou favoriete strand wilde delen! Ik ben er echt heel erg benieuwd naar geworden.

Heel veel liefs, Melanie

*** Let op bloggen is een hobby voor mij, ik heb dan ook niemand die mijn teksten na kijkt op spelling want dat zou mij een paar 100 euro in de maand kosten. Ik heb dyslexie dus de kans is groot dat er hier en daar een spelfoutje in de tekst staat. Ik doe er alles aan om deze te voorkomen maar helaas is dat niet altijd mogelijk. ***


Bookstamel

Lezen en koken is een passie van mij. Deze passies deel ik op mijn blog

Dit vind je misschien ook leuk...

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest

CommentLuv badge

1 Reactie
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
trackback

[…] Vindt je deze blog nou leuk lees dan ook eens Het favorieten strand van Maaike. […]

1
0
Zou graag je gedachten willen weten, laat een reactie achter.x