Stokbroodje Tuna Melt

Hallo lieve lezers van Bookstamel, De verbouwing is begonnen! We leven momenteel in een enorme puinzooi maar wat zal het ontzettend mooi worden! Natuurlijk probeer ik regelmatig een update blog te maken. Maar wil je nu alles volgen zorg dan dat je me volgt op mijn instagram Bookstamel. Maar goed ik heb dus momenteel geen keuken maar wel een losse oven en mijn crockpot! Tijd dus om een beetje out of the box te denken en toch wat variatie te hebben in mijn ontbijt, lunch en diner. Zo maakte ik dit super lekkere stokbroodje Tuna Melt. Erg makkelijk en super lekker en vandaag deel ik het recept met jullie.

stokbroodje tuna melt
Stokbroodje Tuna Melt
Ingrediënten (Voor 1 stokbroodje)
 • 1 wit afbak stokbroodje
 • 1 blikje tonijn op water
 • 1 tomaatje
 • 2 eetlepels mais
 • 2 plakjes augurk
 • een el mayonaise
 • 3 plakjes ceddar kaas
 • 2 lente uitjes

Een Melt broodje heb je in verschillende soorten en maten. Je kunt er uren mee experimenteren. Een melt komt uit Amerika en eigenlijk betekend het niet meer dan een broodje met kaas en een vulling die je verwarmt in een oven of onder de grill. Een Melt is vaak wat dikker dan een tosti en wordt vaak geserveerd als een open broodje. In dit geval heb ik dus gekozen voor een simpele Tuna Melt maar je kunt het zo gek maken dus als je zelf wil.

Zo maak je het stokbroodje Tuna Melt.
 • Snijd het stokbrood doormidden en leg de 2 helften op een bakplaat met een velletje bakpapier eronder. Verwarm vervolgens de oven voor op 180 graden.
 • Laat de tonijn uitlekken en doe het in een schaaltje, voeg daarbij 1 el mayonaise en de mais (Laat deze ook eerst uitlekken)
 • Snijdt de augurk in kleine blokjes en roer dit ook door het tonijn mengsel.
 • Verdeel het tonijn mengsel over een helft van je stokbrood.
 • Snijd de tomaat in plakjes en de plakjes Ceddar kaas doormidden.
 • Leg eerst 3 halve plakjes Ceddar kaas op het stokbroodje met de tonijn.
 • De andere 3 halve plakjes leg je op de nog lege helft van het stokbrood.
 • Vervolgens leg je daar de plakjes tomaat op.
 • Snijd de lente uitjes in dunne ringen en leg deze op de stokbrood helft met de tonijn.
 • Bak de stokbroodjes 10 minuten op 180 graden.

En dan is de kaas als het goed is gesmolten en je stokbroodje lekker krokant. Maar de ene oven is de andere oven niet dus hou je broodjes altijd in de gaten en bak ze iets langer of korter indien nodig.

Heb je nou meer trek in een koud broodje maak dan eens mij broodje tonijn met avocado!

Liefs, Melanie

*** Let op bloggen is een hobby voor mij, ik heb dan ook niemand die mijn teksten na kijkt op spelling want dat zou mij een paar 100 euro in de maand kosten. Ik heb dyslexie dus de kans is groot dat er hier en daar een spelfoutje in de tekst staat. Ik doe er alles aan om deze te voorkomen maar helaas is dat niet altijd mogelijk. ***

Bookstamel

Lezen en koken is een passie van mij. Deze passies deel ik op mijn blog

Dit vind je misschien ook leuk...

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest

CommentLuv badge

13 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Nicole Orriëns
2 jaren geleden

Mjam, het water loopt me gewoon in de mond terwijl ik dit lees. Wat ziet dat er heerlijk uit zeg.
Nicole Orriëns onlangs geplaatst…Bewaarwijzer koelkast: hoe gebruik je de koelkast optimaal + 5 veelgestelde vragenMy Profile

Deborah
2 jaren geleden

Je moet tijdens zoiets als een verbouwing (wat soms toch best voor stress kan zorgen) ook goed voor jezelf zorgen. Dat lukt je wel met zo’n overheerlijk Tuna Melt stokbrood. Lekker hoor!
Succes met jullie verbouwing. Ben benieuwd naar het resultaat 🙂
Deborah onlangs geplaatst…Let’s celebrate…My Profile

Krystle/Batboy
2 jaren geleden

Zelf ben ik niet zo dol op tonijn, maar snap dat dit er tijdens een verbouwing zeker wel in gaat dan kun je er weer volop tegen aan! Succes met de verhuizing!
Krystle/Batboy onlangs geplaatst…Tips voor een weekend weg met kinderen naar AmelandMy Profile

Jouvence
Jouvence
2 jaren geleden

Dat broodje ziet er werkelijk echt heerlijk uit! Nog nooit zelf gemaakt overigens tuna melt.

Lindaschrijfthetop
2 jaren geleden

Wat heb je weer een lekker gerecht op de kaart gezet. En veel succes met de verbouwing!

Mandy
Mandy
2 jaren geleden

Het klinkt heerlijk en het ziet er super lekker uit maar ik hou totaal niet van tonijn.. jammer!

Tessa
2 jaren geleden

Op de tonijn na lijkt me dit erg lekker!
Tessa onlangs geplaatst…Review: Shab 4D Lash MascaraMy Profile

Felice Veenman
Felice Veenman
2 jaren geleden

eigenlijk mag ik geen kaas….maar als ik zo´n melt zie dan denk ik, nou vooruit, voor een keertje….hmmmmm, zo lekker tonijn met gesmolten kaas

Rory
2 jaren geleden

Oe dit klinkt goed zeg. Lekker. En ik heb trek. Maar gelukkig ga ik na al het koken van de afgelopen maanden vanavond eindelijk weer eens een pizza laten bezorgen (gaan we eten samen met mijn zelfgemaakte tomaten/paprika-soep van gisteren waar we nog veel van over hadden). Ik had nog even doorgeklikt naar het recept met avocado en dat klinkt ook heerlijk. Ik bak alleen rode ui (of ik laat het een tijdje wellen ivm de sterke smaak van rauwe ui).
Rory onlangs geplaatst…Marine en vegan collageen van éclat. Wat zijn de voordelen en wat zijn de verschillen?My Profile

Joyce - SomedayTodayNL
2 jaren geleden

Oeh ik hou van tuna melt! Binnenkort maar weer eens maken!
Joyce – SomedayTodayNL onlangs geplaatst…Tips om meer me-time momenten te creërenMy Profile

rachel
2 jaren geleden

het ziet er heerlijk uit alleen ben ik geen fan van tonijn 🙁 ik maakte wel soort gelijke broodjes maar dat was dan voor de rest.
rachel onlangs geplaatst…Happy moments #3My Profile

Gabrielle
2 jaren geleden

Oeeh dit ziet er heerlijk uit. Ik vind een Tuna melt altijd goed, ik ga dit morgen denk ik lunchen!
Gabrielle onlangs geplaatst…Wat te doen in Córdoba? 5 tips in Zuid-SpanjeMy Profile

Elena
Elena
2 jaren geleden

Hmmm dit ziet er heerlijk uit. Ik weet al wat ik morgen met de lunch ga maken

13
0
Zou graag je gedachten willen weten, laat een reactie achter.x