Het favorieten vakantie land van Raïssa de Bruijn

Hallo lieve lezers van Bookstamel, We zitten inmiddels in 2022 elke keer als er weer een nieuw jaar begint sta ik ook even stil bij mijn eigen leven en plannen. Zo stond ik dit jaar stil bij mijn blog. Want welke kant wilde ik daar eigenlijk mee op? Ik heb nog steeds een grote liefde voor boeken van Nederlandstalige auteurs maar er zijn ook zoveel andere dingen die ik leuk vindt. Dus besloot ik in december om het roer een klein beetje om te gooien en van mijn blog meer een lifestijl blog te gaan maken zodat ik ook plek en tijd heb voor andere leuke onderwerpen. Een van de nieuwe rubrieken op mijn blog wordt de favorieten van …… Vanaf nu zal die dus niet meer alleen over lezen gaan maar ook over andere leuke favorieten! Gastblogger Raïssa de Bruijn bijt de spits af met haar blog over haar favoriete vakantieland. Lees je gezellig mee?

Over Nieuwe Plekken Ontdekken

Ik ben Raïssa de Bruijn van Nieuwe Plekken Ontdekken . Zoals de naam al zegt, ben ik gek op nieuwe plekken ontdekken. Dit zijn plekken ver weg maar ook dichtbij. Sinds 2019 schrijf ik artikelen over alle bestemmingen die ik bezoek en voorzie ik mijn volgers van handige tips.

Insta: https://www.instagram.com/nieuweplekkenontdekken/

Facebook: https://www.facebook.com/nieuweplekkenontdekken

Wat is je favoriete vakantieland en waarom?

Mijn favoriete vakantieland is 100% Spanje. Als ik nog specifieker moet zijn dan kies ik voor de Costa Brava. Dit is een 200 km lange kusstrook noordoosten van Spanje, in Catalonië.

Van jongs af aan ging ik altijd met mijn ouders op vakantie naar Spanje. Vaak waren dit vakanties naar de Spaanse Costas of naar Mallorca. Tijdens deze gezinsvakanties is mijn liefde voor Spanje ontstaan. Eenmaal oud genoeg om zelf op pad te gaan, ging ik samen met mijn zusje een paar dagen naar Mallorca. De vrijheid die ik toen ervaarde was echt fantastisch. Ik vond het land, de mensen en de taal zó leuk dat ik er na mijn middelbare schooltijd voor koos om een Spaans cursus te volgen in Spanje. Ik deed dit in Salamanca, dé studentenstad van Spanje. Ik heb hier de tijd van mijn leven gehad. Er werd veel Spaans geleerd, maar ook heel veel gefeest. Een paar jaar later wilde ik een nieuw avontuur. Dit keer besloot ik om te gaan werken in Spanje. Via Vacansoleil kwam ik als receptioniste op een camping in Pals (Costa Brava) terecht. Op het moment dat ik hoorde dat ik naar Pals ging, dacht ik: ‘Pals? Waar ligt dat?’. En nu is dit mijn favoriete stukje Spanje.

De costa brava

De Costa Brava

Veel mensen kennen de Costa Brava waarschijnlijk van Lloret de Mar en feestende jongeren, maar wist je dat de Costa Brava ook een heel andere kant kent? Na mijn eerste zomer als receptioniste in Pals, wist ik: hier kom ik terug. Zo gezegd, zo gedaan. Er volgde nog 2 zomers vol nieuwe avonturen. Waarom ik de Costa Brava zo leuk vind? Allereest om de mensen. De Catalanen zijn erg vriendelijk en gastvrij. Zo werd ik best vaak door collega’s uitgenodigd om leuke dingen te doen en zelf bij familie thuis te eten. En dan kom ik meteen op het puntje eten. Ook het eten is er heerlijk. Denk bijvoorbeeld aan fideua (een soort paella, maar dan met gebroken pasta). Maar waar de Costa Brava natuurlijk echt bekend om staat is de kust. Je vindt er de meest mooie stranden en baaitjes. Doormiddel van de onderstaande foto’s wil ik je laten zien waarom de Costa Brava mijn hart gestolen heeft:

Raïssa super bedankt voor je leuke gastblog! Ik heb helemaal zin gekregen om naar de Costa Brava te gaan.

Liefs, Melanie

*** Let op bloggen is een hobby voor mij, ik heb dan ook niemand die mijn teksten na kijkt op spelling want dat zou mij een paar 100 euro in de maand kosten. Ik heb dyslexie dus de kans is groot dat er hier en daar een spelfoutje in de tekst staat. Ik doe er alles aan om deze te voorkomen maar helaas is dat niet altijd mogelijk. ***

Bookstamel

Lezen en koken is een passie van mij. Deze passies deel ik op mijn blog

Dit vind je misschien ook leuk...

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest

CommentLuv badge

3 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Merel | De Mamagids
2 jaren geleden

Superleuk om zo weer een nieuwe blogger te leren kennen. De costa brava is prachtig, nodigt uit om meer van deze kuststrook te gaan ontdekken!

Merel | De Mamagids onlangs geplaatst…Ervaring | Ik liet mijn DNA testen en dit kwam eruitMy Profile

Merel | De Mamagids
2 jaren geleden

Kleine tip trouwens: de bovenste link werkt niet, er ontbreekt een L aan het eind 😊

Merel | De Mamagids onlangs geplaatst…Ervaring | Ik liet mijn DNA testen en dit kwam eruitMy Profile

Bookstamel
2 jaren geleden
Antwoord aan  Merel | De Mamagids

Bedankt ik heb het aangepast

3
0
Zou graag je gedachten willen weten, laat een reactie achter.x