De koek was even op.

Hallo lieve lezers van Bookstamel, Sommige van jullie vroegen zich af waar ik de afgelopen weken was. Andere hebben op mijn sociale media kanalen Facebook en Instagram meegekregen athans voor een klein deel wat er aan de hand was/is. Vandaag ga ik wat meer in op wat er aan de hand is en vertel ik jullie waarom de koek even op was.

De koek was even op
Het leven is niet altijd mooi

Mensen zien vaak op sociale media of blogs alleen de mooie kant van het leven. Maar het leven is helaas niet altijd mooi. Soms is het leven gewoon echt even piep en voelt het alsof alles tegen zit. Hoewel ik overwegend gelukkig ben en positief ingesteld heb ik de afgelopen jaren ook heel wat minder leuke momenten voor mijn kiezen gehad. Toch bleef ik maar lachen doorgaan en regelmatig over mijn grenzen gaan. Als er iets belangrijk is in mijn leven met ASS en HMS is het om juist die grenzen te bewaken. En daar ging het dus fout.

Mijn lichaam holde met sprongen achteruit ik kreeg de ene klacht naar de andere van het gevoel niet meer te kunnen slikken en te stikken tot mijn veel te snelle hartslag 2 weken geleden. Tja want 2 weken geleden trapte mijn lichaam dus keihard op de rem. Ik was al een aantal dagen super moe, duizelig en mijn hartslag ging veel te snel. Dus besloot ik om een afspraak te maken bij de huisarts alleen dat ging niet zo makkelijk want ik moest eerst een coronatest doen. En tja bij de ggd was het super druk dus drie dagen later kon ik uiteindelijk met een negatieve uitslag naar de huisarts toe.

Bij de huisarts bleek mijn hartslag 120 te zijn in rust. Daardoor voelde het dus continu alsof ik een hardloopwedstrijd aan het lopen was. Op dat moment heb ik gelijk betablokkers gekregen om de hartslag weer te verlagen. Daarnaast moest ik bloedprikken en een ecg laten maken. Maar de dokter vermoede dat die snelle hartslag kwam door de stress. Tja ergens snapte ik dat wel want ik liep de laatste 2 jaar steeds op mijn tenen.

De tijd nemen om dingen te verwerken

De afgelopen 2 jaar heb ik nogal wat zorgen gehad. Zorgen om mijn moeder die zwaar hartfalen heeft en een icd kastje kreeg waar ze vervolgens gelijk 2 dagen later een schok van kreeg. Vervolgens kregen we te horen dat mijn zus ook zwaar hartfalen heeft en lichamelijk was afgelopen jaar niet haar jaar. Ik heb me dan ook regelmatig zorgen gemaakt om mijn moeder en zus. Beiden houden hun privé graag privé dus ik praat hier niet zo vaak over.

Ik heb toen d’r tijd ook uitgebreid onderzoek gehad naar mijn hart en die bleek gezond te zijn. Ik voelde me dan ook vaak schuldig naar mijn zus want waarom had zij wel hartfalen en ik niet. Daarnaast maakte ik me zorgen om allebei veel meer familie dan mijn moeder en zus heb ik niet dus naast die zorgen was ik ook heel bang om alleen achter te blijven.

Allemaal dingen waarvoor ik niet de tijd nam om ze te verwerken. Daarnaast holde mijn eigen lichaam achteruit. Hoewel ik vaak positief blijf en altijd denk dat het nog erger kan maakte ik me daar wel zorgen over. Gewoon buiten een rondje lopen van 30 minuten was al teveel. Mijn handen bleven moeilijk doen en kregen de ene naar de andere operatie. Tja en geloof me elke keer die prikken en spuiten daar word je echt niet vrolijk van. Ik denk dat ik vaker in het ziekenhuis ben geweest dan dat we iets leuks hebben gedaan de afgelopen jaren. Hoewel ik dus altijd wel stoer blijf begon ik me toch wel zorgen te maken. Wat nou als ik straks helemaal niet meer kan lopen of me handen niet meer kan gebruiken ik moet er niet aan denken. Nu kan ik alles nog doen ook al is het niet lang achter elkaar en dat hou ik graag zo. Tja door al die zorgen en problemen ging ik ook weer eten en kwam ik dus weer aan. Waardoor ik me ook weer ging storen aan mijn gewicht en mezelf dus echt niet meer mooi vondt/vindt.

