5 van mijn favoriete kerstrecepten

Hallo lieve lezers voor Bookstamel, Het is december en dat betekend een maand vol liefde en warmte. Nou ja bij de meeste mensen want hier is het momenteel vooral veel stress en drukte omdat we het halve huis moeten inpakken voor de verbouwing die 3 januari begint. Tja en dan hebben we ook nog een lichaam dat niet mee werkt. Maar goed we blijven positief want we krijgen er een top huis voor terug. Zeker de keuken wordt een hele verbetering zowel het uiterlijk als bepaalde manieren van werken. Zo word alles namelijk precies op mijn werk hoogte gemonteerd. Ik kan dan ook niet wachten om volgend jaar een uitgebreid kerstdiner te maken in de nieuwe keuken. Maar voordat zover is deel ik vandaag met jullie 5 van mijn favoriete kerstrecepten

Kipcocktail

Nou laat ik maar beginnen met het recept waar ik hele speciale herinneringen aan heb. Dat is namelijk de Kipcocktail die mijn vader mij als klein meisje leerde maken. Ik wist namelijk al vrij jong dat ik kok wilde worden. Dus als het even kon dan dook ik met mijn vader of moeder mee de keuken in. In die tijd maakte mijn vader vaak nog het kerstdiner voor de hele familie.

En elk jaar hadden we dan het zelfde voorgerecht een kipcocktail. Een recept wat niet super moeilijk is om te maken maar wel altijd een grote hit is! Niet alleen bij mijn familie maar ook bij alle gasten voor wie ik dit sinds dien heb mogen maken. Maar goed dit was dus het aller eerste kersrecept dat ik als klein meisje leerde maken. Ik kreeg een short om van mijn vader. Hij had engelen geduld want hoe langzaam ik ook ging hij liet mij alles zelf doen. Natuurlijk deed hij dingen wel voor of vertelde me hoe ik het moest doen. Maar verder mocht ik het gerecht helemaal alleen maken. En wat was ik trots toen ik mijn aller eerste kipcocktail af had!

Laat je het me weten als je deze kipcocktail hebt gemaakt?

Het tweede recept dat ik met jullie wil delen is ook een echte klassieker. Als jong meisje maakte mijn oma en moeder al regelmatig stoofpeertjes maar dit aten we eigenlijk nooit met kerst. Wij aten het vaak als toetje gewoon in de winter. De stoofpeertjes van mijn moeder waren dan ook een stuk zoeter dan deze variant.

Later toen ik mijn vriend leerde kennen vierde wij natuurlijk ook kerst bij zijn moeder. Daar krijgen we eigenlijk elke kerst stoofpeertjes met draadjesvlees en aardappels. Haar stoofperen waren dan ook een stuk hartiger van smaak dan dat ik gewend was van mijn moeder. Maar ook deze peren vind ik heerlijk.

Nu heb ik zelf dit recept gemaakt wat er een beetje tussen in zit. Aan de ene kant is het wat hartig maar er zit een zoete ondertoon aan. Wel zit er een stuk minder suiker in op deze manier. Deze peertjes kun je dan ook heerlijk eten als bijgerecht met kerst of als nagerecht met een beetje yoghurt eronder!

Laat je het me weten als je deze Stoofpeertjes hebt gemaakt?

Stoofpeertjes
Peperkoek mannetjes

Het volgende recept dat ik met jullie ga delen. Is niet echt een gerecht maar een lekker recept om tussendoor met kerst te snoepen. En het is ook nog eens een super leuk recept om samen met kinderen of kleinkinderen te gaan maken. Want welk kind vindt het nu niet leuk om gezellig koekjes te bakken!

Nog een voordeel aan het bakken van deze peperkoek mannetjes is dat je hele huis gelijk heerlijk naar kerstgeur ruikt. Dat komt natuurlijk door de kruiden die in deze koekjes zitten. En daarnaast is dit voor mij gewoon het ultieme kerstkoekje!

Dus ik zou zeggen ga deze peperkoek mannetjes snel bakken!

Het vierde recept is ook weer een lekkernij! Dit is echt een recept wat je super snel maakt en wat je ook nog eens een dag van te voren kan maken dus weinig stress met kerst!

Of je de rockyroad nu eet als dessert of als gebakje bij de koffie in de avond het kan allemaal. Wat ik zelf zo leuk vind aan rockyroad is dat je het ook ideaal kan maken met allerlei restjes die je hebt. Zolang je namelijk de basis van de chocolade en koekjes hebt kun je er van alles in doen. Cranberry’s, noten, marshmellows restjes kerst chocolade etc.

Ik heb natuurlijk mijn favoriete Kerst rockyroad voor jullie gemaakt. Maar ben ook reuze benieuwd naar jou favoriete versie.

Kerst rockyroad

Als laatste recept wilde ik eigenlijk deze chocolademousse met jullie delen. Maar dan had ik wel heel veel zoete recepten. Dus leek het mij veel leuker om een lekker brunchrecept met jullie te delen.

En wat is er nu lekkerder voor de brunch dan een heerlijk vers gebakken broodje? Tja maar welk beleg doe je er dan op met kerst? Nou ik ben gegaan voor een broodje paling met zalm.

Ik heb eigenlijk voor dit broodje gekozen omdat ik gewoon gek ben op vis en paling en zalm mijn favorieten vissoorten zijn.

Hopelijk hebben jullie een beetje inspiratie op gedaan met mijn 5 favorieten recepten voor de kerst. Ik wens iedereen alvast hele fijne feestdagen.

Liefs, Melanie

*** Let op bloggen is een hobby voor mij, ik heb dan ook niemand die mijn teksten na kijkt op spelling want dat zou mij een paar 100 euro in de maand kosten. Ik heb dyslexie dus de kans is groot dat er hier en daar een spelfoutje in de tekst staat. Ik doe er alles aan om deze te voorkomen maar helaas is dat niet altijd mogelijk. ***

Bookstamel

Lezen en koken is een passie van mij. Deze passies deel ik op mijn blog

Dit vind je misschien ook leuk...

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest

CommentLuv badge

1 Reactie
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
petrasparkblog
2 jaren geleden

Ik ga voor de kerstkoekjes

1
0
Zou graag je gedachten willen weten, laat een reactie achter.x