Dag 2021

Lieve lezers van Bookstamel, Vandaag neem ik met mijn blog afscheid van 2021. Tja en wat een jaar was 2021 laten we maar gauw zeggen dat het niet echt mijn jaar was. Ik hoop dan ook dat jullie 2021 een stuk mooier was dan de mijne. Maar vol goede moed en met super leuke ideetjes kijk ik uit naar 2022. Laten we van 2022 mijn jaar maken maar ook jou jaar! Wat zou jij nou graag bereiken in 2022?

Mijn lichaam

Jeetje mijn lichaam holde dit jaar achteruit. Het begon allemaal met het herstellen van een operatie in mijn hand die ik het jaar ervoor had in september. Ik begon het jaar dan ook met handtherapie en hopend dat ik de kracht in mijn hand weer zou terug krijgen. Helaas bleven mijn handen moeilijk doen. Er volgde een cortisone injectie nog een operatie nog een cortisone injectie en vooral heel veel pijn. Alsof mijn handen nog niet genoeg was gingen mijn ogen in eens enorm achteruit en kreeg ik een peesontsteking in mijn schouder waar ik ook weer een cortisone injectie in kreeg. En zo sukkelde we het jaar door. Tot we opeens slikklachten kregen en een versnelde hartslag. Dit voelde aan alsof ik in de hel was beland en zeker de slikklachten hoop ik nooit meer terug te krijgen.

Hoe verder in 2022 met mijn lichaam.

Ik kijk naar 2022 met goede moed. De slikklachten zijn zo goed als over nog heel af en toe heb ik er last van. De ernstige kwalen zijn uitgesloten als het gaat om mijn hart en waarschijnlijk komt de snelle hartslag door stress. Dus komend jaar staat in het teken van nog beter mijn grenzen bewaken en nog beter om leren gaan met de stress. Daarnaast wil ik graag wat kilootjes kwijtraken in 2022 wat in 2021 totaal is mislukt. Maar geestelijk gaat het prima dus ik weer zeker dat dit me in 2022 wel gaat lukken.

Geestelijk

Jeetje hierin heb ik echt stappen gezet afgelopen jaar. Begin van het jaar was ik nog erg onzeker inmiddels krijg ik langzaam aan weer meer zelfvertrouwen. Ik was bang voor heel veel dingen waaronder spuiten en bloedprikken er moest altijd iemand met me mee. Het afgelopen jaar ben ik zo vaak geprikt dat ik dit voortaan alleen doe en helemaal niet meer zo eng vindt. Ik leer steeds meer dat ik veel sterker ben dan ik dacht dat ik was en overwin steeds meer van mijn angsten.

Waar wil ik op focussen in 2022?

Echt grote doelen heb ik niet voor 2022 ik wil gewoon lekker doorgaan zoals ik nu doe als we het hebben over mijn geestelijke gezondheidsstaat. Ik wil nog meer zelfvertrouwen krijgen nog meer angsten overwinnen en nog zelfstandiger worden. En zoals ik hier boven al schreef wil ik beter leren omgaan met gevoelens en stress.

Mijn blog

Tja die was afgelopen jaar een beetje een rommeltje hij liep prima dat is het niet. Maar achter de schermen ging er van alles mis. Recensies en blogs van eigen bodem vertraagde o.a door mijn ziek zijn maar ook door corona en het papier te kort. Boeken werden uitgesteld kwamen opeens een stuk later uit waardoor er veel geschoven moest worden. Het bloggen werd een moetje en was totaal niet meer ontspannen omdat ik zover achter ging lopen. Ik ben gaan bloggen omdat ik me eigen nuttig wilde voelen omdat ik door mijn ziek zijn niet kon werken. Maar hier door ging het dus bijna op werken lijken en belande ik in een burn out oepsie!

Mijn blog in 2022

Wordt super leuk en boordevol leuke items! Maar ik neem wel een stapje terug. Van 5 auteurs van eigen bodem in de maand gaan we terug naar 3 (Behalve in jan en feb omdat ik er dus nog een paar moet inhalen) Ik neem bijna geen nieuwe recensie aanvragen meer aan maar ga meer lezen uit eigen kast. Natuurlijk blijf ik samenwerken met een aantal toffe uitgeverijen maar ik moet aan mezelf denken en iets vaker nee zeggen.

Er komen meer gasten aan het woord zo kan je 3 zondagen in de maand een super leuk kort verhaal lezen geschreven door een leuke Nederlandse of Vlaamse auteur. Komen er leuke gastblogs van andere bloggers die jou vertellen over hun favorieten en dit kan echt van alles zijn van knutselmateriaal tot vakantieland.

Ik ga jullie meenemen in onze verbouwing in januari en februari. En daarna ga ik de lekkerste recepten weer met jullie delen zowel op mijn blog als op mijn youtube kanaal. Waar ook een super tof item komt waarbij 1x in de maand een of meerdere auteurs gezellig bij mij komen eten.

Ook ga ik jullie meer meenemen in mijn beperkingen en wat dit betekend voor mijn leven. Maar ook neem ik jullie vaker mee op een leuk uitje naar een van mijn favoriete plekken.

Je hoort het al plannen genoeg. Maar allemaal op een rustig tempo, geen vaste deadlines of dagen, geen druk gewoon lekker bloggen als ik er zin in heb.

Ik hoop jullie allemaal weer te zien in 2022 en wens jullie voor nu hele fijne feestdagen en een gezond nieuwjaar!

Liefs, Melanie

*** Let op bloggen is een hobby voor mij, ik heb dan ook niemand die mijn teksten na kijkt op spelling want dat zou mij een paar 100 euro in de maand kosten. Ik heb dyslexie dus de kans is groot dat er hier en daar een spelfoutje in de tekst staat. Ik doe er alles aan om deze te voorkomen maar helaas is dat niet altijd mogelijk. ***

Bookstamel

Lezen en koken is een passie van mij. Deze passies deel ik op mijn blog

Dit vind je misschien ook leuk...

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest

CommentLuv badge

2 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Lindaschrijfthetop
2 jaren geleden

Een goed voornemen om aan jezelf te gaan denken in 2022. En bloggen moet zeker geen moetje worden, al hoewel ik je leuke blogs wel gemist heb!

Bookstamel
2 jaren geleden
Antwoord aan  Lindaschrijfthetop

Aah wat leuk om te horen. Ik heb het zelf ook enorm gemist hoor. Maar als je van slikklachten naar hartklachten gaat en soms al te moe was om op te staan dan moet je pas op de plaats maken. Dus dat wil ik dit jaar voorkomen. Maar er komen al weer super veel leuke dingen aan.

2
0
Zou graag je gedachten willen weten, laat een reactie achter.x