De verbouwing – Het uitzoeken van de keuken

Hallo lieve lezers van Bookstamel, We gaan verbouwen! Nou ja eigenlijk zijn we al sinds een paar maanden bezig met de verbouwing. Maar nu is het tijd om onze plannen te delen op mijn blog. Ik begin met de ruimte waar ik het meeste naar uitkijk namelijk onze nieuwe keuken. Sommige van jullie weten inmiddels wel dat ik erg graag kook en bak en vroeger een opleiding voor kok heb gedaan. Ik kan dan ook niet wachten om straks in mijn mooie nieuwe keuken aan de slag te gaan. Dat komt vooral omdat de werkruimte echt enorm verbeterd gaat worden. Maar dat zullen jullie later wel gaan ontdekken. Want vandaag neem ik je mee in het proces van het uitzoeken van de keuken.

Het uitzoeken van de keuken.

Een moodboard maken.

Als je een nieuwe keuken wilt gaan afschaffen is dat niet iets wat je zomaar doet in een impuls. Je moet er toch van uitgaan dat je keuken minstens 10-20 jaar in je huis zal blijven zitten. Voor mij was het belangrijk dat onze keuken bij mijn visie voor de rest van het huis zou passen zodat alles straks een geheel is. Gelukkig zijn de smaken van mij en mijn partner vrijwel gelijk dus komen we meestal wel snel tot een stijl die we allebei mooi vinden. Een jaar geleden kochten we al een nieuwe eettafel en maakte we zelf een prachtige hanglamp voor boven de eettafel en daar moest de nieuwe keuken bij gaan passen.

Dus zocht ik op internet naar keukens met veel zwart en grof hout. Van deze afbeeldingen maakte ik vervolgens mijn moodboard. Eentje die ik op mijn telefoon kon zetten en mee kon nemen naar de keukenwinkels! Natuurlijk heb ik ook een pinterestboard gemaakt voor de keuken die nog veel uitgebreider was. Zo’n moodboard is niet alleen handig voor jezelf maar ook voor de winkel waar jij je keuken wil gaan kopen.

Welke apparatuur moet er in de keuken komen.

Tja dat was de tweede vraag en deze was nog best lastig. Ik zal beginnen bij het begin ons eerste plan. We waren er namelijk al vrij snel uit dat we een grote koelkast wilde in de keuken en een fornuis met 6 pitten en een grote oven. Verder was het voor ons al vrij snel duidelijk dat we geen magnetron wilde. We hebben nu wel een magnetron maar gebruiken deze eigenlijk nooit. Wel wilde we dat er een stopcontact gemaakt zou worden voor de magnetron mochten we deze toch teveel gaan missen. Verder moest er een vaatwasser in komen en dat waren onze wensen eigenlijk wel.

Maar toen sloeg de twijfel toe. We hadden namelijk net zonnepanelen laten instaleren omdat we toch wat beter met het milieu om wilde gaan. Daarnaast kregen we een brief van de gemeente dat ze onze wijk al voor 2030 compleet op het gas willen hebben. Tja is zo’n gasfornuis dan wel handig of kunnen we toch beter kiezen voor inductie. Ik wilde heel graag gas omdat ik koken op gas gewoon veel fijner vindt. Maar aan de andere kant is een inductie plaat weer makkelijker schoon te maken. Uiteindelijk besloten we om voor gas te gaan.

De indeling van de keuken.

Dat was natuurlijk het volgende waar we over na moesten denken alleen daar kwamen we dus echt niet uit. Hoe onze keuken nu is vind ik hem heel onlogisch ik koop namelijk compleet tegen een muur aan. Ik heb dus maar aan een kant ruimte om wat neer te zetten en dat vind ik echt bloed irritant. Als je dan ook nog aan die ene kant wat afwas hebt staan of bijvoorbeeld een crockpot kun je helemaal geen kant op. Daarnaast vind ik onze keuken eigenlijk te klein maar echt ruimte om hem uit te bouwen is er niet. Hier kwamen we dan ook niet uit.

Een goede keuken leverancier zoeken.

