Poke bowl met Mango

Hallo lieve lezers van bookstamel, afgelopen week liep ik met mijn vriend in de supermarkt toen hij een mango zag liggen! Hij wilde graag een keer verse mango proberen dus namen we er een mee. Omdat ik ook nog wat rijpe avocado’s had liggen besloot ik om er een lekkere pokebowl van te maken. Het recept voor deze poke bowl deel ik vandaag met jullie. Een poke bowl is makkelijk snel en ideaal voor de restjes in de koelkast.

Pokebowl met Mango
De oorsprong van de Poke bowl.

Heel veel mensen denken bij een Poke bowl aan sushi of een Japans restaurant. Echter is de Poké een traditioneel gerecht uit Hawaï. De traditionele Hawaïaanse poke bevat vis die is gekaakt, ontveld en gefileerd. De vis word langs de ruggengraat in stukken gesneden als een filet en vervolgens geserveerd met zeezout, zeewier en bijv limu. Deze vorm van poke werd populair rond 1970 en is nog steeds de meest gebruikte vorm op Hawaï.

Ecther omstreeks 2012 werd de poke een populair gerecht op het vasteland van de Verenigde Staten en kwamen er vele variaties op de poke. De aangepaste varianten bevatten ingrediënten als avocado, teriyaki, koriander, ananas en komkommer. In Nederland eten we het vaak met rijst en bijvoorbeeld edammerboontjes. Maar je kan dus eindeloos combineren met smaak om een lekkere poke bowl te maken. Zolang je maar lekkere verse ingrediënten gebruikt zit je altijd wel goed.

Wat heb je nodig voor mijn poke bowl met mango.
 • 200 gram sushi rijst
 • 200 gram verse tonijn
 • 200 gram verse zalm zonder vel
 • 1 avocado
 • 1 mango
 • 1/2 tot 1 komkommer
 • Wasabi mayo
 • Soya saus
En zo maak je de pokebowl.
 • Kook de rijst volgens de verpakking en laat afkoelen.
 • Snij ondertussen de mango in blokjes.
 • Vervolgens de avocado in dunne plakjes.
 • De helft van de komkommer snij je in kleine blokjes van de andere rasp je slieren met de kaasschaaf.
 • Vervolgens is het de beurt aan de tonijn en de zalm ook deze snij je in kleine blokjes.
 • Leg een bolletje rijst in het midden van een kom of bord.
 • De overige ingrediënten verdeel je over de rand van de kom of het bord.
 • Vervolgens druppel je een beetje soya saus over de rijst
 • en trek je een paar streepjes wasabi mayo over de vis heen.

Eet smakelijk.

Heb je geen zin in een poké met mango probeer dan eens mijn poke bowl voor studenten makkelijk snel en een stuk goedkoper omdat we hier gerookte vis gebruiken en geen verse vis.

*** Let op bloggen is een hobby voor mij, ik heb dan ook niemand die mijn teksten na kijkt op spelling want dat zou mij een paar 100 euro in de maand kosten. Ik heb dyslexie dus de kans is groot dat er hier en daar een spelfoutje in de tekst staat. Ik doe er alles aan om deze te voorkomen maar helaas is dat niet altijd mogelijk. ***

Bookstamel

Lezen en koken is een passie van mij. Deze passies deel ik op mijn blog

Dit vind je misschien ook leuk...

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest

CommentLuv badge

14 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Joyce - SomedayTodayNL
2 jaren geleden

Oeh ik hou van Pokebowls! Deze ziet er ook lekker uit.

Joyce – SomedayTodayNL onlangs geplaatst…Mijn doelen voor 2022My Profile

Manon Ruitenberg Fotografie
2 jaren geleden

Heerlijk zo’n poke bowl. Ik vind de versie met advocado en zalm of tonijn ook altijd zo lekker. Ik moet eerlijk zeggen dat ik het zelf nog nooit heb gemaakt.

Bookstamel
2 jaren geleden

Ooh yes voor die met advocado en zalm en tonijn mag je mij ook wakker maken. Ik maak zelf vaak een variant met gerookte vissoorten en garnalen erg lekker. Maar het liefst maak ik hem met verse vis. Helaas is een goed stuk zalm of tonijn bij de visboer zo 15 euro waardoor dat helaas niet voor iedereen is weg gelegd.

Linda
2 jaren geleden

Voordat ik je post las, wist ik nog niet wat we vanavond zouden eten. Nu wel 😄

Het ziet er heerlijk uit, dank voor je recept!

Bookstamel
2 jaren geleden
Antwoord aan  Linda

Graag gedaan als je het hebt gemaakt hoor ik graag hoe je het vondt

Nicole Orriëns
2 jaren geleden

Ik heb steeds de associatie met een Pokemon : ) Maar wat een leuk concept zeg, zo’n poke bowl. Het ziet er superlekker uit op de foto’s.
Nicole Orriëns onlangs geplaatst…Naaien@home Bobbi Eden: 11 gratis patronen in het boek!My Profile

Bookstamel
2 jaren geleden
Antwoord aan  Nicole Orriëns

Haha dat is een goede al zou ik liever geen pokemon eten 😛 Die vang ik liever.

Lindaschrijftop
Lindaschrijftop
2 jaren geleden

Ik ken heel het gerecht niet van naam, maar het ziet er erg lekker uit.

Bookstamel
2 jaren geleden
Antwoord aan  Lindaschrijftop

Dankjewel ik ken het gerecht al erg lang ze serveren het vooral in sushi restaurants. Vandaar dat veel mensen denken dat het een Japans gerecht is maar dat is het dus niet.

Jouvence
Jouvence
2 jaren geleden

Deze poke bowl ziet er echt heerlijk uit! Ik ga hem zeker een keer maken.

Tessa
2 jaren geleden

Op de vis na lijkt mij dit echt super lekker! Het ziet er ook gezellig uit
Tessa onlangs geplaatst…Review: NYX Jumbo PencilMy Profile

Bookstamel
2 jaren geleden
Antwoord aan  Tessa

Je kan van plaats vis heel goed kip nemen dan is het ook heerlijk

Mandy
Mandy
2 jaren geleden

Ik dacht indd ook aan Japans! Hij ziet er heerlijk uit

Mitchel
2 jaren geleden

Poké bowl kan ik niet een favoriet noemen, maar mango’s verwerk ik wel graag in een salade. Of op een toetje, lekker.
Mitchel onlangs geplaatst…Verschillende lagen aan emoties | ColumnMy Profile

14
0
Zou graag je gedachten willen weten, laat een reactie achter.x