De favorieten van Jacodine van de Velde

Hallo lieve lezers van Bookstamel, Nou de verbouwing is hier volop aan de gang. Daar vertel ik je later nog uitgebreid over maar in de badkamer zijn ze inmiddels alweer aan het tegelen en in de keuken zit er een gat in de muur en is de boog die ik zo verschrikkelijk vindt er eindelijk uit gehaald. Morgen nog een dag klussen daar en dan komen donderdag de stucadoors. Vorige week stelde ik auteur Jacodine van de Velde aan jullie voor. Deze week gaan we Jacodine nog wat beter leren kennen we gaan het namelijk hebben over de favorieten van Jacodine van de Velde. Want op welke plek schrijft deze auteur eigenlijk het liefste aan haar boeken zoals Steen voor Steen.

De favorieten van Jacodine van de Velde.

Wat was je favoriete boek als kind?

Ik vond Kruistocht in spijkerbroek en Hasse Simonsdochter erg mooie boeken.

Welk boek vind je het mooiste dat je ooit hebt gelezen?

Oei, dat is wel een heel lastige vraag, want er zijn veel boeken die me geraakt hebben en dat kan op verschillende manieren zijn. Het meest recente boek dat me echt heeft weten te pakken is in ieder geval De laatste brief van Rebecca Yarros, maar er zijn er meer die op mijn lijstje mooiste boeken staan.

Wat is je favoriete lees/schrijfplek?

Ik schrijf bijna altijd aan de eettafel. Lezen kan ik overal: in de auto, tijdens het wachten bij de tandarts, op het strand. Tegenwoordig lees ik vrijwel alleen nog maar in bed. De rest van de tijd ben ik door het schrijven en vertalen met verhalen bezig.

Welk gerecht kook je graag als je eters op visite krijgt?

Dan kook ik graag iets waar ik tijdens het etentje zelf niet veel tijd meer aan hoef te besteden, dus wat ik van tevoren kan voorbereiden. Wij eten graag pastagerechten of Oosters.

Wat is je favoriete snack of drankje?

Op het terras kies ik graag een mojito, heerlijk! Verder ben ik dol op chocola, maar tegen een heerlijke tapasplank zeg ik ook geen nee 😊

Welk land is je favoriete vakantieland?

Wij gaan graag naar Frankrijk op vakantie, maar ik zou ook nog eens terug willen naar Canada.

Welke ijsco smaak is je favoriet?

Hmmm… dan denk ik dat ik voor cheesecake-ijs kies.

Wat is je favoriete restaurant?

Pannen & Koeken, bij ons op het dorp, of daarnaast bij de Zeezot, waar mijn zoon werkt en de heerlijkste toetjes maakt.

Wat is het allerfijnste plekje op aarde?

Ik denk thuis, eerlijk gezegd. Misschien een beetje saai, maar ik ben graag thuis.

Naar welke band zanger/zangeres luister je graag?

Ik heb geen favoriete band of zanger, maar wel bepaalde liedjes die ik heel mooi vind. Op Spotify vind je de playlist van De stilte zegt genoeg en daar staat Fields of Gold van Eva Cassidy op. Dat vind ik een heel mooi nummer.

Welke auteur vind je steengoed?

Colleen Hoover heeft me enkele jaren geleden weer aan het lezen gekregen, nadat ik daar door de combinatie van een jong gezin, studie en werk een poos geen tijd / rust voor had. Ik vind dat ze prachtige boeken schrijft.

Wat is je favoriete tv programma of film?

Ik kijk graag naar Het perfecte plaatje en Dreamschool, maar eigenlijk kijk ik weinig tv. Een Star is born vond ik mooi, Untouchable, If I Stay, pffff, te veel om op te noemen.

Wie is je favoriete acteur of actrice?

Vroeger, als puber, was ik helemaal weg van Rob Lowe en Patrick Swayze, haha, maar nu heb ik niet echt een favoriete acteur of actrice.

Wat is je favoriete dier?

Onze poes Nala!

Welk luchtje is jouw favoriet?

Verschillende geuren van Rituals kun je altijd blij mee maken.

Bookstamel

Lezen en koken is een passie van mij. Deze passies deel ik op mijn blog

Dit vind je misschien ook leuk...

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest

CommentLuv badge

1 Reactie
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
trackback

[…] hebben we de afgelopen dagen natuurlijk al een stuk beter leren kennen. Zo hebben we het over haar favorieten gehad en stelde ik Jacodine van de Velde al aan jullie voor. En nu is het dus eindelijk tijd om het […]

1
0
Zou graag je gedachten willen weten, laat een reactie achter.x