Steen voor steen van Jacodine van de Velde

Hallo lieve lezers van Bookstamel, ja het is weer tijd voor een blogtour. Ik vind een blogtour altijd super leuk omdat je dan met andere leesfanaten bijna tegelijk het boek leest. Vervolgens kun je elke dag op een andere blog een recensie lezen. Op die manier ontdek je dat iedereen een boek toch net weer iets anders ervaart. Soms zelfs in zulke maten dat de lezer een het boek bijv 2 sterren geeft en lezer 5 het boek 5 sterren geeft. Nu is dat niet altijd het geval maar het gebeurd en dat bewijst maar eens dat het lezen van een boek eigenlijk puur een smaak kwestie is. Natuurlijk kan ik wel zien of het boek in de basis klopt maar hoe je een verhaal ervaart is super persoonlijk. Daarom noem ik mijn recensies eigen liever de mening van een boek liefhebber. Tijd dus om mijn mening over het boek Steen voor Steen van Jacodine van de Velde te delen met jullie.

Recensie Steen voor Steen
Recensie Steen voor Steen.

Titel: Steen voor steen Auteur: Jacodine van de Velde Uitgeverij: Clavis Genre: Young Adult Cijfer: 9

Hier gaat het boek over:

Iris moet zien om te gaan met donkere gedachten, haar drang tot zelfbeschadiging en een heftig verleden. De zeventienjarige Iris heeft het thuis niet makkelijk gehad, maar inmiddels heeft ze haar plek gevonden in het pleeggezin waar ze al enkele jaren woont. Wanneer ze de zomer opnieuw met haar opa en oma op camping Le Tournesol doorbrengt, krijgt ze nieuws over haar moeder dat haar volledig uit balans brengt. Ze gaat overal aan twijfelen en worstelt weer in alle hevigheid met haar verleden. De aanwezigheid van de negentienjarige Maduro op de camping maakt het er niet eenvoudiger op. Hij lijkt vastberaden de muren om haar heen neer te halen, iets wat Iris absoluut niet wil laten gebeuren.

Dit vind ik van het boek:

Steen voor steen heeft een prachtige cover hoewel ik normaal niet zo ben van de gezichten op covers weet deze mij wel te raken. De cover komt gelijk bij je binnen. De titel van het boek vind ik prachtig. Ik moest gelijk denken aan het liedje brick by brick van Racoon wat uiteindelijk ook nog eens goed past bij het verhaal in dit boek.

Dan gaan we het hebben over het boek zelf. Dat Jacodine een prachtige schrijfstijl heeft wist ik al na het lezen van het boek Wat je zegt zie je zelf van haar. En deze schrijfstijl trekt ze dus door bij steen voor steen. Vooral de manier waarop Jacodine moeilijke onderwerpen bespreekbaar maakt in haar boeken is indrukwekkend.

In steen voor steen volgen we Iris. Iris woont bij een pleeggezin en langzaam aan in het verhaal komen we er achter waarom dat zo is en wat ze allemaal heeft meegemaakt. Niet alleen het thema pleegzorg wordt hier in behandeld maar ook het thema zelfbeschadiging. Daarnaast voel je ook de hoop in het verhaal. Hoop op een normaal leven hoop dat alles weer goed komt. Het verhaal speelt zich af op een camping en je zult een aantal bekende uit Wat je zegt zie je zelf tegen komen in dit boek.

Nog een van Jacodine haar sterke punten is de building van haar personages. Door de manier waarop de personages zich ontwikkelen en in elkaar steken kun je namelijk al snel meeleven met ze. En het meeleven met een personage vind ik erg belangrijk in een boek als Steen voor steen. Daarom krijgt ook dit boek van mij een mooie 9.

Liefs, Melanie

*** Let op bloggen is een hobby voor mij, ik heb dan ook niemand die mijn teksten na kijkt op spelling want dat zou mij een paar 100 euro in de maand kosten. Ik heb dyslexie dus de kans is groot dat er hier en daar een spelfoutje in de tekst staat. Ik doe er alles aan om deze te voorkomen maar helaas is dat niet altijd mogelijk. ***

Bookstamel

Lezen en koken is een passie van mij. Deze passies deel ik op mijn blog

Dit vind je misschien ook leuk...

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest

CommentLuv badge

4 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
trackback

[…] naar nog meer young adult boeken lees dan eens mijn recensies van Steen voor Steen en Wens voor de […]

trackback

[…] je van Young Adult boeken dan heb ik hier nog een paar aanraders voor je Steen voor Steen van Jacodine van de Velde of Ivelle van Laura […]

trackback

[…] Hallo lieve lezers van Bookstamel, Nou de verbouwing is hier volop aan de gang. Daar vertel ik je later nog uitgebreid over maar in de badkamer zijn ze inmiddels alweer aan het tegelen en in de keuken zit er een gat in de muur en is de boog die ik zo verschrikkelijk vindt er eindelijk uit gehaald. Morgen nog een dag klussen daar en dan komen donderdag de stucadoors. Vorige week stelde ik auteur Jacodine van de Velde aan jullie voor. Deze week gaan we Jacodine nog wat beter leren kennen we gaan het namelijk hebben over de favorieten van Jacodine van de Velde. Want op welke plek schrijft deze auteur eigenlijk het liefste aan haar boeken zoals Steen voor Steen. […]

trackback

[…] deze gezellige lunch heeft ze mijn Young Adults die ik van haar heb gesigneerd. Dus nu staan Steen voor steen, De stilte zegt genoeg en Wat je zegt zie jezelf gesigneerd in mijn boekenkast. Maar toen we nog […]

4
0
Zou graag je gedachten willen weten, laat een reactie achter.x