Zeis van Neal Shuterman

Hallo lieve lezers van Bookstamel, In de periode dat ik even niet zo actief ben geweest op mijn socials en blog heb ik wel de tijd genomen om lekker te lezen. Niet omdat het moest maar gewoon omdat het kon. Geen tijdsdruk gewoon op het gemak een boek lezen als ik er zin in had. De komende tijd zal ik dus af en toe een recensie online plaatsen van de boeken die ik heb gelezen. We beginnen vandaag met het boek Zeis dat geschreven is door Neal Shuterman.

Cover Zeis
Recensie Zeis.

Titel: Zeis Auteur: Neal Shuterman Uitgeverij: Blossem Books Genre: Young Adult Cijfer: 9,5

Hier gaat het boek over.

en wereld zonder honger zonder ziekte zonder oorlog zonder lijden

… en zonder de dood, want zelfs die heeft de mensheid overwonnen. Alleen Zeisen zijn nog in staat een leven te beëindigen – en daar worden ze toe aangemoedigd om de populatie binnen de perken te houden. De zestienjarige Citra en Rowan worden uitgekozen om de opleiding tot Zeis te volgen. Het is wel het laatste wat ze willen, maar als ze weigeren anderen te doden, zullen ze zelf sterven. Hoe hoog is de prijs voor een ideale wereld?

Dit vind ik van het boek.

Zoals altijd beginnen we met de cover van het boek. De cover van Zeis vind ik echt prachtig. De mooie rode kleur in combinatie met de lichte achtergrond en de zeis in het midden is perfect! Daarnaast is de editie die ik heb een hardcover en die vind ik toch altijd net wat specialer dan een paperback. De titel past perfect bij het verhaal en is lekker kort! Yes met de opmaak en het jasje van dit boek is dan ook helemaal niks mis.

Dan gaan we verder met het verhaal zelf. Neal Shuterman heeft er voor gekozen om het verhaal vanuit zowel het perspectief van Citra als Rowan te vertellen. Daarnaast worden de hoofdstukken afgewisseld met korte dagboek fragmenten van andere zeisen. Zowel zeisen in het heden als het verleden. Deze afwisseling vind ik erg prettig omdat je op die manier toch wat meer informatie krijgt.

Het verhaal zelf zit ook ontzettend goed in elkaar. Het is niet voorspelbaar en dat is altijd een positief punt. Daarnaast is het verhaal het ene moment spannend en zit je het andere moment met een glimlach op je gezicht. De personages in het verhaal zijn stuk voor stuk goed uitgewerkt. Of je het personage nou mag of er juist een hekel aan hebt want geloof me er zitten personages in waar je een hekel aan krijgt toch kun je met ze meeleven. Je gaat van zowel de goede als de slechte personages houden.

Het verhaal heeft allerlei thema’s in zich zo komen er vriendschappen in voor loyaliteit maar ook verraad leven en dood en ga zo nog maar even door. Al met al vond ik dit echt een heel tof boek. Het enige nadeel vond ik dat er soms wel wat lastige worden zijn gebruikt. Dit maakt voor mij als volwassen lezer niet zoveel uit maar ik denk dat een young adult af en toe zich zelf wel even afvraagt wat een bepaald word betekend. Word het boek daardoor minder leuk? Nee zeker niet want hé dan heb je weer wat om op te zoeken! Maar als ik dan toch een minpuntje moet geven dan is het dat.

Ik durfde Zeis bijna niet te gaan lezen omdat het zo gehyped werd. En meestal vind ik een boek dan helemaal tegenvallen. Maar Zeis maakt in mijn ogen de hype helemaal waar.

Heel veel liefs, Melanie

Benieuwd naar nog meer young adult boeken lees dan eens mijn recensies van Steen voor Steen en Wens voor de wereld.

*** Let op bloggen is een hobby voor mij, ik heb dan ook niemand die mijn teksten na kijkt op spelling want dat zou mij een paar 100 euro in de maand kosten. Ik heb dyslexie dus de kans is groot dat er hier en daar een spelfoutje in de tekst staat. Ik doe er alles aan om deze te voorkomen maar helaas is dat niet altijd mogelijk. ***

Bookstamel

Lezen en koken is een passie van mij. Deze passies deel ik op mijn blog

Dit vind je misschien ook leuk...

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest

CommentLuv badge

1 Reactie
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
trackback

[…] boek dat ik deze maand heb uitgelezen is Cumulus van Neal Shusterman. Cumulus is het vervolg op Zeis die ik al eerder […]

1
0
Zou graag je gedachten willen weten, laat een reactie achter.x