Omarm óns van Ryanne Veldkamp

Hallo lieve lezers van Bookstamel, De laatste weken van december zijn ingegaan en we bereiden ons langzaam aan voor op 2022. Ik hoop op een jaar met meer structuur en vooral een veel betere gezondheid. Morgen krijg ik de uitslag van mijn hartonderzoeken en dat vindt ik best een beetje spannend. Dus vandaag komt er niet zo heel veel uit mijn handen. Maar goed ik las deze week wel weer een heel mooi boek en dat is Omarm óns van Ryanne Veldkamp een debuterende auteur. Vandaag is het dan ook mijn beurt in de blogtour van dit boek en neem ik jullie mee in mijn mening over dit boek.

Recensie Omarm ons
Recensie Omarm óns.

Titel: Omarm óns Auteur: Ryanne Veldkamp Uitgeverij: Hartklopper Genre: Roman Cijfer: 9,5

Hier gaat het boek over.

Lieke is even helemaal klaar met mannen als ze voor een half jaar naar Zeeland vertrekt om op het huis van haar tante te passen. Maar toch: wie is die buurjongen die haar van de trein haalt nou echt?

Lieke verruilt een half jaar lang het Groningse Haren voor Zeeland. Ze heeft net ontdekt dat haar vriend Nick er een dubbelleven op nahield. Met deze ervaring op zak is ze voorlopig echt even klaar met de liefde. Tenminste, dat had ze gedacht… Vanaf het moment dat Lucas, haar nieuwe, tijdelijke buurman, haar ophaalt van het station wekt hij haar interesse. Lucas, voor vrienden: Luuk, is beslist knap en Lieke kan niet voorkomen dat hij haar enorm aantrekt en intrigeert. Maar Luuk is behalve een ontzettend leuke verschijning om te zien ook enorm gesloten. Ze probeert toenadering te zoeken, maar Luuk weigert het achterste van zijn tong te laten zien. Lieke wil maar wat graag weten wat er schuil gaat achter de muur die Luuk optrekt. Lukt het Lieke om hem ervan te overtuigen dat hij haar kan vertrouwen, of is Luuk op zijn beurt te beschadigd om nog in de liefde te kunnen geloven?

Dit vind ik van het boek.

Ryanne Veldkamp is een debuterend auteur en dan is het altijd een beetje afwachten of het verhaal je gaat pakken. Maar daar hoeft Ryanne niet bang voor te zijn want dit is toch wel een van de mooiere boeken die ik dit jaar gelezen heb. Je kan dus wel zeggen dat ze een zeer sterk debuut heeft geschreven.

Maar goed laat ik bij het begin beginnen zoals ik altijd doe. De cover van Omarm óns en deze vind ik prachtig. De kleuren zijn super mooi en het boek heeft een romantische uitstraling. Daarnaast maakte de flaptekst me gelijk heel erg nieuwsgierig.

Dan gaan we naar het verhaal zelf. In het begin was ik even bang dat dit boek enorm zou gaan tegen vallen. Want eigenlijk al vrij snel nadat Lieke Lucas haar nieuwe buurman ontmoete wist ik wel een beetje waar het verhaal naar toe zou gaan. In elk geval als we het hebben over een van de geheimen die Lucas met zich mee draagt. Ik was dan ook bang dat het boek heel voorspelbaar zou worden. Maar niks van dat alles was waar gelukkig.

Ryanne wist namelijk voor genoeg wendingen te zorgen waardoor het verhaal heerlijk bleef om te lezen. Daarnaast zijn de personages van Lieke en Lucas enorm goed uitgewerkt. Van het begin kun je met beide meeleven. Vooral het rauwe verdriet van Lucas wist Ryanne op zo’n manier te beschrijven dat het wel bij je binnen moet komen. Daarnaast lag ik af en toe helemaal dubbel om de over vrolijke Lara iedereen zou zo’n vriendin moeten hebben.

Omarm óns is een boek over rouw verwerking, vriendschap, liefde en nog zoveel meer. Een boek dat je zal betoveren en ontroeren al met al dus een prachtig liefdes verhaal. Daarom krijgt dit boek van mij een mooie 9,5.

Liefs, Melanie

*** Let op bloggen is een hobby voor mij, ik heb dan ook niemand die mijn teksten na kijkt op spelling want dat zou mij een paar 100 euro in de maand kosten. Ik heb dyslexie dus de kans is groot dat er hier en daar een spelfoutje in de tekst staat. Ik doe er alles aan om deze te voorkomen maar helaas is dat niet altijd mogelijk. ***

Bookstamel

Lezen en koken is een passie van mij. Deze passies deel ik op mijn blog

Dit vind je misschien ook leuk...

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest

CommentLuv badge

1 Reactie
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
trackback

[…] lieve lezers van Bookstamel, eind vorig jaar las ik het debuut van Ryanne Veldkamp Omarm óns wat een ijzersterk debuut was. Ik gaf dat debuut namelijk een 9,5 en dat is een cijfer dat ik niet […]

1
0
Zou graag je gedachten willen weten, laat een reactie achter.x