Alpacafarm Vorstenbosch

Hallo lieve lezers van Bookstamel, Sinds kort weet ik dus dat mijn snelle hartslag waarschijnlijk door teveel stress komt. Tijd dus om daar wat aan te gaan doen! Als er een ding is waar ik altijd wel vrolijk van wordt dan is dat dieren. Al een hele lange tijd hadden wij vouchers liggen voor een meet en greet met de alpaca’s van de alpacafarm in Vorstenbosch. Eindelijk was die dag daar en waar zat ik juist op de eerste hulp in het ziekenhuis. Aangezien dit vouchers van sociale deal waren en ik ze kwijt was baalde ik als een stekker. Maar uiteindelijk besloot ik de alpacafarm te bellen dat ik onderweg was naar het ziekenhuis en of we dan niet toch op een andere datum mochten komen. Bij Alpacafarm Vorstenbosch waren ze super vriendelijk en de datum kon verzet worden naar een weekje later Yes.

Tijd dus om jullie alles te gaan vertellen over mijn ontmoeting met de alpaca’s.

Meet en greet met de alpaca’s

Al meer als een jaar geleden had ik via social deals een meet en greet met de alpaca’s gekocht! Corona gooide roet in het eten dus dit uitje stond al erg lang gepland! Maar afgelopen week was het dan eindelijk tijd om de alpaca’s te gaan ontmoeten. Ik had er echt super veel zin in want ik vind alpaca’s echt vaccinerende dieren. De alpacafarm is niet zo ver bij ons vandaan dus we waren er zo. Daar aangekomen werden we hartelijk ontvangen en moesten we in de schuur verzamelen met alle mensen die een meet en greet hadden geboekt.

Een van de medewerkers van de alpaca farm kwam ons vervolgens halen. We gingen naar een afgesloten deel van de schuur waar bankjes stonden. Toen we daar gingen zitten kwamen er gelijk al wat nieuwsgierige alpaca’s een kijkje nemen. Vervolgens gaf de medewerkster van de alpacafarm wat uitleg over de alpaca’s.

Al deze weetjes vond ik super interessant want wist je dat alpaca’s in wel 22 verschillende erkende wolkleuren bestaan? Dat je daarnaast 2 verschillende soorten hebt De Huacaya heeft een zachte licht krullende vacht en de Suri heeft lange dikke lokken. De wol van de alpaca wordt voor verschillende producten gebruikt. Maar het meest interessante vond ik toch wel dat de alpaca afhankelijk is van de mens en dus geen wild dier is. Dat heb ik dus echt nooit geweten.

Alpacafarm Vorstenbosch is een grote alpacafarm ze hebben momenteel 68 alpaca’s op de farm en er worden 22 baby’s verwacht volgend jaar zomer. De alpaca’s moeten momenteel wel weer een beetje wennen aan de mensen omdat ze met corona helaas dicht moesten. Maar de alpaca’s zijn super nieuwsgierig er komt er regelmatig eentje kijken of jou karakter bij hem of haar past. Elk jaar kiezen ze een thema voor de namen van de baby alpaca’s dit jaar waren dat bomen, bloemen en kruiden.

Tijd om ze te gaan voeren.

Na de informatie over de alpaca’s is het dan tijd om ze te gaan voeren. Iedereen krijgt een bekertje voer en je mag in heel de schuur de alpaca’s voeren, een foto maken en ze aaien. Maar niet op hun koppie want dat vinden ze niet fijn. Martijn en ik besloten om naar de alpaca’s te gaan die van nature niet haantje de voorste waren maar toch wel heel nieuwsgierig waren toen wij er aankwamen.

We hebben erg veel lol gehad met de enige Suri op de farm deze noemde wij Ruud Gullit maar dat was natuurlijk niet zijn echte naam. Deze alpaca was een echte ondeugd en probeerde het voer zo uit het bekertje te stelen. Daarnaast was die ook erg goed in het trekken van aparte gezichten. Maar mijn favoriete alpaca was een kleine bruine baby alpaca. Deze baby alpaca lag lekker te genieten van zijn hooi en was helemaal tevreden. Het is echt super leuk om die diertjes eten te mogen geven. De ene alpaca is wat gulziger als de andere maar ze weten allemaal precies wat er in die bekertjes zit.

De meet en greet met de alpaca’s duurt een uurtje en wij hebben er enorm van genoten. De normale prijs voor deze meet en greet is 9,50 per persoon.

Informatie.
  • Alpacafarm Vorstenbosch heeft verschillende activiteiten van een meet een greet tot een wandeling met de alpaca’s van zomers een picknick in de wei tussen de alpaca’s tot kinderfeestjes. Meer informatie over de activiteiten vind je op Alpacafarm Vorstenbosch.
  • Bij de Alpacafarm verkopen ze allerlei alpaca producten en er zit een heel gezellig restaurantje bij waar je lekker wat kunt eten of drinken voor of na je bezoek aan de alpaca’s.
  • Je kunt ook logeren op de alpacafarm.

Alpacafarm Vorstenbosch vind je op de Leeghandseweg 10a 5476 VD Vorstenbosch

Heel veel liefs, Melanie

*** Let op bloggen is een hobby voor mij, ik heb dan ook niemand die mijn teksten na kijkt op spelling want dat zou mij een paar 100 euro in de maand kosten. Ik heb dyslexie dus de kans is groot dat er hier en daar een spelfoutje in de tekst staat. Ik doe er alles aan om deze te voorkomen maar helaas is dat niet altijd mogelijk. ***

Bookstamel

Lezen en koken is een passie van mij. Deze passies deel ik op mijn blog

Dit vind je misschien ook leuk...

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest

CommentLuv badge

1 Reactie
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Tessa
2 jaren geleden

wat een bijzondere ervaring. ik vind alpaca’s ook zo schattig
Tessa onlangs geplaatst…Terugblik 2021My Profile

1
0
Zou graag je gedachten willen weten, laat een reactie achter.x