Zeven zotgevallen van Bieke Vanlaeken

Hallo lieve lezers van Bookstamel, vele van jullie vieren vandaag Sinterklaas of hebben dat gisteren gedaan. Voor mij betekend 5 december altijd de start van een knusse wintermaand vol met liefde warmte en genegenheid. Vol met tijd maken voor elkaar en genieten van alle mooie lampjes om ons heen en hopelijk een beetje sneeuw. Vandaag ben ik eerst even bij mijn oma van 90 langs geweest en vanavond gaan we naar de formule 1 kijken. Maar voor ik dat ga doen is het eerst tijd voor mijn beurt in de blogtour van Zeven zotgevallen geschreven door Bieke Vanlaeken.

Cover zeven zotgevallen
Recensie Zeven zotgevallen.

Titel: Zeven zotgevallen Auteur: Bieke Vanlaeken Uitgeverij: Phoenixbooks Genre: Jeugdboek Cijfer: 7.5

Dit vind ik van het boek.

Normaal gesproken begin ik altijd met een stukje waar het boek over gaat. Maar in het geval van het jeugdboek Zeven Zotgevallen is dat een beetje lastig. Er staan namelijk 7 korte winterse verhaaltjes in en ik kan moeilijk in een korte samenvatting al die verhaaltjes samenvatten. Tja en dat is natuurlijk ook niet zo leuk want er moet nog wel iets te ontdekken overblijven natuurlijk. Dus begin ik dit keer gewoon lekker bij de cover.

Ik vind de tekening op de cover erg mooi het meisje met de mooie blauwe haren en het boek in d’r handen kijkt lekker vrolijk. Een tekening die kinderen zeker zal aansporen om het boek uit de kast te pakken. De titel vind ik ook heel erg leuk bedacht. Echt een boekje zo aan de buitenkant wat ik graag zou voorlezen aan jongere kinderen.

Dan gaan we naar de binnenkant en yes wat werd ik verrast. De verhaaltjes hebben namelijk super leuke onderwerpen maar staan ook nog eens allemaal in rijm. Door de korte rijmblokjes leest dit boekje weg als een trein en voor je het weet heb je al weer een verhaaltje uit.

Mijn lievelingsverhaaltje was denk ik degene die ging over een sneeuwpop. Deze sneeuwpop was namelijk een beetje verdrietig want hij wilde helemaal geen sneeuwman zijn hij wilde een sneeuwvrouwtje zijn! Dit staat super leuk beschreven in het rijmpje en van dit verhaal werd mijn hart dan ook helemaal warm.

In totaal staan er dus zeven van dit soort leuke verhaaltjes op rijm in het boek. En dat zorgt er al voor dat dit een super leuk voorleesboek is. Maar naast die zeven verhaaltjes staan er ook mooie illustraties in het boek. Dit mochten er van mij zelfs nog wel een ietsie pietsie meer zijn. Want kinderen kunnen de verhalen vaak helemaal tot leven laten komen in hun fantasie juist door dit soort mooie illustraties. Daarnaast was het boek ook veel te snel uit van mij hadden er nog wel een paar verhaaltjes meer in mogen staan.

Maar zoek jij nu nog een tof voorleesboek voor onder de kerstboom dan zou ik deze zeker aanraden! Het krijgt dan ook een mooie 7,5.

Liefs, Melanie

*** Let op bloggen is een hobby voor mij, ik heb dan ook niemand die mijn teksten na kijkt op spelling want dat zou mij een paar 100 euro in de maand kosten. Ik heb dyslexie dus de kans is groot dat er hier en daar een spelfoutje in de tekst staat. Ik doe er alles aan om deze te voorkomen maar helaas is dat niet altijd mogelijk. ***

Bookstamel

Lezen en koken is een passie van mij. Deze passies deel ik op mijn blog

Dit vind je misschien ook leuk...

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest

CommentLuv badge

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
0
Zou graag je gedachten willen weten, laat een reactie achter.x