De gouden troon van Julie Johnson

Hallo lieve lezers van Bookstamel, Over 2 dagen kunnen jullie al mijn recensie van boek 3 in de Royal serie van Julie Johnson lezen. Maar mijn recensie van het tweede deel “De gouden troon” had je natuurlijk ook nog te goed. Helaas werkt me lichaam nog niet helemaal mee maar langzaam aan vind ik toch weer de tijd en energie om een aantal blogs in te halen. Denk je nou de Royal serie waar heb je het over? Lees dan even mijn recensie van de Zilveren kroon het eerste deel in de serie.

Recensie De gouden troon.

Titel: De gouden troon Auteur: Julie Johnson Uitgeverij: Zomer & Keuning Genre: Fantasy/feelgood Cijfer: 8

Hier gaat het boek over.

Twee maanden geleden was Emilia nog een heel normaal meisje met een heel normaal leven, maar dat is nu wel anders. Ze woont in een kasteel, draagt een kroon en is de enige troonopvolger in het koninkrijk Constantië. Naast de publieke aandacht en al haar nieuwe verplichtingen baren vooral haar familieleden en de intriges haar zorgen en er blijken vijanden van de koninklijke familie in het rijk te zijn. De situatie wordt er niet makkelijker op als een aantal mogelijke huwelijkskandidaten haar aandacht opeist. Bovendien is daar ook nog Carter – voor wie ze niets mag voelen, maar wiens aanwezigheid in het kasteel overal voelbaar is.

Dit vind ik van het boek.

Ik begin zoals altijd met de cover. Ook deze cover vind ik prachtig ik vind het tof om te zien dat de stijl van het eerste deel is doorgetrokken naar het tweede deel. De titel past er ook weer prima bij.

Dan gaan we naar het verhaal zelf! Van dit deel heb ik echt enorm genoten. Emilia word hier wat sterker ze laat niet meer zo over zich heen lopen en heeft een meer uitgesproken mening. Dit deel speelt zich ook wat meer in het koningshuis af waar het eerste deel zich meer afspeelde op de weg er naar toe.

Zelf vind ik het erg leuk dat Julie Johnson vrouwen in dit boek een stoere en sterke rol durft te geven neem nou een van de trouwe bewakers van Emelia wat een pittige dame is dat. Om Chloe heb ik af en toe weer smakelijk gelachen en Carter tja die is Carter. Dit boek is wel wat spannender en serieuzer dan het eerste deel. En het einde tja dat vond ik toch wel een beetje zielig. Maar zorgt er ook voor dat ik niet kan wachten om te lezen hoe het verder gaat met Emelia.

Want dat Julie Johnsons mijn hart heeft weten te veroveren met het personage van Emelia dat schuif ik niet onder stoelen of banken. Daarom krijgt het verhaal een mooie 8 van mij.

Liefs, Melanie

*** Let op bloggen is een hobby voor mij, ik heb dan ook niemand die mijn teksten na kijkt op spelling want dat zou mij een paar 100 euro in de maand kosten. Ik heb dyslexie dus de kans is groot dat er hier en daar een spelfoutje in de tekst staat. Ik doe er alles aan om deze te voorkomen maar helaas is dat niet altijd mogelijk. ***

Bookstamel

Lezen en koken is een passie van mij. Deze passies deel ik op mijn blog

Dit vind je misschien ook leuk...

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest

CommentLuv badge

1 Reactie
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
trackback

[…] begin zoals gewoonlijk met de cover en ook deze past weer perfect bij de andere delen zoals De Gouden troon. De titel Het Diamanten rijk vind ik ook weer […]

1
0
Zou graag je gedachten willen weten, laat een reactie achter.x