De favorieten van Marleen Hartog

Hallo lieve lezers van Bookstamel, Vorige week mocht ik auteur Marleen Hartog al aan jullie voorstellen. Ik vertelde toen dat jullie haar de komende weken nog veel beter zouden gaan leren kennen. Deze week is het dan ook tijd om het te gaan hebben over de favorieten van Marleen Hartog! Want wat is eigenlijk haar favorieten boek of Schrijfplek?

De favorieten van Marleen Hartog
De favorieten van Marleen Hartog

Wat was je favoriete boek als kind?

Ha, dat begint goed: één echte favoriet kiezen vind ik nogal lastig. Pippi Langkous is een grote inspiratiebron voor me, dus dan zou ik gaan voor het boek van Astrid Lindgren. Ik verslond ook de boeken in de serie van De Vijf, waarin vier kinderen en een hond in elk deel een spannend avontuur beleefden. Heerlijk! Laat ik De Griezelbus van Paul van Loon niet vergeten. Maar heel eerlijk: ik verslond alle boeken op de jeugdafdeling van de plaatselijke bibliotheek!

Welk boek vind je het mooiste dat je ooit hebt gelezen?

Ik merk dat er voor elke fase in mijn leven wel een bepaald boek is dat iets bij me in beweging zet. Omdat het me op dat moment raakt. Als je zo’n boek later herleest, kan het een heel ander gevoel oproepen. Dat geldt ook andersom: dat je een bepaald boek probeert en de inhoud je totaal niet pakt. Als je later toch nog eens poging waagt, valt alles op zijn plek en blijkt het een geweldig boek te zijn. Het laatste boek waarbij ik heel sterk dit gevoel had, was ‘Zondagskind’ van Judith Visser.

Wat is je favoriete lees/schrijfplek?

Thuis. Al kan ik overal schrijven en lezen. Liefst op een rustige plek, maar zeker met lezen lukt het me juist ook goed om me af te sluiten als ergens de drukte me te veel wordt. Idealiter lees ik in de zon in mijn tuin, schrijven doe ik achter de pc in mijn kantoor.

Welk gerecht kook je graag als je eters op visite krijgt?

Niet! Ik hou niet van koken. Tegenwoordig begin ik er ook niet meer aan als er eters langskomen. We halen dan iets. Dat maakt het voor mij veel ontspannener. Als ik toch zelf eten wil serveren, dan kies ik bijvoorbeeld voor soep, salade, stokbrood en smeersels.

Wat is je favoriete snack of drankje?

Qua drankjes thee en water. Qua snack ga ik voor dadels gevuld met geitenkaas.

Welk land is je favoriete vakantieland?

Spanje! Een fantastisch land waar ik ooit wil wonen.

Welke ijsco smaak is je favoriet?

Vanille! Dat is meteen ook de enige smaak die ik echt lekker vind qua ijs.

Wat is je favoriete restaurant?

Hoewel ik er dol op ben, is het al even geleden dat ik uiteten ben geweest. Ik heb geen uitsproken favoriet. Ik vind het heel leuk om nieuwe restaurants uit te proberen. In bourgondisch Brabant zijn er talloze mogelijkheden om heerlijk buiten de deur te eten.

Wat is het allerfijnste plekje op aarde?

Thuis. Letterlijk en figuurlijk. Thuis is de plek die de basis vormt, ons gezin. In Nederland kan ik me op dit moment geen fijnere woonplek voorstellen dan daar waar we nu wonen, in ons houten huisje midden in de natuur. Dat voelt heel fijn.

Naar welke band zanger/zangeres luister je graag?

Als ik een artiest of nummer heb ontdekt, draai ik die muziek meestal een periode enorm veel, ik kan daarin vrij obsessief zijn. Mijn voorkeur gaat vaak uit naar Nederlandstalig. Op dit moment zit ik echter in een heel andere fase en luister ik graag naar Cody Francis en Ayla Schafer. Een mooie tegenhanger voor een van de personages in mijn volgende thriller, Mila, die graag heel harde, ruige muziek heeft opstaan.

Welke auteur vind je steengoed?
Elke auteur die me weet mee te slepen in zijn boek. Enkele favorieten zijn Harlan Coben, Riley Sager, Ingrid Oonincx, Tess Gerritsen, Ellen Lina en Sophie Hannah.

Wat is je favoriete tv programma of film?
‘Wie is de mol?’! Een televisie heb ik niet in huis, maar via de laptop kan ik dit programma terugkijken.

Wie is je favoriete acteur of actrice?
Jake Gyllenhaal vind ik fantastisch als acteur en ook mooi om naar te kijken.

Wat is je favoriete dier?
Onze poes Skittles.

Nou volgens mij hebben we zo aardig wat geleerd over de favorieten van Marleen Hartog! Volgende week deel ik met jullie mijn recensie van haar boek.

Liefs, Melanie

Meer te weten komen over Marleen Hartog lees dan ook eens het voorstelblog of mijn recensie van Skoftig.

*** Let op bloggen is een hobby voor mij, ik heb dan ook niemand die mijn teksten na kijkt op spelling want dat zou mij een paar 100 euro in de maand kosten. Ik heb dyslexie dus de kans is groot dat er hier en daar een spelfoutje in de tekst staat. Ik doe er alles aan om deze te voorkomen maar helaas is dat niet altijd mogelijk. ***

Bookstamel

Lezen en koken is een passie van mij. Deze passies deel ik op mijn blog

Dit vind je misschien ook leuk...

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest

CommentLuv badge

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
0
Zou graag je gedachten willen weten, laat een reactie achter.x