Winter in de B&B van Kaat de Kock

Hallo lieve lezers van Bookstamel, yes!!! een nieuwe feelgood van Kaat de Kock. We hebben er even op moeten wachten maar eindelijk is daar dan Winter in de B&B en ik ben reuze benieuwd of ik deze feelgood ook weer zo leuk ga vinden. Eerder las ik namelijk al Daar gaat de bruid van Kaat de Kock en dat was echt een heerlijk boek om te lezen. Naast feelgood boeken schrijft Kaat ook Young adult boeken zoals Wie denk je wel dat je bent. Mocht je dit alles nu lezen en denken ja Mel dat is leuk maar wie is die Kaat nou eigenlijk? Nou lees dan even mijn interview met Kaat de Kock.

Recensie Winter in de B&B

Titel: Winter in de B&B Auteur: Kaat de Kock Uitgeverij: Hamley Books Genre: Feelgood Cijfer: 8

Hier gaat het boek over:

Hanne is een twintiger die in een klein appartementje in de stad woont en probeert rond te komen van het loon dat ze verdient met een job waar ze een hekel aan heeft. Hanne is een twintiger die in een klein appartementje in de stad woont en probeert rond te komen van het loon dat ze verdient met een job waar ze een hekel aan heeft. Dan krijgt ze te horen dat ze een vakantiehuis in de Ardennen heeft geërfd. Als het ‘vakantiehuis’ een grote villa met gigantische tuin blijkt te zijn, heeft ze geen idee wat ze met zo’n huis aan moet. Tot haar moeder haar ervan weet te overtuigen om een bed and breakfast te beginnen. Samen trekken ze naar de Ardennen en proberen ze een nieuw leven én een zaak op te bouwen. Maar niet iedereen ziet hen even graag komen. Hanne doet er alles aan om het respect van de plaatselijke bewoners en vooral dan van die héél knappe klusjesman te winnen. Toon minder

Dit vind ik van het boek:

Toen ik de cover van dit boek op facebook zag was ik gelijk verliefd! Ik hou van de winter van sneeuw en van kerst. Tja dit is echt zo’n boek wat ik dus puur op de cover zou kopen. ( Nu heb ik dit boek gekregen in ruil voor mijn eerlijke recensie) Maar anders had ik hem zeker weten ook gekocht. De titel is lekker kort en bondig niet heel opwindend maar gewoon prima. Ja de buitenkant van dit boek heeft me gelijk nieuwsgierig gemaakt.

Dit kan natuurlijk ook helemaal averechts werken omdat de binnen kant dan opeens enorm tegen valt. Maar nee hoor Kaat de Kock heeft haar heerlijke luchtige schrijfstijl nog niet verloren. Ze wist me weer binnen no time te betoveren met haar worden. Het hoofdpersonage Hanne vind ik ook echt super leuk. Een heerlijke iets wat onzekere meid die heel wat avontuurtjes mee maakt in dit boek. Hoewel de opzet van het verhaal geen hogere wiskunde is past het perfect bij een heerlijke winterse feelgood.

Echter heb ik ook een kleine kanttekening ik had toch echt wel wat meer achtergrond willen hebben bij de klusjes man en de moeder van Hanne. Beide hebben een grote rol in het boek maar hadden van mij iets meer uitgewerkt mogen worden. Op die manier was de band met Hanne en deze personages nog sterker geweest. Want waar we het karakter van Hanne heel goed leren kennen mis ik dat dus bij deze 2 personages.

Maar als je opzoek bent naar een lekkere luchtige feelgood. Gewoon een feelgood zoals een feelgood moet zijn. Waarbij je dus kunt lachen en mee kunt zwijmelen met het hoofdpersonage dan is dit zeker het boek voor jou! Daarom krijgt Kaat voor dit boek een mooie 8 van mij.

Liefs. Melanie

*** Let op bloggen is een hobby voor mij, ik heb dan ook niemand die mijn teksten na kijkt op spelling want dat zou mij een paar 100 euro in de maand kosten. Ik heb dyslexie dus de kans is groot dat er hier en daar een spelfoutje in de tekst staat. Ik doe er alles aan om deze te voorkomen maar helaas is dat niet altijd mogelijk. ***

Bookstamel

Lezen en koken is een passie van mij. Deze passies deel ik op mijn blog

Dit vind je misschien ook leuk...

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest

CommentLuv badge

7 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
rachel
2 jaren geleden

ik hou niet van de winter en de kou en de sneeuw maar het boekt lijkt mij dan wel een oppepper
rachel onlangs geplaatst…Halloween look van NiomiMy Profile

Lindaschrijftop
Lindaschrijftop
2 jaren geleden

Ik ken de schrijfster niet maar ik ga de tip wel onthouden

Wanda
2 jaren geleden

Normaal ben ik niet zo van dit soort boeken maar de kaft spreekt me wel enorm aan dus dat triggert mij toch om het te willen lezen.

Mandy
Mandy
2 jaren geleden

Helaas kan ik hem niet lezen via kobo zag ik net maar ga hem wel opslaan want dit lijkt me echt een super leuk boek!
Mandy onlangs geplaatst…Boek: In mijn onschuldMy Profile

trackback

[…] van Kaat de Kock. Dit is het tweede deel in een heerlijke luchtige feelgood serie van eigen bodem. Winter in de B&B is het eerste deel in deze serie en die las ik eerder […]

trackback

[…] in de B&B is een derde deel in de B&B serie van Kaat de Kock. Het begon allemaal met Winter in de B&B daarna kwam Zomer in de B&B en nu hebben we dus een bruiloft in de […]

trackback

[…] Ik schreef een recensie over het boek Winter in de B&B […]

7
0
Zou graag je gedachten willen weten, laat een reactie achter.x