Het favorieten recept van Giulia Califano

Hallo lieve lezers van Bookstamel, Vandaag laat ik jullie kennis maken met een nieuw onderdeel op mijn blog! Vanaf deze week zal ik namelijk op de zaterdagen de favorieten van Collega bloggers gaan delen. Deze week bijt Giulia Califano van de blog Bij Mama Thuis de spits af met haar favoriete recept! En dat recept past natuurlijk perfect bij eerste kerstdag! Lijkt het jou nou leuk om ook een keer een stukje over jou favoriete …… dit kan echt van alles zijn te schrijven voor mijn blog stuur mij dan gerust een mailtje op bookstamel@gmail.com. Voor nu maak kennis met de Granola van Giulia Califano.

Kerstgranola
Mijn favoriete recept: kerstgranola

Granola, dat vind ik nou echt zo’n geniale uitvinding! Je mengt wat gezonde ingrediënten door elkaar, stopt ze in de oven en je kunt genieten. Binnen een mum van tijd ruikt je huis overheerlijk en voor je het weet heb je een volle pot granola op het aanrecht staan, waar je – als je er enigszins vanaf kunt blijven – zeker een week van kunt genieten. Mmm! En met kerst? Dan maak je natuurlijk kerstgranola!

Dat is immers ook zo handig, leuk en lekker aan granola: je kunt telkens weer een compleet andere smaak creëren. De ene keer met kaneel, de ander keer met chocolade. Voor jou misschien met noten, voor een ander met kokos. En voor Kerstmis natuurlijk met onder andere chocolade, cranberries en sinaasappel!

Dit recept maak ik elk jaar en is telkens weer een groot succes. Ook buiten de kerstperiode om natuurlijk 😉 Alleen de geur al doet me aan kerst denken en de combinatie van ingrediënten is gewoon echt fan-tas-tisch! Wat smaaksensatie betreft is dit recept absoluut mijn favoriet uit de 12 recepten die ik deel ik mijn e-book. En uiteraard is het hartstikke simpel te maken! Om jou ook een extra lekkere kerst te bezorgen, deel ik hier exclusief hét recept voor mijn kerstgranola. Smullen maar!

Ingrediënten voor circa 500 gram kerstgranola
 • 200 gram havermout
 • 100 gram pecannoten
 • 100 gram pompoenpitten
 • Flinke snuf kaneel
 • Snufje gemberpoeder
 • Heel klein snufje nootmuskaat
 • Druppeltje vanille-extract
 • 50 gram ahornsiroop
 • 100 gram chocolade, in stukjes
 • 200 gram gedroogde cranberries
 • Rasp van de schil van 1 sinaasappel

Bereidingswijze

 1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
 2. Meng de havermout met de pecannoten, de pompoenpitten, de kaneel, het gemberpoeder, de nootmuskaat, het vanille-extract en de ahornsiroop.
 3. Verdeel het mengsel over een met bakpapier beklede bakplaat en bak in circa 20 minuten goudbruin.
 4. Haal de granola uit de oven en laat goed afkoelen.
 5. Schep de granola in een luchtdichte pot en voeg de cranberries, chocolade en geraspte sinaasappelschil toe.
 6. Doe het deksel op de pot, schud goed en klaar is je kerstgranola!

Smullen maar! Als je van bovenstaande ingrediënten houdt, dan doe je dat natuurlijk gerust het hele jaar. Dat doe ik ook 😉

Nou dat recept klinkt heerlijk toch! Ik ga het zeker een keer maken. Super bedankt voor jou leuke gastblog Giulia.

Heel veel liefs, Melanie

*** Let op bloggen is een hobby voor mij, ik heb dan ook niemand die mijn teksten na kijkt op spelling want dat zou mij een paar 100 euro in de maand kosten. Ik heb dyslexie dus de kans is groot dat er hier en daar een spelfoutje in de tekst staat. Ik doe er alles aan om deze te voorkomen maar helaas is dat niet altijd mogelijk. ***

Bookstamel

Lezen en koken is een passie van mij. Deze passies deel ik op mijn blog

Dit vind je misschien ook leuk...

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest

CommentLuv badge

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
0
Zou graag je gedachten willen weten, laat een reactie achter.x