Een hypotheek aanvraag en verbouwing

Bovenop de bovenste dingen besloten mijn partner en ik om onze hypotheek te gaan oversluiten zodat we kunnen gaan verbouwen. Tja bij een hypotheek aanvraag komt ook een hoop papier werk kijken en de stress of het allemaal wel gaat lukken. Toen die eenmaal rond was moesten we alles gaan uitzoeken voor de verbouwing. Help keuze stress!!! Het zijn toch keuzes voor de komende 20 jaar die je gaat maken. Dan heb ik het nog niet eens gehad over alles dat ingepakt en leeggehaald moet worden en de verbouwing dadelijk in januari zelf.

Hoe nu verder

Gelukkig bleek mijn hart verder gezond te zijn uit het filmpje en kwam er ook niks uit het bloedonderzoek. Waarom mijn hart dan wel zo ontzettend snel gaat weten ze eigenlijk niet zo goed. Waarschijnlijk komt het door te veel stress. De Koek is dus letterlijk even op. Ik heb dan ook gelijk besloten om even een stap terug te doen. Vandaar dat je de afgelopen 2 weken weinig posten op mijn blog zag voorbij komen. Deze maand probeer ik het langzaam aan weer op te pakken. Maar ik neem wel voldoende tijd om mijn rust te pakken. Dus lekker een kerstfilm te kijken, borduren, lezen en wandelen want dan kun je zo lekker je hoofd leegmaken. Ik leg even geen druk op mezelf van blogs die niet online zijn gekomen. Die komen wel weer wat voor nu is het meest belangrijk dat ik weer op krachten kom en aansterk.

Heel veel liefs, Melanie

*** Let op bloggen is een hobby voor mij, ik heb dan ook niemand die mijn teksten na kijkt op spelling want dat zou mij een paar 100 euro in de maand kosten. Ik heb dyslexie dus de kans is groot dat er hier en daar een spelfoutje in de tekst staat. Ik doe er alles aan om deze te voorkomen maar helaas is dat niet altijd mogelijk. ***

Bookstamel

Lezen en koken is een passie van mij. Deze passies deel ik op mijn blog

Dit vind je misschien ook leuk...

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest

CommentLuv badge

3 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Mascha Gesthuizen
2 jaren geleden

Sterkte Melanie, met je verdere herstel!

Mascha Gesthuizen onlangs geplaatst…Week tegen de kindermishandelingMy Profile

Joseph
Joseph
2 jaren geleden

Blijf goed voor jezelf zorgen. Wij rennen echt niet weg na wat stilte!

Bianca Schrijft
2 jaren geleden

Lieve Melanie, zelf heb PTTS , ERS en ADD en zeer waarschijnlijk hoogsensitief, mijn ASS Asperger hoogbegaafd en PTSS, we weten allebei hoe we door onze drive en focus opgeslokt kunnen worden en dan is de batterij ineens helemaal leeg. Beide laat gediagnosticeerd, dus moeilijk om je weg te vinden. Zelf heb ik al geleerd, mijn blog is een hobby. Dan word ik maar geen influencer met 80.000/150.000 views per maand. Ik maak mezelf anders gek. Door de drukte in mijn hoofd, gaan mijn zinnen daar vaak sneller dan op het toetsenbord. Netjes is anders, maar ik ben de nieuwe Linda niet. Wees jezelf, denk om jezelf, luister naar jezelf en doe alleen wat goed voelt voor jou op dit moment.

3
0
Zou graag je gedachten willen weten, laat een reactie achter.x