Een klus voor twee van Esther Stui

Hallo lieve lezers van Bookstamel, Jeetje we hebben weer een drama week achter de rug lichamelijk! Maar ik heb eerlijk gezegd even geen zin om er iets over te schrijven. Ik hoop dat het snel weer beter gaat! Maar tijd dus om het gewoon lekker over gezellige dingen te gaan hebben. De dingen die zorgen voor een lichtpuntje in mijn leven en dat zijn boeken! Een boek laat mij altijd even alles vergeten. Als ik een boek lees dan vergeet ik de wereld om me heen en ben ik heerlijk ontspannen. Zo las ik afgelopen maand al het boek Een klus voor twee van Esther Stui. Maar ik had nog niet eerder de energie om jullie over dit boek te gaan vertellen. Tijd dus om daar nu verandering in te gaan aanbrengen.

Recensie Een klus voor twee.
Recensie een klus voor twee

Titel: Een klus voor twee Auteur: Esther Stui Uitgeverij: Boek-scout Genre: Feelgood Cijfer: 8,5

Hier gaat het boek over:

Iris heeft het helemaal gehad met mannen. Telkens wordt er tegen haar gelogen of wordt ze bedrogen. Van nu af aan gaat ze het anders doen! Ze gaat orde op zaken stellen. Haar kinderwens is echter groot. Nu het met een partner niet gaat lukken, gaat ze voor het alleenstaand moederschap en staat ze op het punt om zich in te schrijven bij de spermabank. Dan krijgt Iris een nieuwe buurman, hij is haar absolute tegenpool. Thomas is accountant, loopt strak in het pak en Iris heeft haar eigen klusbedrijf, zij draagt werkkleding en schoenen met stalen neuzen. Door een personeelsprobleem bij het aannemingsbedrijf, krijgt Iris de leiding over de renovatie van Thomas’ huis. Daardoor komen hun verschillen pas echt naar voren. Thomas past echter iedere week een dag op zijn neefjes. Is hij de perfecte vader voor haar kindje? Of kan ze beter haar relatie met Maarten weer nieuw leven inblazen?

Dit vind ik van het boek.

Ik begin zoals altijd met de cover en die vind ik gewoon dik in orde. De kleur is mooi en voor degene die uit Zeeland komen zal het een herkenbare cover zijn en dat past weer bij het verhaal. De titel vind ik ook goed gevonden.

Dan gaan we naar het verhaal zelf en dat is echt zo’n ontzettend leuk verhaal! Esther Stui heeft een heerlijke vlotte schrijfstijl met een vleugje humor wat perfect is voor een feelgood. Het hele boek heb ik dan ook gelezen met een glimlach op me gezicht.

Het personage van Iris is echt ontzettend leuk neergezet. Iedereen mag Iris ze is geen meisje meisje sterker nog ze heeft een eigen klus bedrijf maar daarnaast is ze ook ontzettend goed met kinderen! Niet zo gek dus dat Iris een grote kinderwens heeft. En dan hebben we Thomas aan de ene kant komt die over als een harde zakenman aan de andere kant is het een zacht eitje. Hun levens worden op een mooie manier in elkaar verweven en ook hun vrienden en familie spelen hierbij een mooie rol.

De plaatsen in Zeeland die in het verhaal worden genoemd zijn super herkenbaar voor elke Zeeuw. Het is super makkelijk om je in de personages in te leven en daardoor is het ook makkelijk om met ze mee te leven. Hoewel je eigenlijk al vrij snel weet hoe het boek gaat aflopen is de weg erheen niet altijd voorspelbaar en kun je om sommige situaties gewoon heerlijk lachen. P.s de drieling zal je hart nog sneller veroveren dan dat Iris en Thomas dat doen.

Ja dit boek is een echte aanrader en daarom geef ik het een mooie 8,5

Liefs, Melanie

*** Let op bloggen is een hobby voor mij, ik heb dan ook niemand die mijn teksten na kijkt op spelling want dat zou mij een paar 100 euro in de maand kosten. Ik heb dyslexie dus de kans is groot dat er hier en daar een spelfoutje in de tekst staat. Ik doe er alles aan om deze te voorkomen maar helaas is dat niet altijd mogelijk. ***

Bookstamel

Lezen en koken is een passie van mij. Deze passies deel ik op mijn blog

Dit vind je misschien ook leuk...

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest

CommentLuv badge

8 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Esther Stui
2 jaren geleden

Wauw, wat een geweldig recensie! Bedankt voor je mooie woorden, Melanie!

Wanda
2 jaren geleden

Normaal zou ik dit soort boeken niet zo snel lezen maar dat het in Zeeland speelt, vind ik wel een trigger omdat we daar volgend jaar april naar toe zullen gaan

Esther Stui
2 jaren geleden
Antwoord aan  Wanda

Goede keuze, Wanda! Zowel Zeeland als dit boek 😉
Liefs, Esther

Felice Veenman
Felice Veenman
2 jaren geleden

hmmm, ik ben dol op feelgood, ik geef het eerlijk toe…dus dit boek lijkt me wel wat

Esther Stui
2 jaren geleden
Antwoord aan  Felice Veenman

Leuke Felice! Ik heb de boeken op voorraad en ik vraag geen verzendkosten.
Liefs, Esther

trackback

[…] tijd om naar het verhaal zelf te gaan! Esther Stui leerde ik een tijdje geleden kennen met het boek Een klus voor twee die ik echt al heel leuk vond. Ik genoot vooral van de schrijfstijl van Esther niet te veel poespas […]

trackback

[…] één gedachten is alweer het derde boek dat ik las van Esther Stui. Eerder las ik namelijk al Een klus voor twee en Vlinders van deze auteur. Maar goed laten we gauw naar de recensie […]

trackback

[…] Benieuwd geworden naar de andere boeken van Esther lees dan ook mijn recensies van Twee zielen een gedachten, Vlinders of Een klus voor twee. […]

8
0
Zou graag je gedachten willen weten, laat een reactie achter.x