Je raadt het al we besloten dus opzoek te gaan naar goede bedrijven voor het zetten en ontwerpen van je keuken. Voor ons was dit niet zo heel moeilijk. We waren er namelijk al vrij snel uit dat we een afspraak wilde bij een bedrijf dat zelf de keukens maakt en niet een grote keten zoals de keukenkampioen. Zo kwamen we bij twee bedrijven uit. Een van die bedrijven was Mekx keukens waar we gelijk een goed gevoel bij hadden. Toch besloten we om met twee bedrijven af te spreken omdat je dan toch een beter beeld krijgt van de kosten en de mogelijkheden.

De uiteindelijke keuken kiezen.

Tja en dan is het dus tijd om bij die bedrijven echt jou eigen keuken te gaan ontwerpen. Paul van Merkx keukens kwam voor de eerste afspraak naar ons huis toe. We hadden namelijk aangegeven dat we vooral met de indeling moeite hadden en door de ruimte te zien kon hij ons misschien een goed advies geven. Dit bleek de juiste keuze te zijn want al snel kwam hij met ideetjes aan zetten waar wij zelf echt totaal niet aan hadden gedacht. Zo hebben we besloten om een stuk uit de muur tussen de keuken en de hal te gaan halen en daar een kast in te maken. Onze hal is namelijk heel breed en in de keuken kwamen we ruimte te kort.

De tweede afspraak was in de showroom. Daar zagen we al vrij snel een houtsoort die perfect bij onze eettafel paste dus die keuze was heel snel gemaakt. Toen moesten we beslissen of we grepen wilde of kastjes zonder grepen. Paul wist van mijn slechte handen en spieren af en adviseerde om grepen te nemen omdat ik anders de koelkast bijna niet open kreeg. Ook de grepen hadden we eigenlijk al heel snel uitgekozen omdat we door ons moodboard al heel goed wisten wat we wilde. Verder werd er toch besloten om de oven in de kast te maken omdat we deze dan op mijn werkhoogte konden plaatsen. Niet wat ik het mooiste vond maar uiteindelijk besloten we niet alleen naar het uiterlijk te kijken maar ook naar wat voor mijn lichaam slim was. Want tja dat lichaam van mij blijft maar achteruit hollen.

Ook hier besloten we toch voor een gasplaat te gaan. Verder besloten we vooral grote kasten te nemen met heel veel lades en 2 klepkastjes op een van de muren. Maar dat eind resultaat gaan jullie pas volgende maand zien. Echter toen we thuis waren en ons akkoord hadden gegeven voor de keuken begonnen we toch weer te twijfelen over die gasplaat. Want het was wel zonde als die alweer snel vervangen zou moeten worden, we hadden die zonnepanelen ook niet voor niks aangeschaft en gas zou steeds duurder worden. Dus belde we uiteindelijk toch weer naar de keukenboer toe of we toch nog een inductie plaat konden krijgen. Zo gezegd zo gedaan.

Dus nu het uitzoeken van de keuken achter de rug is en we onze droomkeuken uitgekozen hebben en de datum waarop die gezet wordt. Kan ik jullie binnenkort meenemen naar de verbouwing zelf en het eindresultaat.

Liefs. Melanie

*** Let op bloggen is een hobby voor mij, ik heb dan ook niemand die mijn teksten na kijkt op spelling want dat zou mij een paar 100 euro in de maand kosten. Ik heb dyslexie dus de kans is groot dat er hier en daar een spelfoutje in de tekst staat. Ik doe er alles aan om deze te voorkomen maar helaas is dat niet altijd mogelijk. ***

Bookstamel

Lezen en koken is een passie van mij. Deze passies deel ik op mijn blog

Dit vind je misschien ook leuk...

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest

CommentLuv badge

1 Reactie
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
trackback

[…] in dezelfde maand verbouwing is echt geen pretje. Ik vertelde jullie eerder al alles over het uitzoeken van de keuken. Deze maand zal ik jullie eindelijk het resultaat van de keuken en de badkamer laten zien. Helaas […]

1
0
Zou graag je gedachten willen weten, laat een reactie achter.x