Naar de Noorderzon van Mienke Fijen

Hallo lieve lezers van Bookstamel, Jeetje wat een spannend weekend komt er aan want word Max Verstappen nu wel of geen kampioen. Ik hoop natuurlijk van wel maar de tijd moet het leren. Natuurlijk heb ik deze week weer lekker gelezen. Een van de boeken die ik deze week gelezen heb is Naar de Noorderzon van Mienke Fijen. Ik mocht namelijk meedoen aan de blogtour van Naar de Noorderzon super leuk natuurlijk! Vandaag is dan ook de dag dat ik mijn mening over dit boek met jullie mag gaan delen.

Cover boek Naar de noorderzon

Recensie Naar de Noorderzon.

Titel: Naar de Noorderzon Auteur: Mieke Fijen Uitgeverij: Hartklopper Genre: Feelgood Cijfer: 8,5

Hier gaat het Naar de Noorderzon over.

Het leven van Annabelle oogt als het perfecte plaatje. Ze heeft een erg aantrekkelijke en succesvolle echtgenoot, drie prachtige kinderen, een schitterende villa, een fijne baan en een hele toffe hobby: natuurfotografie. Als haar vader wordt getroffen door een hartinfarct en ze er diezelfde dag achterkomt dat haar echtgenoot het niet zo nauw neemt met de huwelijkse trouw, is dat het begin van een ellendige periode waarin haar volmaakt ogende leven drastisch wordt opgeschud. Ze cijfert zichzelf weg en raakt langzaamaan uitgeput. Annabelle snakt naar rust om haar leven te overzien en alles op een rijtje te zetten. Juist op dat moment komt er een uitnodiging uit de lucht vallen die ze niet kan weigeren; een uitgelezen kans om haar geliefde hobby uit te oefenen in een land dat zich er bij uitstek voor leent.

Dit vind ik van het boek.

Naar de Noorderzon is het debuut boek van Mieke Fijen en laat ik maar gelijk beginnen met te zeggen dat dit echt een steengoed debuut is. Maar goed zoals altijd zal ik maar eens bij de cover beginnen. De oranje letters die de titel vormen in combinatie met de oranje hangmat vind ik echt super tof! De titel vind ik erg goed gevonden en past dan ook prima bij het verhaal.

Tja en dan gaan we naar het verhaal zelf. Laat ik beginnen met het feit dat Mieke Fijen vooral haar personages goed uiteen heeft weten te zetten. Annabelle is een zeer interessant personage dat van een iets wat onzekere vrouw uit groeit tot een pracht vrouw maar hé dat moet je zelf maar gaan ontdekken in het boek. Haar zoon is een echte puber en de mensen die ze in het boek ontmoet zijn stuk voor stuk leuke personages.

Het verhaal zelf is prima opgebouwd en overal zit wel wat spanning of een onverwachtse wending. Ik vond het leuk dat we de ene keer in het hier en nu waren en dan weer in het verleden. Zeker die stukjes uit het verleden voegde veel toe aan de beleving en ontwikkeling van de personages. Daarnaast is dit gewoon een heerlijk feelgood boek zoals het moet zijn. Er is wat drama er is wat liefde er is hoop er is boosheid er zijn vriendschappen en nog zoveel meer. Ik zou zeggen laat je door Mienke meenemen naar het prachtige Noorwegen laat je betoveren en geniet van dit mooie verhaal. Van mij krijgt het een dikke 8,5.

Heel veel liefs, Melanie

Een andere feelgood die ik echt kan aanraden is

*** Let op bloggen is een hobby voor mij, ik heb dan ook niemand die mijn teksten na kijkt op spelling want dat zou mij een paar 100 euro in de maand kosten. Ik heb dyslexie dus de kans is groot dat er hier en daar een spelfoutje in de tekst staat. Ik doe er alles aan om deze te voorkomen maar helaas is dat niet altijd mogelijk. ***

Bookstamel

Lezen en koken is een passie van mij. Deze passies deel ik op mijn blog

Dit vind je misschien ook leuk...

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest

CommentLuv badge

3 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
trackback

[…] Vindt je Coup de Foudre een leuk boek lees dan ook eens mijn recensie van Naar de Noorderzon. […]

trackback

[…] dan over Vluchtgedrag van Mienke Fijen. Dit is haar tweede boek. Eerder las ik al haar debuut boek Naar de Noorderzon wat me echt wist te verassen. Dus ik was echt reuze benieuwd naar dit tweede boek van haar hand. Je […]

trackback

[…] Fijen is bekend van haar feelgoodromans Naar de Noorderzon en Vluchtgedrag die respectievelijk in november 2020 en september 2021 zijn verschenen. In 2021 […]

3
0
Zou graag je gedachten willen weten, laat een reactie achter.x