Bron Hart van Nico de Braeckeleer

Hallo lieve lezers van Bookstamel, afgelopen dagen heb ik lekker veel gelezen. Ik begin een beetje te wennen aan de medicatie al voel ik me door de beta blokkers echt een oud omatje af en toe. Soms ben ik er ook wat duizelig van of zweet ik me kapot. Maar goed dan maar wat meer rust nemen en dus lekker veel lezen. Een van de boeken die ik gelezen heb is Bron: Hart van Nico de Braeckeleer. Vandaag is het dan ook mijn beurt in de blogtour van dit boek! Tijd dus om jullie te gaan vertellen wat ik van Bron: Hart vindt.

Recensie Bron: Hart

Titel: Bron Hart Auteur: Nico Braeckeleer Uitgeverij: TDM Publishing Genre: Young adult Cijfer: 6,5

Hier gaat het boek over.

De 17-jarige Zoë wordt in een labo onderworpen aan tests. Haar vriend Justin redt haar, vast van plan om samen in het geheim een nieuw leven op te bouwen, ver weg van de wetenschappers. Maar Zoë kan haar oude leven niet zomaar loslaten, en krijgt het niet over haar hart om haar lotgenoten in de steek te laten. In een totaal veranderde maatschappij vecht Zoë voor gelijke rechten voor iedereen. Een strijd die uitmondt in een bloedbad…

Dit vind ik van het boek.

Tijd om het over Bron 2 Hart te gaan hebben. Ik begin zoals gewoonlijk natuurlijk bij de cover. Deze vind ik niet lelijk maar ook niet wauw! De flaptekst van dit boek trok me echter wel enorm aan waardoor ik super veel zin had om dit boek te gaan lezen. De titel is niet wow maar gewoon prima.

Dan gaan we naar het verhaal zelf. Laat ik beginnen met te zeggen dat ik de schrijfstijl van Nico op zich fijn vindt er staan niet te veel moeilijke woorden in en de hoofdstukken zijn duidelijk en niet te lang. De opbouw in de verhaal lijn is ook prima.

Waar ik echter wat moeite mee heb zijn de personages. Ook al is dit een young adult ik mis een klein beetje diepgang bij de personages waardoor ik wat meer met ze kan meeleven. Ik vind ze nog vrij vlak op een of andere manier wekken ze niet echt mijn interesse en dat vind ik enorm jammer. Want dit verhaal heeft zeker heel veel potentie. Ik hou sowieso van dit genre maar ook de thema’s die aan bod komen vind ik interessant. Zou komen onderwerpen als Pesten, Discriminatie, liefde en hoop aan bod. Stuk voor stuk mooie thema’s. De plot van het boek vindt ik ook leuk!

Al met al heb ik dus wisselende gedachten over dit boek aan de ene kant vind ik de verhaal lijn leuk maar mis ik wat diepgang en goed uitgewerkte personages. Daarom kan ik helaas dit boek niet meer dan een 6,5 geven.

Liefs, Melanie

*** Let op bloggen is een hobby voor mij, ik heb dan ook niemand die mijn teksten na kijkt op spelling want dat zou mij een paar 100 euro in de maand kosten. Ik heb dyslexie dus de kans is groot dat er hier en daar een spelfoutje in de tekst staat. Ik doe er alles aan om deze te voorkomen maar helaas is dat niet altijd mogelijk. ***

Bookstamel

Lezen en koken is een passie van mij. Deze passies deel ik op mijn blog

Dit vind je misschien ook leuk...

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest

CommentLuv badge

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
0
Zou graag je gedachten willen weten, laat een reactie achter.x