Zoals u wenst van Denise Marinus

Hallo lieve lezers van Bookstamel, Ik las in 2021 het boek Zoals u wenst van Denise Marinus maar had nog geen tijd gevonden om daar een recensie over te schrijven. Dus (on)officeel is Zoals u wenst het eerste boek dat ik gelezen heb en ga recenseren in 2021. Ik tel mijn boeken voor de lees challange namelijk altijd pas als ik er een recensie van op mijn blog heb geplaatst. Dit jaar hoop ik om weer rond de 100 boeken te gaan lezen. We zullen zien of dit gaat lukken het is namelijk geen wedstrijd. Maar het is wel leuk om bij te houden wat je allemaal gelezen hebt. Maar goed laten we beginnen aan de recensie van Zoals u wenst.

Zoals u wenst
Recensie Zoals u wenst.

Titel: Zoals u wenst Auteur: Denise Marinus Uitgevrij: Clavis Genre: Young Adult Cijfer: 9

Hier gaat het boek over.

Nadat Jules haar privacy, spaargeld én droomreis naar het buitenland heeft verloren, werpt het lot een gouden kans in haar schoot: ze mag aan de slag als assistente van Constance, de rebelse kroonprinses van Fortura. Terwijl Jules haar best doet om het vertrouwen van de prinses te winnen, stilt Constance haar oneindige verveling met alcohol, onschuldige pilletjes en schandalen. En bovenal: met het kwellen van haar nieuwe assistente. Als Constances spelletjes niet alleen persoonlijker, maar ook gevaarlijker worden, staat Jules voor een pijnlijk dilemma. Vertrekt ze met lege handen? Of blijft ze loyaal aan de persoon die uit is op haar ondergang?

Dit vindt ik van het boek.

Elke recensie begin ik met het uiterlijk van het boek. De mooie diepblauwe kleur van het boek geeft Zoals u wenst gelijk een koninklijk gevoel. De titel vind ik prima en de flaptekst maakte me gelijk nieuwsgierig. Dit boek heeft dus een prima jasje aan. Ooh ja en het fijne van Clavis vind ik dat al hun boeken hardcovers zijn.

Als we het hebben over dikke boeken dan is Zoals u wenst zeker zo’n boek. Maar langdradig is het zeker niet! Nee, Denise Marinus heeft een zeer vlotte schrijfstijl. Daarnaast zijn de hoofdstukken niet te lang en zijn er genoeg leuke plottwisten. Daardoor voelt het alsof je dit boek binnen no time uit hebt ondanks dat het een dikkertje is. En dat is natuurlijk een knap staaltje schrijfwerk van Denise.

Als we het dan gaan hebben over personages dan zit je ook zeker goed bij Zoals u wenst. Zo heb je natuurlijk Constances een rebelse prinses die eigenlijk ook maar een klein gevoelig hartje heeft. Soms leefde ik enorm mee met Costances en op andere momenten lag ik helemaal dubbel om al haar fratsen. Jules is een beetje onzeker maar ook eigenwijs en een enorme flapuit. Haar personage vond ik intrigerend ik wilde steeds meer ontdekken. Daarnaast moes ik ook om haar soms enorm lachen. Ook de verschillende bij personages hebben stuk voor stuk een leuke karaktereigenschappen die elk personage uniek en interessant maken.

Zoals u wenst zal dus op momenten zorgen voor een lach op je gezicht en op andere momenten leef je weer mee met de personages. het boek is vlot geschreven heeft super veel kleine wendingen en laat je verlangen naar het tweede deel. Je kan dus wel zeggen dat dit debuut boek van Denise Marinus een toppertje is! Ik ben nu al reuze benieuwd naar het tweede deel.

Liefs, Melanie

Hou je van Young Adult boeken dan heb ik hier nog een paar aanraders voor je Steen voor Steen van Jacodine van de Velde of Ivelle van Laura Diane.

*** Let op bloggen is een hobby voor mij, ik heb dan ook niemand die mijn teksten na kijkt op spelling want dat zou mij een paar 100 euro in de maand kosten. Ik heb dyslexie dus de kans is groot dat er hier en daar een spelfoutje in de tekst staat. Ik doe er alles aan om deze te voorkomen maar helaas is dat niet altijd mogelijk. ***

Bookstamel

Lezen en koken is een passie van mij. Deze passies deel ik op mijn blog

Dit vind je misschien ook leuk...

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest

CommentLuv badge

2 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
trackback

[…] u wenst is een lekkere dikke pil dus met dit boek heb je uren leesplezier. Lees mijn recensie van Zoals u wenst voor mijn mening over dit boek. Het boek kreeg in elk geval een mooie 9 van […]

trackback

[…] tijd om het te gaan hebben over Tot u Dienst. Dit is het vervolg op Zoals u wenst beide delen zijn lekker dik! De cover van Tot u Dienst past perfect bij de cover van Zoals u wenst. […]

2
0
Zou graag je gedachten willen weten, laat een reactie achter.x