Het hart van Wheysley Castle van Marina Folkers

Hallo lieve lezers van Bookstamel, Ik stond natuurlijk op de alternatieve blogtour lijst van Marina Folkers maar toen werd ik dus ziek. Deze week hoop ik me eigen weer fit genoeg te voelen om het Whesley Castle vruchtentaartje voor jullie te maken en het recept uit te werken. Maar in de tussentijd heb ik Het hart van Wheysley Castle wel al gelezen! Dus neem ik je vandaag mee in mijn gedachten over dit boek van Marina Folkers.

Recensie Het hart van Wheysley Castle
Recensie Het hart van Wheysley Castle

Titel: Het hart van Wheysley Castle Auteur: Marina Folkers Uitgeverij: Zomer & Keuning Genre: Historische feelgood Cijfer: 10

Hier gaat het boek over.

‘Het hart van Weshley Castle’ van Marina Folkers is een roman vol avontuur en romantiek in een historische setting.

Engeland, ten tijde van Hendrik de Achtste. Aleyah is gelukkig met het rondreizende bestaan van haar volk, ook al is dit leven niet makkelijk. Op een nacht slaat het noodlot toe en alleen Aleyah en haar beste vriend Manitas weten te ontkomen aan een brute moordpartij. Ze belanden in een herberg waar Aleyah moet dansen voor de gasten, in ruil voor wat eten en een slaapplek in de stallen. Op een avond ontmoet ze een man die haar niet onberoerd laat. Deze graaf lijkt ook alleen maar oog voor haar te hebben. Maar dan komt Aleyah erachter dat hij de graaf van Weshley is, de man die achter de aanval op haar familie zat. Ze trekt naar Londen, maar de graaf raakt ze niet zomaar kwijt…

Dit vind ik van het boek.

Wow de cover vind ik zo mooi en sereen ik wordt er helemaal zen van. Dit beloofd al veel goeds voor het verhaal zelf. De titel vind ik ook prachtig en past zeker bij een historische feelgood.

Sinds ik Onder de sterren van Montpellier van Marina Folkers heb gelezen een feelgood was ik al fan van haar schrijfstijl. Daarnaast hou ik op zijn tijd ook van een historische roman dus ik was reuze benieuwd hoe Marina deze twee dingen samen zou brengen in een boek. Het hart van Wheysley castle heeft mij geen minuut teleurgesteld en dat zegt denk ik al genoeg. Marina heeft namelijk haar vlotte en romantische schrijfstijl toegevoegd aan een prachtige historische setting en deze twee dingen bij elkaar zorgen voor een magische combinatie.

Daarnaast vind ik de hoofdpersonages in dit boek erg leuk! Aleyah veroverde gelijk mijn hart met haar eigenwijsheid en haar pit. Ze is een sterke vrouw die weet wat ze wil. Dit personage groeit ook naarmate het verhaal volgt. Daarnaast maken we kennis met de graaf! Tja wat voor type de graaf is moeten jullie zelf gaan ontdekken want anders verklap ik al veel te veel van het verhaal en dat is zonde.

Het mooie is elke keer denk ik dat Marina zich zelf niet meer kan overtreffen en dan komt ze weer met een geweldig boek! Dit is dan ook een dikke vette aanrader!

Liefs, Melanie

*** Let op bloggen is een hobby voor mij, ik heb dan ook niemand die mijn teksten na kijkt op spelling want dat zou mij een paar 100 euro in de maand kosten. Ik heb dyslexie dus de kans is groot dat er hier en daar een spelfoutje in de tekst staat. Ik doe er alles aan om deze te voorkomen maar helaas is dat niet altijd mogelijk. ***

Bookstamel

Lezen en koken is een passie van mij. Deze passies deel ik op mijn blog

Dit vind je misschien ook leuk...

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest

CommentLuv badge

1 Reactie
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
trackback

[…] schreef al recensies over meerdere boeken van Marina Folkers zoals Ik hou je vast, Het hart van Wheysley Castle, Zoektocht terug, Meer dan Ooit en Onder de sterren van Montpellier. Haar boeken kun je hier […]

1
0
Zou graag je gedachten willen weten, laat een reactie achter.x