Het diamanten rijk van Julie Johnson

Hallo lieve lezers van Bookstamel, Tja de recensie van vandaag is voor nu even zonder foto en dat heeft een reden! Vanochtend moest ik namelijk weer naar het ziekenhuis met mijn hand. Ik hoorde afgelopen week een flinke knak en sindsdien bleef ik pijn houden. Het was gelukkig niet de duim die net geopereerd was maar wel de pees in mijn pols er achter. Deze pees loopt vast in zijn katrolletje het bekende verhaal. Dus kreeg ik weer een flinke spuit in mijn hand en jeetje nu doet het nog meer pijn. Maar dat wist ik al op het moment dat die gezet werd en dat zal een dag of 2-3 duren en hopelijk gaat het daarna beter. Want tja anders word het weer gips of een operatie. Maar goed mijn camera vasthouden ging hem niet worden en typen is zelfs al wat lastig. Maar goed wel tijd dus voor een nieuwe recensie namelijk van Het diamanten rijk.

Recensie Het diamanten rijk.

Titel: Het Diamanten rijk Auteur: Julie Johnson Uitgeverij: Zomer & Keuning Genre: Fantasy/feelgood Cijfer: 8,5

Hier gaat het boek over.

Na een grote tragische gebeurtenis is Emilia iets wat ze nooit had verwacht: de koningin van Constantië. Na een heftige aanval tegen de monarchie en het koninkrijk, het verlies van haar vader en het bedrog van mensen die ze dacht te kunnen vertrouwen, voelt Emilia zich meer alleen dan ooit. Ze zou het liefst vluchten – weg van de vragende blikken van het volk, de politieke problemen en vooral van de pijnlijke herinneringen aan Carter. Maar vluchten is geen optie, dus Emilia doet het enige wat ze kan doen: ze draagt haar kroon en een nepglimlach en gedraagt zich als de standvastige koningin die het land nodig heeft. Het ergste zal toch wel voorbij zijn? Maar niets lijkt minder waar, nu zelfs ook haar eigen leven op het spel staat…

Dit vind ik van het boek.

Ik begin zoals gewoonlijk met de cover en ook deze past weer perfect bij de andere delen zoals De Gouden troon. De titel Het Diamanten rijk vind ik ook weer prachtig.

Dan gaan we naar het verhaal zelf! Ik zal maar gelijk bekennen dat Het diamanten rijk mijn favoriete deel is in deze serie. De personages hebben we ondertussen al goed leren kennen waardoor we ook echt met ze mee kunnen leven. Maar in dit deel lijken de personages wat volwassener te zijn geworden en weven hun levens mooi in elkaar. Maar wat mij in dit deel vooral wist te verassen is het feit dat het boek totaal niet verliep zoals ik verwacht had. Emelia heef mijn hart langzaam aan weten te veroveren. Elk deel ging ik een beetje meer van haar houden en dit geldt eigenlijk ook voor Chloe wat een topper is dat.

Vooral van de laatste hoofdstukken heb ik dan ook enorm genoten het was een achtbaan aan emoties. Het verassende einde maakte ook dat deel mijn favoriete deel van deze serie was. Al met al een boek met een vleugje erotiek een tintje humor wat liefde en wat spanning dus eerlijk wat wil je nog meer? Ik raadt deze serie dan ook aan iedereen aan.

Liefs, Melanie

*** Let op bloggen is een hobby voor mij, ik heb dan ook niemand die mijn teksten na kijkt op spelling want dat zou mij een paar 100 euro in de maand kosten. Ik heb dyslexie dus de kans is groot dat er hier en daar een spelfoutje in de tekst staat. Ik doe er alles aan om deze te voorkomen maar helaas is dat niet altijd mogelijk. ***

Bookstamel

Lezen en koken is een passie van mij. Deze passies deel ik op mijn blog

Dit vind je misschien ook leuk...

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest

CommentLuv badge

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
0
Zou graag je gedachten willen weten, laat een reactie achter.x